Newyorkerbyheart

Mazarinkage med kartofler og marcipan………..

04 marts , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Helbred, Kager/Brød/Småkager, Opskrifter - Tags: , ,

Æg og sukker piskes luftigt og lyst…………

Moste kartofler og revet marcipan vendes i dejen……….

………..og så hældes dejens i en springform…………

Den færdigbagte kage skal køle af………….

………….inden glasuren kommes på………..

Værs’go, så er der serveret……………

I går formiddags vente kæresten hjem fra årets herre-skitur, godt træt – og så er det nok derfor I ikke har hørt noget fra mig – tænker I nok, men det er ikke helt sandheden. Sandheden er at jeg støvsugede, vaskede gulv og ryddede lidt ud i fredags og så har jeg faktisk lagt på sofaen siden. Jeg blev så træt, som jeg aldrig har været før og jeg er ellers generel træt. Faktisk har jeg været så træt, så jeg ikke engang har orket at åbne min computer og så er der altså noget galt med mig, for jeg har ellers altid min computer tændt 🙂

Kæresten har længe fablet om en kage han fik i hans barndom, en form for mazarinkage hvor der var moste kartofler i. Jeg kan godt huske at jeg også lavede sådan en da jeg havde husgerning i skolen. Fredag aften, i mine træthedståger, kom jeg i tanke om at jeg havde lovet ham at lave sådan en til han kom hjem, så jeg skyndte mig at få kogt nogle kartofler. Kagen lavede jeg lørdag og den vakte lykke. Faktisk er den bedst uden glasur, synes jeg, men det er jo en smagssag.

Opskriften er fra Søndag.

Mazarinkage med kartofler og marcipan, 1 springform:

3 æg

150 g lyst rørsukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 dl sødmælk

2 spsk. oliemargarine

2 tsk. mandelessens (eller efter smag)

150 g skrællede og kogte kartofler, helt kolde (evt. en rest)

100 g marcipan, groft revet

Glasur:

150 g flormelis

2-3 spsk. usødet kakaopulver

lidt kogende vand

smuttede mandler

Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft). Pisk æg og sukker luftigt og skummende med en el-mikser. Bland mel med bagepulver og vend det i sammen med mælk, mandelessens og oliemargarine. Mos kartoflerne godt og vend dem i dejen sammen med marcipanen. Hæld i en springform, ca. 28 cm. i diameter, beklædt med bagepapir. Bag i ca 18-20 minutter, tjek med en tandstikker at den er helt gennembagt. Lad kagen køle helt af. Rør glasuren sammen og pynt med smuttede mandler.

 

Menuen i går aftes bestod af steaks af oksemørbrad, de nye yndlingskartofler (denne gang blev majsmelet blandet med græsk krydder), dampede asparges, stegte champignon og løg og en købt bearnaise. Kræfterne var der bare ikke til at lave en bearnaisesauce i går og så måtte vi nøjes med en købt

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Mar 5, 2012
  11:26 pm

  Estermeralda

  Hejsa!

  Hvor kan jeg finde opskrifterne på de kartofler? De ser rigtig lækre ud 🙂
  ester


  • Mar 5, 2012
   11:32 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Estermeralda!

   Tryk på ordene “nye yndlingskartofler”, så kommer du til opskriften 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Feb 4, 2013
  8:25 pm

  Kris10ne

  Hejsa, jeg har lige opdaget din blog da jeg var på jagt efter opskriften på en Kartoffel-Mazarinkage. Jeg har kigget lidt rundt og er meget begejstret, jeg glæder mig til at følge dig og prøve flere af dine opskrifter. Jeg har prøvet opskriften og ændret et par ting som du måske vil finde interessant. Da jeg ikke “tror på” essenser undlod jeg mandelessensen for ikke at miste fugt kom jeg lidt ekstra mælk i. For at bibeholde den gode smag, uden essensen, reducerede jeg sukker og mel til henholdvis 125g og tilsatte i stedet 50g mandel mel. Sidst men ikke mindst, erstattede jeg glasuren med et tyndt lag mørk chokolade, det giver et godt modspil til den søde kage.


 3. Apr 10, 2014
  5:53 pm

  Christina

  Hej
  Tror du mazarinkagen kan fryses? Tak for mange gode opskrifter 🙂


  • Apr 10, 2014
   9:13 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christina!

   Det tror jeg at den kan.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!