Newyorkerbyheart

Vegetar-middag: Aubergine Involtini…….

Ricotta, krydderurter og hytteost blandes sammen……….

Lidt friskrevet parmesan tilsættes og blandes i……..

Aubergineskiver grilles………….

Tomatsovs kommes i bunden af et ovnfast fad………..

Lidt af ricotta-blandingen kommes på aubergineskiverne………..

….som rulles sammen og lægges tæt sammen i fadet………..

Resten af fyldet fordeles ovenpå og der drysses med fintrevet parmesanost, inden det sættes i ovnen……….

Brød dryppes med lidt olivenolie og grilles………

Den færdige ret, drysses med lidt basilikum og serveres…………

Aftenens salat………..

Aftenens tallerken………….

Vores kødløse dag er endnu engang endt med aubergine. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg elsker aubergine, fordi det kan laves på så mange måder – og det samme gør kæresten – så det er jo ret heldigt 🙂

Retten kan forberedes, så den er klar til lige at sætte i ovnen, hvilket for mig er en stor fordel. Retten lavede jeg i formiddags og så kunne jeg ligge og fede den på sofaen hele eftermiddagen. Det står på nemme løsninger i det lille hjem for tiden – igen – jeg er så uendelig, UENDELIG træt!! Jeg bøvler stadig med ondt i halsen og jeg tror at trætheden er eftervirkning af den kolde lungebetændelse. Jeg har svært ved bare at sætte mig op til dagligdags gøremål som at lægge tøj sammen støvsuge – og selv at lave mad. Så hvert eneste minut jeg kan ligge på sofaen, det skatter jeg højt. Jeg håber inderligt at det snart vender……..

Nå, men tilbage til aftensmaden, det var en succes. Super nemt og super lækkert. Opskriften er fra Simply Delicious. Jeg var så doven så jeg brugte en tomatsovs fra glas (min yndlings fra Bertolli). Jeg brugte også tørret mynte og persille, for det var hvad jeg havde. Jeg brugte en aubergine mindre end der stod i opskriften og det passer fint, så der også er til os i morgen. Vi fik en simpel salat med mango, forårsløg, soltørrede tranebær og mandler til, sammen med grillet brød. Hvis du vil lave tomatsovsen fra original opskriften, så kan du se den her.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Aubergine Involtini (fra Simply Delicious), 4 pers.:

3 auberginer

olivenolie til pensling

Fyld:

250 g ricottaost

250 g hytteost

1 lille håndfuld frisk basilikum, hakket

1 tsk. tørret mynte

2 tsk. tørret persille

2 fed hvidløg, presset

salt, friskkværnet peber

½ dl friskrevet parmesanost

Desuden:

1 glas af din yndlings tomatsovs (eller lav den selv, evt. efter original opskriften)

2 gode håndfulde friskrevet parmesanost

brød/flutes i skiver

olivenolie

1 fed hvidløg

Maldon salt

Skær enderne af auberginerne og skær dem i ½ cm. tykke skiver på langs. Pensl dem med olivenolie og steg dem på en grillpande eller på en udendørs grill. Til fyldet blandes alle ingredienserne, røres godt sammen og smages til. Smør et ovnfast fad let med lidt olie og hæld tomatsovsen i. Kom 1-1½ tsk. fyld på hver aubergineskive og bred det lidt ud. Rul dem sammen og læg dem tæt sammen i fadet, med samlingen nedad. Forsæt indtil alle aubergineskiverne er brugt. Krydr rullerne med salt og friskkværnet peber. Hvis der er noget fyld i overskud, så fordel det ovenpå rullerne og drys tilsidst med parmesanost. Nu kan det sættes på køl indtil det skal i ovnen eller du kan sætte det i ovnen med det samme i en 200 grader (varmluft) varm ovn i ca. 25 minutter, til det er gyldent og boblende. Dryp brødskiverne med lidt olivenolie og grill dem på en grillpande eller på en udendørsgrill. Tag dem af og gnid dem med et overskåret fed hvidløg og drys med lidt Maldon salt. Server brødene til auberginerullerne sammen med en salat.

