Newyorkerbyheart

Spicy rösti med guacamole og rejer……….

Groftrevet kartoffel blandes med krydderier, forårsløg, hvidløg, chili og æg…….

Blandes godt sammen og lidt revet chiliost blandes i………..

Massen formes til kartoffelklatter (rösti) og sættes i ovnen……….

Efter lidt tid, tages de ud og drysses med lidt mere ost og så i ovnen igen……….

Færdige og klar til servering…………

Aftenens tallerken (billedet snyder dog lidt, rösti’erne var ikke helt så mørke som de er på dette billed)………..

For noget tid siden, da jeg tog min sædvanlige tur rundt i blogland, stødte jeg på nogle lækre rösti hos Anne Naturglad, de blev straks gemt for de så lækre ud. I dag fik jeg dem så lavet og de skuffede bestemt ikke. lavede en lidt større portion, fordi jeg gerne ville have til frokost i morgen og så tilsatte jeg lidt andre krydderier. Jeg valgte at blande noget af osten i kartoffelmassen og så drysse lidt ovenpå, efter de havde stået lidt tid i ovnen. Jeg sprayede dem med ganske lidt olivenolie inden de kom i ovnen, men det kan udelades.

De blev virkelig vellykkede med en dejlig smag og lækkert sprøde. Vi fik rejer og guacamole til. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Spicy rösti, 3 pers.:

3 store bagekartofler (ca. 750 g), skrubbet rene

3 æg

1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket

salt, friskkværnet peber

1½ tsk. spidskommen

1 tsk. chipotle pulver (eller chilipulver)

5 forårsløg, fintsnittet

1 spsk. tørret persille (eller 1 håndfuld frisk, finthakket)

1½ tsk. løgpulver

salt, friskkværnet peber

75 g revet ost med chili i (jeg brugte en fra Arla) + 50 g ekstra til drys

evt. lidt olivenolie

Skrub kartoflerne godt og riv dem groft med skrællen på. Vrid så meget væde fra dem som muligt. Det er nemmest i et rent viskestykke – min kæreste gør det hård arbejde, for det kræver nogle armkræfter – men er ikke desto mindre en vigtig proces. Kom de vredne kartofler i en skål og bland dem med resten af ingredienserne. Rør det hele godt sammen og læg så massen på en bageplade, beklædt med bagepapir, klatter. Jeg fik 9 pænt store ud af denne portion. Spray med ganske lidt olivenolie – eller pensl dem let – men du kan også sætte dem i ovnen uden. Sæt dem i en 225 grader varm ovn (varmluft) i 15 minutter. Tag dem ud, drys med resten af osten og sæt dem tilbage i ovnen. Bag i yderligere 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag dem ud og server dem straks.

Lidt salat til ville også have været dejligt, men så langt rakte kræfterne ikke i dag.

 

Jeg synes dog at det går fremad med helbredet. Det er små skridt, men det er bestemt værd at tage med. Jeg er stadig træt, men det er alligevel som om det ikke er helt så slemt som det har været – og det er altså helt FANTASTISK 🙂

Vi er så småt ved at gøre klar til vores tur til Berlin og jeg glæder mig. Det bliver dejligt at komme lidt væk, opleve storbyens puls og forhåbentlig noget dejligt vejr – selvom det ikke ser alt for lovende ud lige pt. Hvis alting flasker sig, kan jeg måske afsløre min store hemmelighed for jer når jeg kommer hjem – eller i hvert fald efter påske – og jeg glæder mig SÅ meget til at dele den med jer. Det er hårdt at holde på sådan en stor hemmelighed, for den gør mig jo glad og spændt 😀

Jeg er gået i gang med at læse Shantaram af Gregory David Roberts. Jeg ved godt at det ikke er nogen ny bog, men jeg er altså lidt bagefter i nogen sammenhænge, men hold op hvor er det en fantastisk bog. Jeg læser og læser – og har svært ved at lægge den fra mig – den er så fængende med dens persongalleri og selv historien og den danner en masse billeder inde i hovedet på mig. Lige sådan en bog jeg elsker. Jeg er helt forelsket i den bog, men jeg prøver også på at trække den lidt, fordi jeg synes at den er så god. Kender I det??

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Mar 26, 2012
  11:24 pm

  Elisabeth

  hejsa Birthe
  hvor lyder det bare godt at det går fremad :-),. med hensyn til at spare lidt på en god bog, har jeg selv prøvet det nogle gange… det er bare så irriterende at blive færdig med en sådan… en heldigvis finder an en anden. vi var igår til krimimesse i Horsens, og fik købt et helt lager af krimier, bla. : Det syvende barn af Erik Valeur. Han har fået Danske banks debutantpris og weekend avisens litteraturpris. den ser spændende ud, jeg glæder mig til at tage hul på den når jeg er færdig med de andre jeg har gang i. .-)


  • Mar 27, 2012
   10:42 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Birthe!

