Newyorkerbyheart

Bagte kartoffelskiver med rejesalat……….

Bagekartofler skæres i tykke skiver og pensles med olie, inden de bages……..

……..til de ser sådan her ud………..

Hjemmelavet rejesalat med grønne asparges………

Rejesalaten fordeles ovenpå kartoffelskiverne………

Dagens salat……….

Aftenens tallerken……….

I dag har vi fået en variant af denne ret, fordi jeg havde 2 store bagekartofler som jeg skulle have brugt. Rejesalaten blev lavet som sidste gang, bare med lidt tabasco i denne gang. Det blev faktisk en rigtig dejlig aftensmad. Kræfterne er ikke de store, jeg er desværre nok ved at være syg igen. I hvert fald er jeg blevet forkølet og for mig, er det ikke gode tegn, men jeg fik da lavet en salat til aftensmaden.

Salaten bestod af blandede salatblade, gulerod, rød peberfrugt, lidt emmentaler i små tern, soltørrede tranebær og ristede pinjekerner.

Bagte kartoffelskiver med rejesalat, 2-3 pers.:

2 store bagekartofler, skrubbet godt

lidt olivenolie

Maldon salt

Rejesalat:

200 g store grønlandske rejer i lage, afdryppet

1 bdt. asparges, det nederste knækket af og skåret i små stykker

salt, friskkværnet peber

2 store spsk. creme fraiche 18%

1 spsk. mayonnaise (Hellmann’s)

saft af ½ citron

1 bdt. dild, hakket

et par dråber Tabasco

Skær bagekartoflerne i tykke skiver på 2-2½ cm., som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl kartoffelskiverne med olivenolie og drys dem med lidt Maldon salt. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og let sprøde, vend dem ca. halvvejs. Bring lidt vand i kog, tilsæt lidt salt og tilsæt de små stykker asparges, undtagen hovederne og kog dem i 1 minut. Tilsæt aspargeshovederne og lad dem koge med i yderligere ½ minut. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand. Lad dem afdryppe. Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, dild, Tabasco, salt og friskkværnet peber. Vend de afdryppede asparges og rejer i, vend godt sammen. Når kartoflerne er nok tages de ud og lægges på en tallerken. Fordel rejesalaten ovenpå og server straks med en salat til.

 

I morgen sætter jeg atter turen mod København. Jeg skal spise frokost med Susanne, som faktisk var veninde med min kære Anette og det glæder jeg mig rigtig meget til. Hvor det bliver ved jeg ikke endnu. I morgen aften skal jeg spise middag på Madklubben STEAK og det er jeg ret spændt på – og torsdag skal jeg så til et spændende møde. Hvis alt går vel, kan jeg nok afsløre min hemmelighed for jer når jeg kommer hjem 😀 Jeg skal som sædvanlig bo på Hotel Nebo, som er blevet mit “hjem” i København……..

Jeg er bare ret så træt af at jeg er blevet forkølet igen, for det har jeg slet ikke tid til. Min krop bliver træt og slap, når jeg er forkølet og jeg er bare så mange ting jeg skal i den nærmeste tid. Først og fremmest, skal vi jo altså snart til USA og jeg er stadig bekymret over at jeg har været så meget syg indtil videre i år, så jeg ville gerne være sygdomsfri indtil vi skal afsted. Desuden skal jeg på Fredericia Sygehus på mandag (astma tjek) og torsdag og fredag i næste uge skal jeg til AAlborg, hvor jeg skal være med til Ord-kraft torsdag aften den 19. april. Så den her forkølelse er bare helt i vejen og jeg må prøve at passe så meget på mig selv som jeg kan i den nærmeste fremtid – og hvile når jeg kan.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Apr 10, 2012
  8:51 pm

  Frk.B

  Mmm, det ser lækkert ud, Birthe! 😛
  Jeg håber, at du bliver lidt mere frisk til din Kbh-tur – det lyder spændende! 😀
  KH A


 2. Apr 10, 2012
  9:46 pm

  Camilla

  Ih, hemmeligheden igen 🙂 Glæder mig meget til at høre om den! Jeg håber, at forkølelsen ikke udvikler sig for meget, for jeg glæder mig meget til at ses i næste uge, så den har bare at blive væk!

  Mums, maden ser som sædvanligt lækker ud, også selvom den er lavet med mangel på overskud


  • Apr 11, 2012
   8:06 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg håber også helt bestemt at det ikke udvikler sig, men jeg tror desværre ikke rigtig på det. Heldigvis er der stadig en uges tid når jeg kommer hjem igen i morgen – og til Aalborg og møde dig og alle de andre – det skal jeg 🙂

   KH
   Birthe


 3. Apr 11, 2012
  7:39 am

  Anne Skipper

  Hej Birthe,
  Rigtig god måde at bruge bagekartofler på, enkel og lækker. Og jeg kan straks se andre muligheder for mig i en familie som vores, hvor kun den ene halvdel kunne finde på at spise rejer!


  • Apr 11, 2012
   8:05 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Det smagte dejligt og var nemt at lave, det havde jeg brug for i går 🙂 Og det er jo rigtigt, de kan jo laves i rigtig mange variationer, jeg har tænkt mig at prøve med en rest chili con carne…..

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Apr 11, 2012
  10:30 pm

  Kirsten

  Hej Birthe. Uhmm .. det ligner noget jeg snart skal prøve:o)
  Kan ellers berette, at Berlin var helt fantastisk, og vejret var okay, omend noget koldt – men jeg var jo godt forberedt, så det var ikke noget problem. Min, efterhånden evige forkølelse, brød dog ud igen dernede :o(
  Kan iøvrigt anbefale et lille hyggeligt spisested ude i Kreutzfeldt som hedder Budda Haus. Det er nepalesisk/buddistisk mad, og smagte dejligt og til meget rimelige priser. Ellers har jeg for første gang i mit liv, smagt sauerkraut! (ikke så slemt som frygtet, men bliver nok ikke nogen stor fan af det).


  • Apr 12, 2012
   8:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirsten!

   Dejligt at vejret var lidt mere med jer, men træls at du blev forkølet igen. Jeg ved hvordan det er at det ikke vil slippe kroppen, det er noget så TRÆLS!
   Tak for tippet ang. restaurant, den er nedskrevet og gemt, det lyder virkelig spændende. Jeg er heller ikke vild med sauerkraut, med mindre det er i en Reuben sandwich, som er en af mine yndlings 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Apr 12, 2012
  7:40 pm

  SushiStegen

  Smukke kvinde, jeg beundrer altså din evne til at lave nye retter. Rigtig god tur til “min” by, jeg ville rigtigt gerne se dig og hygge med en kop te/kaffe, men jeg er et smut i London over weekenden. Måske næste gang du kigger forbi kunne vi planlægge et visit?
  kh SS


  • Apr 12, 2012
   8:53 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Åh, det vil jeg rigtig gerne, jeg vil prøve at give lyd i god tid inden jeg kommer, så kan det være at chancen er større 🙂 Der er altid så meget der skal nås når jeg er i Kbh., men jeg vil rigtig gerne se dig igen, det er jo ved at være længe siden……

   Knus
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!