Newyorkerbyheart

Langtidshævede boller med solsikkerkerner og hørfrø…….

Dejen røres sammen og stilles til hævning på køkkenbordet……….

Sættes på plader med 2 skeer……….

De færdige boller……..

……….som ser sådan ud indeni………..

I går lavede jeg dej til nogle langtidshævede boller. som så er blevet bagt i dag. Dejen er lavet helt fra slump, men jeg prøvede at skrive målene ned undervejs, så godt som jeg kunne. Resultatet blev faktisk ret godt, selvom jeg gerne ville have haft at de hævede lidt mere, men smagen fejler ikke noget 🙂

Langtidshævede boller med solsikkerkerner og hørfrø, ca. 16 stk.:

6 dl koldt vand

8 g gær

1 tsk. flydende honning

2 tsk. groft salt

1 spsk. olivenolie

75 g hørfrø

1 håndfuld solsikkekerner

110 g havregryn

180 g fuldkornsmel

ca. 340 g hvedemel (det kan være mere eller mindre, melmængden varierer tit)

Kom vand i en stor skål og opløs gæren i væsken. Tilsæt de øvrige ingredienser, hvedemelet dog lidt efter lidt. Der skal tilsættes så meget hvedemel så det bliver til en godt tyk grød, men den må endelig ikke blive for tør. Dæk skålen til og stil den på køkkenbordet i 12-24 timer. Sæt dejen på  bageplader med bagepapir med 2 spiseskeer. Lad dem hæve i ½ time, inden de bages ved 225 grader (ikke varmluft) i ca. 15-18 minutter, til de bliver gyldne. Lad dem køle af på bagerist. Kan fryses.

 

Efter morgenmaden kørte vi en tur til LEGO’s personalebutik, hvor vi fik købt noget tøj og lidt gaver, som skal bruges når vi skal til USA i næste måned. Utroligt at tiden går så hurtigt, det er kun en god måned til vi skal afsted og jeg har slet ikke haft tid til at glæde mig rigtigt endnu, fordi jeg har været så syg og været lidt bange for at vi måtte aflyse. Nu er jeg snart færdig med den 3. pillekur og håber så, at helbredet bliver bedre. I hvert fald ser jeg nu for alvor frem til at jeg snart skal se min Mama og resten af familien 🙂

Nattesøvnen er stadig ikke for god. Der er lidt for mange smerter og uro i kroppen, men jeg får da hvilet lidt om natten og det tæller jo også lidt……..

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Apr 3, 2012
  3:35 pm

  Piskeriset

  Mmm, elsker hørfrø og solsikkekerner i brød. De ser rigtig gode ud. Kan jeg bestille en til min morgenmad i morgen? 😛


  • Apr 3, 2012
   3:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det kan du i hvert fald, du beder bare gemalen om at lave en portion, så er leveringstiden ikke så lang 😀 De er blevet ret så gode, hvis jeg selv skal sige det………

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 11, 2012
  12:09 am

  Signe Thomsen

  Hej.
  Mens jeg stod og bagte dine boller, nørklede min kæreste med din rengøringsreklame. Den er nu blevet lagt op på min blog i forbedret tilstand, så du kan downloade den og bruge den, hvis du har lyst.

  Nu jeg alligevel er ved tasterne, må jeg hellere lige sige tak for en masse god inspiration.

  Hilsen Signe


  • Aug 11, 2012
   11:03 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Signe!

   Ej, hvor er det sødt, tak 🙂 Det er desværre kun et tidsbegrænset tilbud, som slutter sidst i denne måne, men tak fordi I brugte tid på det.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 11, 2012
  12:12 am

 4. Feb 24, 2013
  12:20 am

  Janni Roed

  Hej 🙂
  Smadder god opskrift, jeg skiftede dog noget af hvedemelen ud med durum mel og det blev rigtig godt.
  Jeg har lige et “lyse slukker” spørgsmål 😉 ved du hvor mange kalorier der er i pr 100 g eller pr bolle?
  Jeg tæller nemlig kalorier-og kunne godt tænke mig at få de her boller ind som morgenmad:)
  Vh Janni Roed


  • Feb 24, 2013
   8:52 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Janni!

   Tak – og jeg aner ikke noget om kalorier, tæller dem aldrig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Mar 27, 2013
  10:48 pm

  Henriette Overgaard

  Hej. Jeg er i gang med at lave dejen. Hvor mange boller skal der blive af dejen for at bagetiden passer ?
  Kh Henriette

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!