Newyorkerbyheart

Havefestival og sommermarked på Gram Slot…..

28 april , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Arrangementer, Shopping - Tags: , ,

Lækre oste, pølser og oliven fra Grand Fromage…………

Søren Hvenegaard Lassen fra Selleberg……….

Selleberg havde også lækker kirsebær slush ice med, som jeg fik lov til at smage………

Der var også masser af udstillere udenfor………

På vej hen mod selve Gram Slot………..

………som ser sådan her ud………….

Indenfor var der vist hvordan de evt. kan dække op til fester……….

Flotte gamle møbler………

……….og smukke lamper………..

……….og en mere…………..

Gram Slot i miniature udgave………

Nede i vinkælderen havde de nogle ret sjove krydderier, lavet på druer……

Der var flot keramik fra Galleri Eskely, inde i den Holstenske Lade………..

Lækre økologisk spegepølser, blev også solgt inde i den Holstenske Lade………..

Kæresten skulle sætte noget hegn op i dag sammen med en af vores naboer, så jeg nuppede bilen og kørte til Havefestival og sommermarked på Gram Slot. Vejret var godt nok ikke særlig sommerligt, da jeg kørte dertil begyndte det at regne og det blev ved i al den tid jeg var der. Lidt ærgeligt, for der var masser af udendørs udstillere – mest blomster, planter og forskelligt haveudstyr – men der var også boder med mad. Vejret betød, at jeg slet ikke fik set den store park – og langt fra alle udstillerne.

Det er faktisk første gang jeg er på Gram Slot, men de har faktisk rigtig mange arrangementer i løbet af året, tjek evt. deres aktivitets kalender her og slå et smut forbi, hvis du kommer på de kanter. De laver bl. a. ghostwalks, som jeg godt kunne være fristet til at prøve 🙂

Men slottet har også deres egen gårdbutik, hvor de sælger deres egne økologiske produkter, bl. a. mælk, ost og mel. De har nogle meget fine åbningstider og hvis vi boede tættere på, ville jeg helt sikkert handle der. Jeg vidste faktisk ikke at producerede så meget selv, men nu er jeg blevet bevidst om det og vil bruge det.

Disse lækre produkter forærede Søren fra Selleberg mig……..

Jeg gav kr. 75,- for at komme ind og i betragtning af hvor mange udstillere der var, så synes jeg faktisk at det er en ganske rimelig pris. Jeg startede i Herregårdsstalden, hvor der var udstillere både til hus, have og mave. Jeg koncentrerede mig kun om alt det spiselige.

Mine indkøb hos Grand Fromage……….

Det første jeg stødte på var Grand Fromage, som havde små lækre pølser, de mest fantastiske grønne oliven og så selvfølgelig lækre oste. De havde Morbier ost, som jeg jo elsker, så jeg måtte selvfølgelig købe mig et stykke – og så har jeg inderligt fortrudt at jeg ikke købte et bæger grønne oliven mere.

Disse lækre produkter forærede Søren fra Selleberg mig……..

Næste stop var Selleberg‘s stand, hvor Søren stod og solgte deres lækre kirsebærprodukter. Vi fik os en lille snak og så var han så gavmild at han gav mig nogle af hans produkter. Jeg fik den nye 100% kirsebær saft, som smager vidunderlig sammen med et par glas valnødder i kirsebærsirup. Jeg glæder mig meget til at spise dem til noget god ost.

Det jeg købte inde i Gram Slot’s gårdbutik……….

Fra Herregårdsladen begav jeg mig hen mod slottet, på min vej kom jeg forbi deres gårdbutik og der måtte jeg lige ind og kigge lidt. Jeg købte en økologisk hvidløgsspegepølse, en pose af slottets egen økologisk speltmel og deres egen økologisk, lagrede ost.

Jeg forsatte ind på slottet, hvor de viste prøver på hvordan de kan dække op til fest. Det er et rigtig fint lille slot, som er blevet sat fuldstændigt i stand og hvor jeg da godt kunne se mig selv holde en lille fest. Jeg ved ikke lige hvad festligheden skulle være, men det er virkelig smukke omgivelser. Nede i kælderen kunne der smages på forskellige vine, det lod jeg dog alle de andre gæster om.

Dette var hvad jeg købte hos Krogh Specialitet………..

Det sidste sted jeg gik ind var i den Holstenske Lade, hvor der var rigtig meget kreative udstillere (smykker, tøj, håndarbejde og keramik). Der var dog også nogle få madproducenter ind i mellem og en af dem var Krogh Specialitet, som solgte geléer, saft og sirup. Jeg smagte på deres jordbærdrik og den måtte jeg bare eje, den smagte af den grad  af sol og sommer og da jeg smagte deres jordbærsirup, måtte jeg også eje den. Æblemosten glæder jeg mig også til at smage. Nogle gange når jeg har smagt æblemost rundt omkring, så har den været alt for sød, jeg glæder mig til at se hvordan denne smager.

Det tog mig alt i alt nogle timer på denne skønne tur og jeg nød faktisk at være afsted alene og kunne gå rundt i mit helt eget tempo – som jo ikke er særlig højt 🙂

Jeg var dernede ved 11.30-tiden og kørte derfra igen ved 14.30-tiden, havde vejret været bedre kunne jeg godt have brugt endnu længere tid, men jeg kunne også mærke at mine kræfter var ved at slippe op. Resten af dagen bød på en lang lur på sofaen, fordi jeg virkelig havde brugt en masse energi og så en dejlig aftensmad, som jeg vil skrive om i morgen.

HUSK de har også åbent i morgen, søndag fra 10-17, hvis I skulle få lyst til at besøge Gram Slot.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 29, 2012
  10:41 am

  Tina

  Jeg var også deroppe og bortset fra det kolde vejr var jeg også begejstret for hvad jeg så.For mig var det godt nok alt til haven jeg var mest interesseret i. Håber der er varmere i dag, så udstillerne ikke fryser så meget.


  • Apr 29, 2012
   12:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Jeg håber også at det bliver varmere i dag – og ikke mindst holder tørvejr. De forskellige udstillere så godt nok noget kolde ud i går 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Apr 29, 2012
  12:52 pm

  Camilla

  Ih, hvor ser det bare fantastisk ud! Æv, at man bor så langt væk! Uh, den der kirsebær saft fra Selleberg smagte jeg på Foodexpo – MUMS! ja, og den lækre jordbærsirup fra Kroghs specialiteter var også en af de ting jeg blev nødt til at købe på messen – den er altså bare SÅ lækker 🙂


  • Apr 29, 2012
   1:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg ville rigtig gerne have haft dig med, men tænkte at du syntes det var lidt langt 😉

   KH
   Birthe


 3. Apr 29, 2012
  2:50 pm

  Piskeriset

  Jeg tænkte nok, du købte et stykke Morbier – det er også en god ost 😀

  Skønne ting du fik set og købt!


  • Apr 29, 2012
   3:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ja, det er en skøn ost, men jeg synes der er forskel på det. Denne er dog rigtig lækker og nærmest lidt cremet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!