Newyorkerbyheart

Laks med røget salt og citronpeber, serveret med perle-salat med spinat og citron-/basilikumdressing…..

Dressing med citron, basilikum og hvidløg………..

Rødløg sauteres og derefter tilsættes rød peberfrugt………

Tilsidst tilsættes frisk spinat……….

……..og de kogte “perler” vendes i…………

Laks krydres og steges……….

Aftenens tallerken…………

Ihh, hvor har det været dejligt at kunne afsløre at jeg er ved at lave en kogebog i dag, det er jo noget der har fyldt rigtig meget i mit liv og jeg er vant til at dele stort og små med jer, så det har været svært ikke at kunne fortælle om det. Det er selvfølgelig også noget der vil fylde meget i de næste mange måneder, fordi der stadig er meget arbejde der skal laves. Lige nu prøver jeg på at give mig selv et break, så jeg kan blive bare nogenlunde rask inden vi skal til USA. Som jeg skrev i indlægget tidligere i dag, så har det tæret så hårdt på mit helbred at jeg faktisk har været syg siden vi havde foto-weekend. I starten af juni skal vi lave de sidste billeder, men denne gang bliver programmet heldigvis ikke helt så presset, så jeg burde komme ud af det uden at være helt så drænet som sidste gang 🙂

TAK for alle jeres søde kommentarer, det har virkelig gjort mig glad. For selvom jeg har glædet mig rigtig meget til at fortælle der herinde, så har jeg også været nervøs for hvordan det ville blive modtaget. Indtil videre har det – overvejende –  været positivt og det er jeg virkelig taknemmelig for. Selvfølgelig er der altid nogen der skal af med noget og når bogen kommer er jeg også forberedt på at det ikke bliver lutter roser, sådan er det jo, jeg ved efterhånden hvad der følger med. Jeg har selvfølgelig haft mange overvejelser inden jeg gik i gang med det her, mange nætter hvor jeg er vågnet og tænkt: ” hvad har jeg dog gang i??”. Jeg ved jo hvor tyndhudet jeg er af og til – og jeg ved at der vil komme kritik og at der er nogen der lige vil fortælle hvad de mener om mig. Men jeg håber – og tror – at dette først og fremmest vil være en positiv og glædelig oplevelse – jeg håber at jeg er stærk nok til at gå igennem både det gode og det dårlige……….

Jeg havde så faktisk ikke lige tænkt på at der oveni købet også er et interview med mig i Spis Bedre i denne måned. Altså jeg vidste jo godt at det ville komme, men jeg havde ikke lige tænkt over at det var i dag. Så det er da meget heldigt at jeg fik lavet indlægget om bogen, inden alt for mange læste om det i bladet 🙂

Nå, men vi skulle jo også have noget aftensmad i dag og det blev en temmelig god en af slagsen, kæresten var heldigvis enig med mig i dag 😉

Opskriften er fundet hos Trines Matblogg den anden dag, den så simpelthen så fristende ud, så den måtte jeg prøve. Jeg kogte en blanding af perlebyg og perlespelt, fordi jeg kun havde rester. Jeg krydrede laksen med røget salt og citronpeber, hvilket gav en skøn smag til fisken. Jeg valgte at komme basilikum og hvidløg i dressingen, hvilket jeg synes passer rigtig godt sammen med citronsmagen. Alt i alt en skøn aftensmad som er hurtig og nem at lave 🙂 Jeg du ikke røget salt og citronpeber, så bare brug almindelig salt og friskkværnet peber.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Laks med røget salt og citronpeber, serveret med perlesalat med spinat og citron-/basilikumdressing, 2 pers.:

2 laksefileter uden skind og ben

røget salt, citronpeber

smør til stegning

2½ dl perlespelt eller -byg (eller en blanding som jeg brugte)

5 dl vand

1 tsk. Herbamare grønsagsbouillon

50 g frisk spinat, skyllet, slynget tør og grove stilke nippet af

1 stort rødløg, hakket

1 rød peberfrugt, skåret i små tern

olivenolie til stegning

salt, friskkværnet peber

Dresing:

1½ dl creme fraiche 6%

1 lille fed hvidløg, presset

saft af ½ citron

1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket

salt, friskkværnet peber

Skyl perlespelt/-byg godt under koldt vand og hæld dem i en gryde sammen med vandet, lidt salt og grønsagsbouillon. Bring det i kog, skru ned og lad det koge i ca. 15-17 minutter, alt efter hvor meget bid du kan lide i dine “perler”. Hæld vandet fra. Varm olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve. Hæld peberfrugt ved og lad dem stege i et par minutters tid, under omrøring. Tilsidst tilsættes spinaten og der vendes rundt i det, til spinaten begynder at falde sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag panden af varmen og hæld de varme “perler” i, vend det hele godt rundt og smag til. Dup laksen tør. Fold evt. fisken lidt, hvis en af enderne er tyndere end resten, så den ikke bliver tør og kedelig i den ene ende. Smelt smør på en pande og kom laksen på når det er bruset af. Krydr med røget salt og citronpeber, på begge sider og steg i ca. 2 minutter på den ene side, vend og steg 1 minut på den anden. Sluk for varmen og lad panden stå på varmen i endnu et minuts tid. Nu skulle laksen gerne være helt perfekt tilberedt, der findes ikke ret meget der er så kedeligt som laks der får for meget varme 🙂 Tiden afhænger selvfølgelig lidt af hvor tyk laksen er. Mens laksen steger, så rør dressingen sammen og så er det hele klar til servering.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Apr 25, 2012
  8:39 am

  Charlotte

  Hej Birthe.

  1000 gange til lykke – det glæder mig.
  Mere om det senere:-).
  K.h. Charlotte


 2. Apr 25, 2012
  10:29 am

  Yvonne Thygesen

  Hej

  Den bog glæder jeg mig til at købe.Din blog er altid værd at besøge og ønsker at du klarer turen til USA i fin stil.

  Yvonne Thygesen


  • Apr 25, 2012
   10:51 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Yvonne!

   Tak for dine pæne ord, det glæder mig meget 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Apr 25, 2012
  1:55 pm

  Lykke

  Hej Birthe!

  Tillykke med bogen, hvor er det spændende 🙂 Den må helt sikkert købes når den udkommer (har altid gerne villet være forfatter, enten en krimi el kogebog 😉

  Hilsen Lykke


  • Apr 25, 2012
   2:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lykke!

   Mange tak, det er virkelig spændende 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Apr 25, 2012
  5:59 pm

  Camilla

  Mums – det ser lækkert ud… som sædvanligt 😉 Ih altså, nu bliver jeg jo næsten nød til at købe Spis Bedre – men det er vist også lææææænge siden jeg har købt et madblad, så mon ikke det går 🙂


  • Apr 25, 2012
   11:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Det var virkelig lækkert, kan klart anbefales 🙂

   Det er nu kun 1 side, så det er vist lidt meget at købe det for det……..

   KH
   Birthe


   • Apr 26, 2012
    7:47 am

    Camilla

    Ej, for din skyld køber jeg det gerne 🙂 Så kunne det jo være at der gemte sig lidt lækre opskrifter i bladet 😉


 5. Apr 25, 2012
  8:57 pm

  Piskeriset

  Uhm, laks ♥
  Jeg savner at lave noget med fisk – det vil jeg råde bod på, når vi passerer den 1. maj.


  • Apr 25, 2012
   11:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Jeg er vild med laks – og den ret var virkelig et hit 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!