Newyorkerbyheart

Chicken Pot Pie………..

Porrer og gulerødder sauteres……….

Asparges tilsættes og sauteres med i et minuts tid, inden det tages af varmen og de frosne ærter tilsættes……….

Stegt kylling – evt. en rest – tilsættes………..

Hvidløg sauteres i smør, inden mel tilsættes og derefter fond…………

Den opbagte sovs………

Kyllinge-/grøntsagsblandingen tilsættes og det hele vendes godt sammen……….

Det kommes i et ovnfast fad – eller i mit tilfælde i min nye Lodge gryde……….

Butterdej lægges ovenpå og pensles med æg, inden den sættes i ovnen…………

…………og tages ud når den ser sådan her ud………..

Aftenens tallerken………..

I dag har været en ret hård – og interessant – dag, men mere om det senere, først aftensmaden. Der var en del tilbage af kyllingen fra i går, så i dag stod den på Chicken Pot Pie. En ret som har stået på min liste i mange år efterhånden, men som jeg aldrig har fået taget mig sammen til at lave, i dag skulle det være.

Det er så hyggeligt at sætte sådan et fad/gryde på bordet og så sætte en ske i og fiske den lækre kyllingestuvning op sammen med den sprøde butterdej – mums. Ok, det passer måske ikke lige til en flot solskinsdag som i dag, men det smagte nu godt alligevel og det kan godt være lidt svært at lave mad efter hvordan vejret bliver 😉

Chicken Pot Pie er fantastisk som restemad, men kan selvfølgelig også sagtens laves hvis du ikke har rester. Som tilbehør fik vi resten af salaten fra i går, men ellers er en grøn salat god og måske lidt brød……

Chicken Pot Pie, 4-5 pers.:

en rest kylling eller ca. 3 kyllingebrystfileter, stegt, krydret og trevlet

et par håndfulde frosne ærter

3 gulerødder, skrællet og skåret i skiver

1 porre, godt renset og skåret i ringe

1½ bdt. asparges, det nederste seje knækket af og resten skåret i mindre stykker

3 fed hvidløg, knust og finthakket

40 g smør

3½ spsk. mel

5½-6 dl kyllingefond/bouillon (jeg brugte vand og en Fond du Chef)

salt, friskkværnet peber

3 plader butterdej

1 æg, til pensling

Gør alle grønsagerne klar. Varm lidt olie op på en pande og sauter porrer og gulerødder i 2-3 minutter, rør i det af og til, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt asparges og giv det yderligere ca. 1 minuts tid. Tag af varmen og tilsæt de frosne ærter og kyllingekødet. I en gryde smeltes smørret og hvidløg tilsættes. Lad det sautere, til hvidløg bliver blødt, men det må endelig ikke tage farve. Når det begynder at dufte, drysses melet i, pisk det sammen til en masse. Tilsæt bouillon lidt efter lidt, til det bliver en god, tyk sovs. Lad det småkoge i et par minutter, under omrøring, så melsmagen koges væk. Smag godt til med salt og friskkværnet peber. Vend kyllingeblandingen i og vend det hele godt sammen. Smør et ovnfast fad – eller som i mit tilfælde en støbejernsgryde – og hæld stuvningen i. Rul butterdejspladerne ud og læg det ned over og lidt op ad kanterne, skær til. Lav evt. lidt pynt hvis du har lyst ud af resterne af butterdej, men det er absolut ikke nødvendigt. Pensl med æg og sæt i en 190 grader varm ovn (varmluft) i 20-25 minutter, til butterdejen er gylden og sprød. Tag ud og lad det stå og trække i 5-10 minutter, inden det serveres med en salat og evt. lidt lækkert brød til.

 

Som jeg skrev i går, var mit øje blevet rødt og det gjorde ret ondt. I nat gjorde det endnu mere ondt og jeg har nærmest ikke sovet, så i formiddags da jeg stod op, ringede jeg straks til vagtlægen. Han ville gerne se mig, inden han gav mig noget for det, så jeg fik en til kl. 11.25. Efter at have siddet og ventet i ½ times tid, blev det endelig min tur og efter at have set på mig, havde jeg stadig svært ved at tage endelig stilling til hvad det var. Så han kontaktede vagthavende øjenlæge på Odense Universitetshospital, som heller ikke kunne sige det ud fra et telefonopkald, så han ville også gerne se mig. Vi fik et en tid kl. 13.00 og så gik det ellers afsted mod Odense. Der var atter lidt ventetid, men efter at have ventet en god halv times tid, blev jeg kaldt ind. Det var en meget grundig øjenlæge jeg har hos og det er jeg rigtig glad for. Han lyste mig mange gange ind i øjnene og gav mig noget så mine pupiller blev helt vildt store, så han kunne se ind bagved. Kæresten kunne ikke lade være med at grine af mig, da han så mine store pupiller, han sagde at jeg lignede prinsessen, når hun er ude på ballade om aftenen 😀