   Hvor dejligt at I fik købt en masse bøger 🙂 Jeg kom desværre heller ikke på krimimessen i år, men jeg håber at det lykkes mig til næste år………..

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Mar 27, 2012
  6:35 pm

  Carina

  Hej

  – Jeg kender dig ikke, og er først for relativ nylig stødt på din blog, som jeg synes er skøn – alene titlen :o) jeg skal selv til NY for første gang denne sommer og glæder mig helt vildt og din begejstring mærkes jo tydeligt her :o) ! Berlin har jeg været i masser af gange, og det er den skønneste by, både sommer og vinter og ikke mindst til jul. Rigtig god tur :o)

  Forårshilsener
  Carina


  • Mar 27, 2012
   8:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Mange tak for rosen, den er jeg glad for – og ja – New York er FANTASTISK 🙂 Men Berlin er også dejlig, det er 3. gang vi skal derned, men første gang det er om forået, de 2 øvrige gange har været efterår…….

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Mar 27, 2012
  8:05 pm

  Anne Skipper

  Hej Birthe,
  Dejligt at du kunne bruge min opskrift som inspiration. I dag har jeg eksperimenteret med rødbeder i röstiform og de blev også gode, synes jeg. Opskriften kommer snart på bloggen.
  Jeg har i øvrigt også læst Shantaram og syntes som dig, at det er en ret fantastisk bog.
  God tur til Berlin.


  • Mar 27, 2012
   8:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Det er en skøn opskrift, så tak fordi du delte den 🙂

   Jeg er så vild med Shantaram, det er en helt unik og speciel bog, synes jeg………

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Mar 27, 2012
  8:14 pm

  Birte Poulsen.

  Hvor sjovt at du synes Shantaram er en fantastisk bog. Jeg har virkelig prøvet at læse den ad flere omgange, men den fanger mig bare ikke. Synes det er en kedelig og mærkelig bog skrevet i et sprog, jeg ikke er vant til. Der SKER jo ikke rigtig noget i den bog. Har vel læst ca. 200 sider, men kan absolut ikke komme videre. Købte den fordi jeg syntes anmeldelse var god, men forstår simpelthen ikke hvad der skulle være spændende. Det er jo mest tanker og filosofier. Nej, lad mig bede om Ken Follet og Hanne Vibeke Holst. Men godt at vi ikke alle er ens. Jeg læste jo “Den Første” på din opfordring/anmeldelse, og det var jeg glad for at jeg gjorde. Men Shantaram kan jeg simpelthen ikke forholde mig til.


  • Mar 27, 2012
   8:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birte!

   Det er godt vi er forskellige, for ellers ville verden være et kedeligt sted at være 🙂 Jeg kan godt lide den fordi jeg føler det som en person der sidder og fortæller mig en rigtig god historie. Jeg kan fornemme duftene, menneskerne og omgivelserne. Bogen formår at skabe en masse billeder i mit hoved og det er rigtig dejligt, for det er sjældent at bøger kan det, for mig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Mar 27, 2012
    8:45 pm

    Birte Poulsen.

    HMM…. Måske jeg skulle prøve igen med den bog. Det kan jo ikke være rigtigt at så mange synes den er så god, og jeg så ikke kan ! – Måske fordi jeg er mest til spændingsromaner/krimier. Der var kun ét sted i den bog, hvor jeg syntes det var spændende – der hvor han beskrev lidt af sin flugt fra fængslet. Det er jo en tyk bog, så måske jeg skal prøve at starte forfra…… og se om jeg ikke kan finde det spændende også.
    K H Birte


    • Mar 27, 2012
     8:49 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Birte!

     Men hvis du mest er til spændingsromaner, så tror jeg heller ikke at bogen er noget for dig, for det er rigtigt den er ikke spændende på den måde. Altså det er jo ikke sådan at jeg sidder ude på kanten af stolen af spænding når jeg læser den, men jeg slapper af og nyder de stemningsbilleder som den skaber i mit hoved 🙂
     Jeg prøvede engang at læse Jadekatten af Suzanne Brøgger, fordi jeg havde læst en masse gode anmeldelser af den. Det var mens jeg pendlede i tog hver dag, men jeg nåede aldrig længere end side 2, førend jeg faldt i søvn. Efter at det havde stået på i 1 måned, gav jeg op 🙂

     Mange hilsner
     Birthe


 5. Mar 27, 2012
  10:35 pm

  Piskeriset

  Jeg har slet ikke hørt om bogen, så jeg glæder mig til at læse din anmeldelse 🙂


  • Mar 28, 2012
   8:05 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg synes det er sådan en skøn bog, fordi den skaber en masse billeder inde i mit hoved og så føler jeg det ligesom en historie som bliver fortalt direkte til mig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!