Newyorkerbyheart

Suppe med kyllingekødboller, spinat og parmesanost………..

06 marts , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Opskrifter, Supper - Tags: ,

Ingredienserne til kyllingekødbollerne blandes i en skål………….

Farsen formes til små kødboller………..

Løg sauteres og derefter tilsættes frisk spinat og hvidløg……….

Når spinaten er faldet sammen, tages det af varmen……….

Kødbollerne brunes i gryden og tages af………..

Hønsefond, vand og hakkede tomater blandes sammen………….

Kødbollerne og spinaten blandes i igen og når det har simret lidt, kommes friskrevet parmesan og suppehorn i………

Aftenens tallerken……..

Kæresten har været hjemme i dag og med god grund, han er virkelig forkølet og ligner noget prinsessen ikke engang kunne finde på at tænke på at tage med ind 😉 Næsen løber, øjnene løber i vand hele tiden og han hoster og sprutter hele tiden. Som det ser ud lige nu, tror jeg heller ikke at han kommer afsted i morgen. Selv har jeg bare ondt i halsen, men jeg er slet ikke i nærheden af at have det ligeså dårligt som kæresten – og håber helt bestemt heller ikke at jeg kommer det…………….

Meget passende stod menuen i dag på suppe og heldigvis er der også nok til at vi kan få rester i morgen. Mine kræfter er stadigvæk ikke noget at prale af, jeg må stadigvæk hen og sove hver eftermiddag for at kunne komme igennem dagen, så at lave mad til 2 dage er nærmest en nødvendighed.

Dagens suppe blev virkelig vellykket og med masser af smag. Kødbollerne lavet på hakket kylling blev SÅ lækre, det er absolut ikke sidste gang at jeg laver kødboller af kylling. At de også bliver brunet gør dem lige det mere interessante at se på, end hvis de er kogte. Opskriften er fra en af mine yndlingsblogs How Sweet It Is og jeg fulgte ingrediens listen, men ændrede lidt på nogen af målene. Meget mættende suppe og så fik vi noget af det brød til, som jeg bagte i går. Jeg har lige lavet dej til et nyt brød i morgen, denne gang med solsikke- og græskarkerner i.

Jeg brugte vand og Fond Du Chef (fond) til suppen, men har du hjemmelavet fond/suppe, så brug endelig det. Jeg skriver opskriften på suppen, som jeg lavede den……………..

Suppe med kyllingekødboller, spinat og parmesanost (fra How Sweet It Is), 4 pers.:

Kyllingekødboller:

500 g hakket kyllingekød

2 fed hvidløg, knust og finthakket

1 stort æg

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret persille

salt, friskkværnet peber

½ dl panko rasp (eller almindelig rasp)

½ dl friskrevet parmesanost

rapsolie til stegning

Suppe:

150 g frisk spinat, godt skyllet og slynget tør

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 stort løg, finthakket

rapsolie til stegning

1 dåse hakkede tomater

1½ dl vand

3 Fond Du Chef Kyllingebouillon

3 dl suppehorn (pasta)

1 god håndfuld friskrevet parmesanost + ekstra til servering

Bland alle ingredienserne til kyllingekødbollerne sammen i en skål og rør det godt sammen. Brug en teske til at forme små kødboller med. Stil dem i køleskabet, til de skal bruges. Varm olie op ved middelvarme i en stor gryde og tilsæt hakket løg og lidt groft salt, lad det sautere til løgene bliver bløde og gennemsigtige men uden at de tager farve, det tager ca. 5 minutter. Tilsæt den rengjorte spinat sammen med hvidløg og lad det stege, til spinaten falder sammen. Tag det af varmen. Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt evt. lidt mere olie og brun nu kødbollerne på alle sider. Det kan være lidt svært at komme til dem i en gryde og når de lægger tæt, men prøv at bruge en teske (eller 2) til at vende dem med, det gør det lidt nemmere. De skal bare have farve på alle sider, ikke gennemsteges. Når de er blevet gyldne tages de af varmen. Sæt gryden tilbage på varmen og hæld nu vand, fond og hakkede tomater i gryden. Skrab grydens bund, hvis der sidder noget fast der, så det løsner sig. Kom kødbollerne ned i sammen med spinatblandingen. Lad det koge op, skum evt. overfladen hvis der er nogle urenheder og lad det simre i 20 minutter. Tilsæt nu en god håndfuld friskrevet parmesanost og lad det simre i endnu 5 minutter inden suppehornene tilsættes, de skal have 4-5 minutter. Smag til og server med mere friskrevet parmesan til at drysse på og noget lækkert brød.

