Newyorkerbyheart

Nutella Swirl kage……….

09 marts , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hotel, Kager/Brød/Småkager, Opskrifter - Tags: ,

Sukker, smør og æg piskes sammen……..

Creme fraiche blandes i………

De tørre ingredienser vendes i………..

1/3 af dejen kommes i formen………..

Derefter halvdelen af nutellaen og på den måde forsættes der til dej og nutella er brugt………..

En kniv køres igennem, så det bliver blandet og så skal den i ovnen………

Det var kun lige at kagen kunne være i formen………..

Når kagen er afkølet, vendes den ud og drysses med flormelis…………

Og sådan ser kagen ud – mums 🙂

Det er nu ikke fordi det er blevet til det helt store i dag. Jeg har ondt i halsen og det har jeg faktisk haft i flere dage efterhånden. Det er som om der bare er stilstand, det bliver hverken værre eller bedre, men det er alligevel ret irriterende. Men noget af det jeg har fået udrettet i dag er at bage en kage – en SKØN kage – som vakte stor glæde hos kæresten. Opskriften er fundet hos My Kitchen in the Rockies, som er en skøn blog med mange lækre opskrifter og så giver ejeren (Kirsten) desuden den service, at hun angiver hvordan opskrifterne skal laves hvis du bor i højderne……

Jeg skar ned på sukkeret, da der også er ret meget Nutella i kagen, så jeg var bange for at den blev for sød – og jeg er glad for at jeg skar ned på sukkeret. Jeg vil ikke afvise, at der godt kan skæres mere. Jeg havde ikke græsk yoghurt, så jeg brugte noget creme fraiche 18%, som jeg havde stående. Jeg brugte en randform på 24 cm. i diameter og det var godt at den ikke var mindre.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Nutella Swirl kage (fra My Kitchen in the Rockies), 1 randform (24 cm. i diameter):

170 g smør, blødt

250 g lys rørsukker

1½ tsk. vaniljeekstrakt

3 æg

360 g mel

1½ tsk. bagepulver

1½ tsk. natron

3/4 tsk. salt

340 g creme fraiche 18%

220 g Nutella

Desuden:

lidt formelis til drys

Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Smør en randform let med smør. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen. Kom blødt smør og sukker i en skål og pisk det godt med en el-mikser, til det bliver luftigt, ca. 4 minutter. Tilsæt æggene en ad gangen og pisk rigtig godt efter hvert æg (stadig med el-mikseren). Pisk vaniljeekstrakten i. Tilsæt creme fraiche og rør det i med en ske. Tilsæt nu de tørre ingredienser og vend dem i med en dejskraber. Rør kun lige præcis det der er nødvendigt, for at melet er fordelt og fugtet. Lun Nutella i microbølgeovn i ca. 30-40 sekunder ved højeste effekt, for at det bliver lidt mere flydende og nemmere at arbejde med. Fordel nu 1/3 af dejen i bunden af formen, derefter halvdelen af Nutella’en, så halvdelen af den dej der er tilbage, resten af Nutella’en og slut af med resten af dejen. Kør nu en kniv igennem dejen, så det bliver blandet sammen. Sæt i ovnen og bag i ca. 35-45 minutter, tjek med en tandstikker at den er gennembagt, inden den tages ud af ovnen. Lad kagen afkøle helt i formen, inden den forsigtig løsnes og vendes ud. Drys med flormelis, inden servering.

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. Mar 9, 2012
  11:41 pm

  Piskeriset

  AAaaaaaaaaaaaaaaaaaargh! Nu vil jeg drømme om kage hele natten :-O

  … på den anden side set… det er jo ikke det værste at drømme om 😉

  Nammenam!


  • Mar 9, 2012
   11:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Så er du ihvert fald sikker på en sød drøm 😉 Den er ret god……..

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Mar 9, 2012
  11:48 pm

  Kirsten@MyKitchenintheRockies

  Hi There,
  Glad you like the cake, too. I think next time I will be baking two and freeze one. I like your idea of reducing the sugar and will give it a try.
  Happy Baking and Greetings from Colorado.
  Kirsten


  • Mar 9, 2012
   11:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Kirsten,

   thanks for stopping by, I really love your blog 🙂 Never been to Colorado, but hope to be able to one day…..

   I think it works well with cutting back on the sugar, especially because the Nutalla also is very sweet 🙂

   All the best,
   Birthe


 3. Mar 10, 2012
  12:21 am

  Dorthe Larsen

  Mums, den kage lyder lækker og er helt sikkert noget for min – nutella-elskende – mand og datter.
  Den vil jeg helt sikkert prøve at lave, meget snart 🙂


  • Mar 10, 2012
   7:30 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dorthe!

   Jeg håber, at den vil vække lykke – det gjorde den i hvert fald her i huset 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Mar 10, 2012
  7:44 am

  Spisekammeret

  Nøj, den lyder syndig. Den må prøves ved lejlighed.
  m.v.h.
  Ulrik


  • Mar 10, 2012
   7:30 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ulrik!

   Den smager også syndigt 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Mar 10, 2012
  9:11 am

  Birgitte

  Hej Birthe

  Nu må det simpelthen være på tide, at jeg giver mig til kende. Jeg er én af de irriterende læsere, som er doven og aldrig kommenterer noget. Men nu har jeg besluttet, at du skal have et par ord med på vejen engang imellem, for du giver selv SÅ meget.

