Newyorkerbyheart

Sygdomsmad af ubestemmelig art……

Tomatsovs kommes i bunden af et letsmurt fad………

Her er det bedste mærke indenfor tomatsovs på glas, hvis I spørger mig……..

Oksekød, løg og grøntsager svitses……….

Tomater og hvidløg, tilsættes…..

Lasagneplader skæres ud, fyldes med kød-blandingen og rulles sammen……….

Resten af fyldet fordeles ovenpå…….

Tomatsovs hældes ovenpå og frisk mozzarella fordeles………….

Klar til servering…………

Gårsdagens tallerken………..

Som jeg skrev i går er jeg syg – igen. Det er kun godt 14 dage siden min sidste penicillinkur sluttede og det ser ud til at det er den vej jeg skal igen. Jeg kunne ikke få en tid hos lægen i dag, men må vente til i morgen. Men syg eller ej, vi skal jo have noget at spise og da kæresten spillede tennis i går efter han kom fra barnedåb (som jeg desværre heller ikke var med til), rejste jeg mig fra sygesengen og prøvede at bikse noget sammen. Jeg ved ikke hel hvad jeg havde forstillet mig, feber-tågen hang tungt over mig, så jeg tænkte ikke særlig klart 🙂

Jeg havde noget hakket kød og nogle friske lasagneplader i køleskabet. Det bedste ville nok have været at lave lasagne, men jeg havde ingen morneysauce og jeg orkede simpelthen ikke at lave en bechemelsauce selv. Jeg fandt et par glas af min favorit tomatsovs frem, dem har jeg altid på lager til når det skal være nemt og det skal det være af og til. Jeg brugte en variation med ricotta, som jeg er ret glad for. Jeg havde nogle rester af hakket kød, som jeg havde taget op, lidt blandet kalv og flæsk og lidt hakket oksekød. Jeg var ikke helt sikker på hvordan det ville gå sammen, men det blev faktisk ok. Da jeg vidste at jeg ikke orkede at lave noget der lignede en salat, kom jeg lidt reven squash og gulerødder i, så vi fik bare lidt der mindede om grønsager 😀

Ikke nogen pæn ret eller fantastisk på nogen måde, men efter omstændighederne, blev det ok – og i hvert fald fik vi noget at spise og vi har nok til i dag også – så jeg kan ligge ned mest muligt i dag og prøve at få lidt styr på min krop.

Jeg ved ikke om I skal prøve at lave lige nøjagtig det jeg lavede, men hvis I forfiner det lidt evt. med en bechamelsauce og måske flere grøntsager, så er det slet ikke så dårligt. Anyway, I kan jo bruge retten som inspiration 😀

Lasagne i rør, 4 pers.:

350 g hakket kalv og flæsk

100 g hakket oksekød

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

½ squash, groftrevet

2 gulerødder, groftrevet

2 dl hytteost

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret rosmarin

½ bakke cocktailtomater, skåret i kvarter

2 glas af din favorit tomatsovs – eller endnu bedre, lav din egen

1 kugle frisk mozarella, plukket i mindre stykker

1 pakke friske lasagneplader

olivenolie

salt, friskkværnet peber

lidt frisk basilikum, hakket

Varm olie op i en gryde og sauter løg til de blive bløde og gennemsigtige, men de skal ikke tage farve. Tilsæt kødet og lad det brune, krydr med salt, friskkværnet peber og krydderier. Når det er brunet tilsættes de revne grøntsager og steger med i et par minutter. Så tilsættes tomater og hvidløg, rør i det af og til og lad det stege til tomaterne falder lidt sammen. Tilsæt hytteost, vend det rundt og smag til. Smør et ovnfast fad let med lidt olivenolie og hæld lidt tomatsovs i bunden. Halver lasagnepladerne, hvis de som mine er store. Kom lidt af kødfyldet på og rul pladerne sammen om kødet. Læg dem med samlingen nedad. Hvis der er noget tilbage af fyldet, så fordel det ovenpå. Hæld resten af tomatsovsen ud ovenpå og fordel mozzarellaosten øverst. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 25-30 minutter. Lad det stå i 5 minutter og trække, når du har taget det ud af ovnen. Drys med lidt hakket basilikum og server, gerne med en salat.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 12, 2012
  7:19 pm

  Lina

  stakkels dig. Men maden ser lækker ud alligevel:-) god bedring.


  • Mar 12, 2012
   9:03 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lina!

   Ja, det er ved at være lidt træls med al den sygdom – men tak 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Mar 12, 2012
  8:40 pm

  Jeanet

  Hej Birthe 🙂
  Jeg har længe ville spørge dig, hvor du køber din tomatsovs fra Bertolli? Den bliver jeg nødt til at smage 🙂
  God bedring med dig, jeg håber virkelig at du snart bliver rask og frisk igen, så du kan nyde det kommende danske forårsvejr 🙂
  Kh. Jeanet


  • Mar 12, 2012
   9:03 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jeanet!

   Jeg køber den altid når vi er i Tyskland, så slæber jeg ale de glas med hjem som jeg kan komme til 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!