Nå, men efter at have tjekket alt muligt – og bl. a. bedøvet mit øje så han kunne prikke til det med en vatpind – fik jeg at vide at det er noget der hedder Episcleritis. En form for inflamation i et af øjets bindevævslag. Det kan evt. have forbindelse til min sygdom (fibromyalgi/gigt), men det er ikke noget han kunne sige med sikkerhed. Jeg fik en recept på nogle binyrebarkhormon øjendråber, som jeg nu skal tage 4 gange om dagen og så skal jeg til øjenlæge igen om 1 uge – eller inden hvis det bliver værre. Det er godt nok noget smertefuldt noget at lide af. Det gør så ondt inde i øjenhulen og faktisk helt op i panden. Jeg er jo ellers forholdsvis vant til smerter, så det kan godt være at jeg er lidt pivet når det kommer til andre smerter end dem jeg er vant til – som f. eks. når jeg har en slem hovedpine – så kan jeg godt pive lidt. Men altså, det er bare træls at få tilføjet ekstra smerter.

Har prøvet at tage et billed, men det viser ikke helt hvor rødt øjet faktisk er……..

Men altså, vi kørte så ned i Odense by for at finde det apotek der havde åbent, så jeg kunne få mine dråber. Jeg dryppede første gang da vi kom hjem og er du helt færdig, hvor gjorde det ondt. Da dråben ramte øjet, var det som om nogen stak en nål ind i øjet, men heldigvis forsvandt det efter nogle minutter. Ak ja, det er åbenbart skruen uden ende, men al den sygdom og elendighed. Jeg er ved at være godt og grundig træt og frustreret. Øjenlægen sagde at jeg skulle forvente at det vil tage 1-2 uger, førend det er forsvundet – så jeg tropper nok op i Aalborg med solbriller på, for jeg ser da endnu mere farlig ud end jeg gør i forvejen. Jeg skulle jo nødig skræmme folk 🙂

Så det var den søndag formiddag/eftermiddag – var hjemme fra Odense kl. godt 16.00 – og slet ikke den dag vi havde planlagt. Vi havde jo planlagt at tage til Trelde Næs og gå en tur og måske samle lidt små pinde til pizzaovnen. Vi havde pakket bilen med vandrestøvler osv, men det fik vi altså slet ikke brug for. Jeg er glad for at kæresten er så tålmodig som han er, for det er ikke den fedeste måde at tilbringe en solrig søndag på. Hvad mon det næste bliver???

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Apr 16, 2012
  10:56 am

  Helle

  Tak for din altid inspirerende blog. Jeg bliver helt sulten :p.
  God bedring med øjet 🙂


  • Apr 16, 2012
   3:13 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Helle!

   Tak for rosen, den er værdsat 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Apr 16, 2012
  4:18 pm

  Duddi

  -Jeg lavede en til mine børn i påsken, i stedet for lammekølle, da min svigerdatter ikke kan lide det…
  Der var også ristede bacontern i, og den smagte HIMMELSK!- Ikke sidste gang jeg laver denne ret 🙂

  God bedring med øjet 🙂

  /Duddi


  • Apr 16, 2012
   8:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Duddi!

   Uhm, bacon er jo altid godt, det må jeg prøve engang 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Apr 16, 2012
  4:35 pm

  Trine

  Forleden prøvede jeg for første gang at lave pot pies, dog med cremet grøntsagsfyld. Disse ser også VIRKELIG lækre ud, dem vil jeg prøve næste gang!!


 4. Apr 16, 2012
  7:51 pm

  Natalie

  mmmmmm hvor ser det godt ud!


 5. Apr 16, 2012
  9:04 pm

  Piskeriset

  Det er da en virkelig indbydende pie – sådan et stykke kunne jeg godt gnaske lige på stedet!

  Det er godt nok træls med øjet. Håber at kæresten og prinsessen pusler om dig, for det lyder ikke særlig behageligt. Og nu ikke noget med at overanstrenge øjnene! *formanende skolelærerfinger*

  God bedring 🙂


  • Apr 16, 2012
   9:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Den smagte virkelig dejligt – også resterne i dag 🙂

   Jeg er så træt af det og det gør så ondt hele tiden – overvejer en klap 😀

   Mange hilsner
   Birthe


   • Apr 16, 2012
    9:57 pm

    Piskeriset

    Hehe, det kunne da se sejt ud 😀


    • Apr 17, 2012
     10:12 am

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Piskeris!

     Jeg kunne jo lave nogen i forskellige farver, så de kunne passe mine “outfits” 😀

     Mange hilsner
     Birthe


 6. Apr 17, 2012
  6:39 pm

  simone

  Hej
  Sikke en fantastisk ret! Vi har lige fået det til aftensmad, dog med tærtedej da vi fik købt forkert, men mums det er da bare lækkert!!
  Tak for en kanon blog!!


  • Apr 17, 2012
   9:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Simone!

   Dejligt at I kunne lide den 🙂 Tærtedej kan nu også bruges og så er det måske knapt så fed som butterdej.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!