Newyorkerbyheart

King burgere…..

Krydderiblandingen……..

Bøfferne steges på grillpanden…………

Brød grilles også………

Sød sennep og dijonsennep blande sammen…………

Ovenpå brødes kommes ketchup og så salat og bøffen med smeltet ost………..

Så lægges løgringe og tomatskiver på……….

Endnu et grillet stykke brød smøres med sennep og der kommes tykke, syltede agurker på, som lægges øverst………..

Aftenens tallerken………..

Det var jo sådan set meningen at vi skulle have en flæskestegssandwich i dag, af resterne fra i går, men på en eller anden måde fik prinsessen fat i stegen i dag, da jeg ville gøre den klar – og så var der ingen steg til os. Nogle gange er hendes manerer ikke en prinsesse værdig 😉

Men altså, jeg måtte finde på noget andet til aftensmad. Da jeg jo lige har bagt brød i dag, tænkte jeg at det ville være godt til en burger, i stedet for en bolle. Jeg fandt en opskrift hos Kryddburken, som jeg ville prøve. Hun bruger et bestemt Tony Chachere’s krydderiblanding, men jeg fandt et hos Trillians Hörna, som jeg brugte og det blev virkelig godt. Krydderiet gav en rigtig dejlig smag til burgerne. Jeg brugte dog chipotle pulver i stedet for cayennepeber, men det kan I jo gøre som I vil og har lyst til.

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem………………

Grillkrydderi-blanding (fra Trillians Hörna), ca. 1 dl:

1 spsk. groftkværnet peber

1 spsk. groft salt

1 tsk. hvidløgspulver

½ tsk. chipotlepulver

1 spsk. sød paprika

1 tsk. tørret timian

1 tsk. stødt spidskommen

Det hele blandes godt sammen og kommes i et glas med tætsluttende låg, så kan det holde sig længe.

 

King Burgere (fra Kryddburken), 2 pers.:

4 skiver godt brød, jeg brugte dette

150 g hakket oksekød

150 g hakket kalv og flæsk

1 lille spsk. af ovenstående grillkrydderi-blanding

lidt rapsolie til pensling

4 skiver cheddar

salat

løg i skiver

tomat i skiver

tykke, sprøde, skiver syltede agurker

ketchup

1½ spsk. sød sennep

1½ spsk. dijonsennep

Rør de 2 slags sennep sammen. Ælt de 2 slags fars sammen med krydderiblandingen godt sammen og form til 2 bøffer. Pensl dem med olie og steg på en (grill)pande eller på en udendørs grill, til de er som ønsket. Når bøfferne næsten er som du ønsker dem, så læg osteskiverne ovenpå, så det kan smelte. Grill også brødet. Kom ketchup på det nederste stykke brød og top så med salat, bøffen med ost, løg i skiver og tomater. Smør den anden skive brød med sennep og læg de syltede agurker ovenpå. Læg brødet øverst og tryk godt sammen. Lav den anden burger ligesådan og server med pommes frites.

 

Kæresten er noget underdrejet. Han har været på arbejde i dag, men er bestemt ikke meget værd, han hoster og pudser næse i et væk. Gæt hvem der også er begyndt at nyse, have ondt i halsen og hoste (mere) igen??? Jeg orker bare ikke at være syg igen, så jeg krydser fingre for at det kun er lidt “sympati-sygdom” jeg har. Jeg vil virkelig blive ked af det, hvis jeg atter må ned med forkølelse. Men med mit svage immunforsvar, så er det desværre nok den vej det går 🙁 Vi skulle gerne være raske til på søndag, hvor lille, SKØNNE Clara skal døbes og så er der jo også lige en tur til Berlin rundt om hjørnet……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 6, 2012
  7:50 pm

  Anja

  Ååååårh mine tænder løber i vand…..!


  • Mar 6, 2012
   10:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anja!

   Det smagte også virkelig skøøøønt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Mar 7, 2012
  9:09 pm

  Piskeriset

  … det var den der print-mad-knap, vi talte om… hvor bliver den af? Jeg vil også ha’ burger 😀


  • Mar 7, 2012
   10:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det var den bedste burger jeg har fået i rigtig lang tid 😀

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!