Newyorkerbyheart

Grydebrød med solsikke- og græskarkerner……….

Endnu et grydebrød……….

………..som lige skal afkøle……….

Og så er det tid til at smage…………

I går bagte jeg endnu et grydebrød. Jeg gik ud fra opskriften fra den anden dag, men tilføjede honning, solsikke- og græskarkerner. Det var også som om konsistensen blev anderledes denne gang og det gjorde brødet bedre. Jeg er dog stadig ikke overbevist om at det er det bedste brød, jeg har bagt brød som jeg synes har været akkurat lige så godt – men det er klart det nemmeste brød 🙂

Jeg tror at det var Jim Lahey, som har Sullivan Street Bakery i SoHo, som startede hele den her trend med “no-knead” brød og siden har det gået sin sejrsgang over hele verden.

Grydebrød med solsikke- og græskarkerner, 1 brød:

1½ g gær

5 dl koldt vand

1 tsk. flydende honning

2 tsk. groft salt

2 spsk. solsikkekerner

2 spsk. græskarkerner

150 g fuldkornsmel

450 g hvedemel

I en stor skål opløses gæren i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen med en grydeske, bare til alt melet er vådt, dejen skal ikke æltes. Det tager ca. 20 sekunder. Dæk dejen til og stil det et lunt sted i ca. 12 timer. Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejen ind under sig selv, så det ligesom bliver til en rund pude. Smør en springform med raps- eller madolie og drys med lidt mel. Læg dejen ned i, dæk til, stil et lunt sted hvor der ikke trækker, i 2 timer. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft) og stil risten på den nederste rille. Stil gryden ind i ovnen, mens den varme op, så den bliver godt varm. Når dejen er færdighævet, tages gryden ud og lidt mel drysses ned i. Vend nu forsigtigt dejen ned i den MEGET varme gryde. Læg låg på og stil det ind på bageristen, nederst i ovnen i 30 minutter. Tag låget af og bag videre uden låg i ca. 10-15 minutter (original opskriften siger 20 minutter uden låg, men det var for meget i min ovn). Brødet skal lyde hult når du banker på det, så er det gennembagt. Tag det ud og vend det forsigtigt ud på en bagerist, hvor det aftkøles.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 8, 2012
  7:19 pm

  Jeanette

  Jeg bager også en del grydebrød, det sker dog i min römertopf, og jeg faldt lige over din opskrift da du også har valgt at bruge solsikke og græskarkerner. Det har jeg netop gjort og jeg er super glad for kombinationen. Jeg giver dog mit brød en højere temperatur og længere tid faktisk, og det får ikke for meget.


  • Mar 8, 2012
   7:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jeanette!

   Ja, det er dejligt med kerner i, det giver lidt at tygge på 🙂
   Ovne er jo forskellige, så det er lidt svært at vejlede omkring det……

   Mange hilsner
   Birthe


   • Mar 9, 2012
    1:01 pm

    Jeanette

    Ja der er nemlig noget med de ovne der 🙂


    • Mar 10, 2012
     7:34 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Jeanette!

     Ja, der er rigtig store udsving. Ligesom med mel-angivelser, som jo også kan variere noget 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!