Newyorkerbyheart

Fuldkornspasta med valnødde-smørsauce……

23 april , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Helbred, Opskrifter, Pasta-/nudel-/risretter - Tags: , ,

Asparges dryppes med olivenolie og sættes i ovnen………….

Når de er møre, skæres de i mindre stykker………..

Salat fordeles på tallerknerne……..

Smør smeltes, olie tilsættes og derefter hvidløg, valnødder, citronsaft, -skal og lidt kogevand……….

De bagte asparges tilsættes……

Fintrevet parmesan og kogt fuldkornspasta vendes i…………

Pastaen fordeles på tallerknerne, drysses med lidt ost og serveres straks……………

I dag har jeg været til tjek hos øjenlægen, som kunne fortælle mig at mit øje nu ser helt normalt ud igen. Jeg skal dog trappe ud af øjendråberne lidt efter lidt, fordi hvis jeg stoppe brat, kan det risikere at blusse op igen. Hun sagde også til mig, at det højest sandsynligt vil komme igen, fordi det har forbindelse til min sygdom. Ikke lige det jeg havde lyst til at høre. Men altså, nu er jeg startet nedtrapningen af øjendråberne……..

Tilgengæld er jeg så startet optrapning af penicillin. Jeg talte med dem på Fredericia Sygehus i dag og da der ligesom ikke er sket nogen bedring i mit helbred, er jeg nu røget på den skrappe pille-kur, som skulle “skyde” bredt og hårdt. Så de næste 7 dage, får jeg stærke piller og skal passe på min hud hvis jeg er udenfor, fordi den bliver meget sensitiv overfor solen. Utroligt at piller kan påvirke ens krop sådan.

Nå, men tilbage til dagens mad. Opskriften er fundet hos Zaika Zabardast, den fuld af smag og også meget smuk at se på synes jeg. Jeg brugte feldsalat som “bund” i stedet for rucola, men ellers fulgte jeg opskriften. Jeg skriver den som jeg lavede den……….

Fuldkornspasta med valnødde-smørsauce (fra Zaika Zabardast), 2 pers.:

225 g fuldkornsspaghetti

1 bdt. asparges

olivenolie

Maldon salt, friskkværnet peber

½ dl valnødder

fintrevet skal af ½ økologisk citron

saft af ½ citron

1 1/4 dl kogevand fra pastaen

3 fed hvidløg, knust og finthakket

15 g smør

1 stor håndfuld fintrevet parmesan + lidt ekstra til drys

et par håndfulde feldsalat

Bræk det nederste af de grønne asparges, skyl resten og dup dem tørre. Læg stanniol på en bageplade og fordel asparges ovenpå. Dryp med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 10 minutter. Tag dem ud og skær dem i mindre stykker. Kom valnødderne på bagepladen, sluk for ovnen og sæt pladen i ovnen. Lad den stå derinde i 8 minutters tid. Tag valnødderne ud og hak dem nogenlunde fint. Imens pastaen koger i godt saltet vand, gøres saucen klar. HUSK at lade pastaen koge ca. 1 minuts tid mindre end vanlig, så den er lidt underkogt, den skal nemlig varmes sammen med saucen. Skyl salaten og slyng den tør, fordel på 2 tallerkner. Kom smør og 1 spsk. olivenolie på panden og varm det op, til det bliver gyldent. Tilsæt hvidløg og steg under omrøring, det skal ikke tage farve, men bare begynde at dufte. Tilsæt så valnødder, citronsaft, -skal og kogevand. Bring det i kog igen og kog igennem i ½ minuts tid, smag til med salt og friskkværnet peber. Tag af varmen og tilsæt asparges og den friskrevne ost, vend det godt sammen. Hæld den afdryppede pasta i, sæt tilbage på varmen og varm det igennem, mens pastaen suger smag fra saucen – derfor er det vigtigt at pastaen er underkogt, ellers bliver den udkogt. Fordel pastaen ovenpå salaten, drys med lidt ekstra revet ost og server straks.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 24, 2012
  10:34 am

  Bianca

  Åh håber da virkelig snart du må komme ovenpå al den sygdom, hvor er det altså træls at du sådan skal slås med det!
  Sender masser af god bedringstanker mod dig!
  Ser ud til at være en super nem og lækker ret, så måske det var sådan en skøn en jeg skulle få kreeret en af dagene 🙂
  Knus Bianca


  • Apr 24, 2012
   11:28 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Ja, det er ved at være noget frustrerende, men det er åbenbart sådan det skal være lige nu. Jeg håber at denne omgang hjælper på det hele 🙂

   Knus
   Birthe


 2. Apr 24, 2012
  4:23 pm

  Piskeriset

  Nu har jeg fulgt din blog i over tre år, og jeg lærer ALDRIG, at jeg ikke må kigge billeder om eftermiddagen, for så bliver jeg da for alvor sulten 😀

  Håber ikke, at gemalen kommer alt for sent hjem med de sidste ingredienser til aftensmaden, for ellers når jeg da at spise noget inden 😀


 3. Apr 24, 2012
  4:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!
  Hi hi, jeg har det på samme måde når jeg læser blogs, de gør mig altid (lækker)sulten 😀 Tror bare at det er en svaghed vi har….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 25, 2012
  4:57 pm

  Grishma @ZaikaZabardast

  aaah…so good to see you making this pasta 🙂 And I hope you feel better. Take care 🙂


  • Apr 25, 2012
   11:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi ZaikaZabardast,

   thanks for stopping by – and for sharing that wonderful recipe 🙂

   All the best,
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!