  Din blog er en kæmpe inspiration for mig, da jeg er en stor madelsker, og jeg bruger dig rigtig tit, hvis jeg lige mangler en opskrift på et eller andet. Din søgefunktion fungerer rigtig godt, og man får altid rigtig mange gode bud. Det er jo helt skræmmende, så meget der ligger! 🙂 Jeg kan godt lide din madstil og -smag, og jeg er sikker på, at dagens kage vil gøre lykke her i huset!

  Kan bare lige kort sige, at jeg selv stammer fra Kolding-egnen, så det er vist i nærheden af, hvor du bor. Jeg slår selv mine folder på Sjælland nu, men kigger da jævnligt forbi derovre. – Og din blog, ja, den kigger jeg forbi HVER dag – uden undtagelse.

  Så tak for alle ordene og idéerne. Hvor er det skønt, at du gider!

  De kærligste hilsener
  Birgitte


  • Mar 10, 2012
   7:29 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birgitte!

   Tusinde tak for din kommentar!! Jeg blev så glad da jeg så den og fik faktisk en klump i halsen, for hvor er det skønt når nogen gider at tage sig tid til at skrive sådan en kommentar 🙂 Min blog er jo blevet noget der tager en stor del af min tid, noget jeg lægger rigtig meget arbejde og energi i, så når andre på den måde tilkendegiver det jeg laver så bliver jeg glad og rørt. Tusinde tak for det 🙂

   De allerbedste hilsner
   Birthe


 6. Mar 10, 2012
  2:50 pm

  camilla andersen

  da jeg vågnede op til den her opskrift, sprang jeg straks ud i køkkenet for at finde ud af, om jeg havde alle ingredienser. og nu står der en lækker kage og venter på at blive spist. glæder mig:)
  hilsen camilla


  • Mar 10, 2012
   7:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Uh, jeg håber at du synes om den? 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Mar 11, 2012
    10:41 am

    camilla andersen

    både min mand og jeg var helt vilde med den. så den skal helt sikkert laves igen


    • Mar 11, 2012
     6:14 pm

     Newyorkerbyheart

     Hje igen, Camilla!

     Dejligt at høre, vi er også glade for den 🙂

     Mange hilsner
     Bithe


 7. Mar 10, 2012
  5:51 pm

  Lea

  Åhhr Birthe, det er noget fusk at dele den kage med os 🙂
  Især når jeg har alle ingredienserne hjemme.. Den ser super lækker ud!

  Kærligst Lea


  • Mar 10, 2012
   7:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Så er det bare at sige een ting, kom i gang ;-D Men det er en stor kage, så inviter nogle gæster 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Mar 11, 2012
  8:24 pm

  Susanne

  Hej Birthe
  Nu går den ikke længere, bliver nødtil at melde mig på banen og fortælle dig at det er en fantastisk blok du her har. Jeg beundre din tilgang til maden og ville ønske at jeg “turde” eksperimentere som du gør. Du er en fast del af min dagligdag, ikke for at snage i dit liv, men for at blive inspireret….ikke kun på madfronten (-:
  Vh. Sus
  Ps. Hvis jeg havde en tryllestav, så ville jeg svinge den over dig, så du fik flere krafter og mere energi (-:


  • Mar 12, 2012
   11:35 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Ih, hvor det varmer med alle de søde tilkendegivelser I kommer med, især i denne tid, hvor jeg igen bøvler med helbreddet. Det er sådan en kæmpe gave for mig, at I kommer med de tilkendegivelser, for det giver mig et kæmpe boost og det hjælper også på selvtilliden. For sådan en førtidspensionist som mig, som på mange måder er sat ud på sidelinjen i forhold til samfundet og andre folks agtelse, da giver det enormt meget at andre får øjnene op for det jeg går og laver. Det er så skønt, det får mig til at smile og samtidig giver det mig en kæmpe klump i halsen – så TAK!

   Mange hilsner
   Birthe
   – som også ville ønske du havde en tryllestav 😉


 9. Mar 12, 2012
  2:51 pm

  Camilla

  Must not make! Must not make! Must not make! Den ser simpelthen bare så lækker ud, at jeg er sikker på, at jeg ville have svært ved at stoppe med at spise af den! Det tror jeg ikke at min badevægt ville være glad for 😉


  • Mar 12, 2012
   9:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Du må altså unde dig selv denne kage, jeg er VILD med den 😀

   KH
   Birthe


 10. Mar 12, 2012
  4:15 pm

  Sarah

  Hej jeg er også en af dem der lurer når jeg mangler inspiration. Det jeg godt kan lide er den måde der er taget billeder af maden efterhånden som retten skrider frem.
  Anyways det jeg ville frem til er om ikke man kan lave denne nutella kage som muffins? Min datter skal nemlig dele ud i skolen i morgen. Jeg tænker om en dobbeltportion kunne være nok til ca. 30 muffins?
  På forhånd tak, og tak for en go’ blog. 🙂


  • Mar 12, 2012
   9:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sarah!

   Jeg tror at du vil have nok i en portion til ca. 30 muffins. I hvert fald synes jeg at der blev rigtig meget kage ud af det. Men hvis du ganger jo, så ikke mere end 1½ portion, tror jeg 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!