 

Billed lånt fra Zyliss.com

Min elskede Zyliss salatslynge som jeg har haft i godt 4 år er gået i stykker. Det har været en trofast følgesvend i køkkenet og jeg har brugt den rigtig meget, men nu kan den altså ikke mere. Da jeg jo ikke kan undvære min salatslynge, måtte jeg straks på jagt efter en ny. Så nu har jeg bestilt en ny på Ebay, da jeg synes de er for dyre herhjemme. Jeg har bestilt denne, så nu glæder jeg mig bare til den dukker op……

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Mar 8, 2012
  11:16 pm

  SushiStegen

  Uhmmm jeg elsker også aubergine, og involtini er helt sikkert noget jeg skal prøve af.


  • Mar 8, 2012
   11:24 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Det kan varmt anbefales og det grillede brød sætter lige prikken over i’et 🙂

   Kh
   Birthe


 2. Mar 9, 2012
  12:08 am

  Christiane

  Oi, den ser jo helt fantastisk ut..mannen og jeg er godt i gang med å leve mer vegetarisk og denne retten skal definitivt lages i nærmeste fremtid! Din oppskrift på Eggplant Parmesan er ansvarlig for at jeg oppdaget hvor godt aubergine smaker, det passer altså godt at du deler enda en aubergine rett som sikkert blir en favoritt 😀 God bedring til dere begge, håper formen snart blir bedre!


  • Mar 9, 2012
   12:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christiane!

   Jeg prøver på at lave vegetarisk mad en gang om ugen, det er mit nytårsforsæt. Det har glippet lidt fordi vi har været syge, men nu skal vi tilbage på sporet 🙂 Århhh, jeg elsker Eggplant Parmesan og jeg er glad for at det har fået dig til at synes bedre om aubergine. Jeg er vild med aubergine, hvis den laves rigtig, så er den virkelig lækker synes jeg………

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Mar 9, 2012
  9:52 am

  Kamilla Olsen

  Mmm – opskriften er gemt og den skal HELT SIKKERT snart laves. Tak for inspiration! Kh Kamilla


  • Mar 9, 2012
   12:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kamilla!

   Jeg håber at du vil synes lige så godt om den som vi gjorde 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Mar 10, 2012
  9:50 am

  Anne Skipper

  Jeg har en ide om udelukkende at servere vegetarretter for familien til min kommende fødselsdag i april. Din lækre ret med auberginer ser ud som en oplagt kandidat.


  • Mar 10, 2012
   7:32 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Vi syntes i hvert fald begge to at det var en skøn ret – også dagen efter. Hvor fantastisk at lave en hel middag kun med vegetarretter 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Aug 8, 2012
  8:19 pm

  Tenna

  Hejsa!
  Tak for din gode opskrifer, især vegatar opskrifter har jeg funde intrasnate, og vil prøve flere af disse opskrifter, da vi gerne vil spise mere vagatarisk. Her til aften har jeg så lige lavde denne ret og den smagte bare super godt, det var hit hjemme hos os, jeg må dog sige jeg glemte at der skulle hytte ost i, men kom 1.dl.parmesanost i stedet og det smagte fint. Aubergine kunne jeg godt blive fane af,har ikke rigtig brugt denne grønsag så meget.


  • Aug 8, 2012
   9:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tenna!

   Tak for din kommentar, glæder mig at du kan lide min blog 🙂

   Jeg har også prøvet at indføre mindst 1 kødfri dag om ugen og det viser sig jo faktisk at vi slet ikke behøves at have kød hver dag. Mange vegetarretter er virkelig skønne og fulde af smag.

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Aug 6, 2013
  5:22 pm

  Christel

  MMMMM super lækker.

  Lavede den idag, men ændrede lidt i opskiften.. Blandede ricottaen med friskost ca 50/50 og tilsætte krydderurter og masser af hvidløg i osten. Det smagte SUPER lækkert 😀

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!