Newyorkerbyheart

Torskesalat med rejer og æg………

Kogt torsk, rejer, bladselleri og hårdkogt æg……….

Dressingen………..

Den færdige salat………….

Aftenens tallerken………

I aften havde jeg bestemt mig til at vi skulle have en torskesalat. Kæresten spiser også varm mad hver dag på arbejde, så han synes at det er skønt at få rugbrød til aftensmad 🙂

Jeg fandt en opskrift på Koplevs Køkken, som jeg tog udgangspunkt i. Jeg udelod karry og byttede om på forholdet mellem mayonnaise og creme fraiche. Jeg brugte fiskesennep i stedet for dijonsennep og så kogte jeg et par æg, som jeg rørte i. Resultatet blev super godt. Mild i smagen, men alligevel med lidt skarphed fra den stærke sennep. De sprøde bladselleri tilførte lidt crunch til salaten.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………..

Torskesalat med rejer og æg, 3 pers.:

250 g torskefileter

1 laurbærblad

5 hele sorte peberkorn + lidt salt

4 gode spsk. creme fraiche 18%

1½ spsk. mayonnaise (jeg brugte Hellmann’s)

1 god tsk. fiskesennep

salt, friskkværnet peber

150 g store, grønlandske rejer, optøet og afdryppet

2 stilke bladselleri, skåret i små tern

2 æg, hårdkogte og skåret i små tern

lidt persille, finthakket

Kom vand i en gryde og tilsæt laurbærblad, peberkorn og lidt salt. Bring det i kog og læg torskefileterne ned i, skru ned og lad dem simre i 2 minutter. Tag af varmen lad dem blive i vandet til det bliver helt koldt. Bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, salt og friskkværnet peber sammen – smag det til. Tag den kolde fisk op af vandet og dup det tørt, del det i flager. Kom det i en skål sammen med rejer, bladselleri og æg. Tilsæt dressingen – hold lidt af det tilbage – og vend det forsigtigt sammen. Smag til og drys med lidt persille. Server på rugbrød eller sammen med noget lækkert brød.

I morgen skal jeg have mine lunger røntgenfotograferet på Kolding Sygehus. De har ambulante tider mellem 9-10, så jeg skal bare være der i det tidsrum. Derefter skal jeg lige have købt et par småting og så kan jeg lige nå et kort besøg hos kærestens søster og lille, skønne Clara inden jeg skal hjem og pakke. Det ligner slet ikke mig ikke at have pakket endnu, men der er så meget jeg lige skal have klar, inden vi tager afsted. De sidste ting til mit projekt er ved at falde i hak, så det har jeg siddet og arbejdet lidt med i de sidste dage.

Prinsessen nyder solen………

I skal lige have et billede af den smukke prinsesse, som nu er 11½ år gammel, men det kan heldigvis ikke ses på hende. Hun er godt nok blevet betydelig mere bevægelses-økonom 🙂 Men hun får stadig nogle flip, hvor hun spurter fra den ene ende af huset til det andet og fanger “farlige” dyr (læs: knaster i gulvet). Hendes yndlings sted er lige pt. i vindueskarmen, hvor hun kan ligge og slikke solskin……….

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Mar 27, 2012
  11:09 pm

  Gitte

  Den torske salat lyder jo rigtig lækker!


  • Mar 28, 2012
   8:02 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Gitte!

   Tak, den smagte også dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Mar 28, 2012
  8:57 pm

  Piskeriset

  God måde at bruge torsk på! Den er skrevet på listen 😉


  • Apr 1, 2012
   10:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Det smagte i hvert fald dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Mar 30, 2012
  10:11 am

  feenfood

  Orv det ser godt nok lækkert ud 🙂
  Synes altid at sådan nogle tunsalater ser vildt gode ude, men kan simpelthen ikke få mig selv til at spise fisk fra dåse, ved ikke hvad det er.
  men det her ser jo langt mere appetitligt ud – det skal helt sikkert prøves 🙂
  p.s. og jo lille Clara ser rigtig skøn ud, hjælper overhovedet ikke på skrukken 😉


  • Apr 1, 2012
   10:31 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Feenfood!

   Køb noget godt tun fra dåse, sådan noget der ligger i olivenolie. Det koster også en del mere, men det er alle pengene værd, synes jeg. Det fås i større supermarkeder – og billigere i Tyskland og Sverige 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jan 18, 2013
  11:50 am

  Susan

  Hej Birthe
  Har lige lavet opskriften på hjemmelavet mayonaise rørt på citronolie og med lidt fiskesennep. Det smager helt vildt godt og jeg glæder mig til at præsentere resultatet for kæresten… Mon ikke det giver gode points? 🙂
  Det plejer det jo ihvertfald at gøre, når jeg har hentet inspiration på din skønne blog!

  Mange hilsner
  Susan

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!