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Mar 6, 2012
  10:54 pm

  Lisbeth

  Uhm -ser godt ud! Personligt laver jeg altid kødboller af kyllingekød- til f.eks. Boller i karry


  • Mar 6, 2012
   10:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lisbeth!

   Ja, det forstår jeg sørme godt, det kunne jeg også godt fristes til. Jeg ved ikke helt om kæresten køber det, men jeg vil i hvert fald prøve 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Mar 6, 2012
  11:11 pm

  sara

  Efter at jeg lavede denne ret forleden:
  http://sarasmadunivers.blogspot.com/2012/02/kyllingekdboller-i-sellerisauce-med-ris.html
  er jeg også blevet helt pjattet med kyllingekødboller 🙂 Det ser vildt godt ud Birthe-mums 🙂
  Kh Sara


  • Mar 6, 2012
   11:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Ja, jeg synes at de smager væsentlig bedre end almindelige kødboller 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Mar 7, 2012
  5:23 pm

  sabine

  Det ser lækkert ud…guf.


  • Mar 7, 2012
   10:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sabine!

   Tak, det smagte virkelig dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Mar 7, 2012
  9:10 pm

  Piskeriset

  Spændende suppe – det er lige før, at jeg tror, gemalen ville være frisk på at prøve, selvom han er inkarneret suppeskeptiker. Jeg er heller ikke så god til supper, men er blevet langt bedre de senere år 🙂


  • Mar 7, 2012
   10:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Den smagte bare så godt – også i dag på 2. dagen 😀 Kæresten, som aldrig rigtig synes at han bliver mæt af suppe, blev mæt og var det stadig da han gik i seng. Jeg gætter på at brød og kyllingekødbollerne hjalp godt til. Jeg tror også det vil være godt med hvide bønner i, i stedet for pasta 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Mar 7, 2012
  10:34 pm

  Tilde

  Hej Birthe, meget fin blot du har! Jeg har indtil videre allerede ladet mig inspirere af flere opskrifter og jeg synes også at jeg ofte ser andre madbloggere henvise til dig blog 🙂

  Nu ved jeg jo ikke om du har et madbudget du kører efter, men hvis du har (og hvis du er den heldige ejer af en iphone) så skulle du tage at tjekke app’en DailyRate ud. Det er en app som giver dig overblik over dit madbudget, viser dig hvor mange penge du har om dagen at købe ind for (ud fra et selvdefineret startbeløb), samt om du overholder dit budget. Bare et lille tip fra en glad læser af bloggen.

  Vh Tilde


  • Mar 7, 2012
   10:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tilde!

   Mange tak, det glæder mig meget at du kan lide min blog 🙂

   Tak for tippet, måske jeg skulle kigge på det. Jeg har nu ikke noget budget, men det kunne da være sjovt at se alligevel.

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Apr 1, 2012
  3:49 pm

  Marie

  Hej Birthe. Jeg skal netop til at lave din suppe, men kan ikke helt få målene til at passe – skal der virkelig kun 1 1/2 dl vand til 3 kyllingefond – eller er det måske 1 1/2 liter vand?


 7. Apr 1, 2012
  4:29 pm

  Marie

  Ah, ligemeget! Hvis jeg tænkte mig lidt om, kunne jeg nok regne ud at fonden skulle mixes med kogende vand 😉


  • Apr 1, 2012
   10:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie!

   Godt at du fandt ud af det 🙂 Håber at det smagte dig?

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!