Newyorkerbyheart

“Lørdagskylling” og salat……..

Smør blandes med krydderurter og citronskal……….

………..derefter smøres det på den flade kylling………

Den færdigstegte kylling……….

Aftenens salat………

Kyllingen parteres………

Aftenens tallerken…………

Det er sådan set ikke fordi jeg har fået flere kræfter siden i går – og så har jeg fået et eller andet med mit ene øje – som er blevet helt rødt. Jeg håber at det når at forsvinde inden jeg skal til Aalborg, ellers må jeg jo indtage byen med solbriller på 😀

Det har ikke været en særlig produktiv dag fra min side. Jeg har fået bagt en portion boller og været nede og handle lidt ind, ellers er dagen gået på sofaen med at se tennis og håndbold. Meget fornuftig at måde at bruge dagen på, hvis I spørger mig, men dog også lidt ærgerligt når vejret har været så godt som i dag. I morgen har vi dog aftalt at tage til Trelde Næs, hvis vejret er lige så dejligt som i dag……..

Aftenens menu bestod af en lækker, ovnstegt kylling (en såkaldt “butterflied” chicken”), salat og så en blomkålsret (som jeg først kan give jer opskriften på, på mandag, da det er til Secret Recipe Club). Lækker og forholdsvis nem aftensmad, eneste der kræver kræfter er alt den hakken og snitten.

Jeg skærer kyllingen op på brystsiden, fordi den så er nemmere at stege ens, synes jeg. Men hvis I synes det pænere – eller mere rigtigt – at skære den op i ryggen, så gør endelig det.

Lækker lørdags kylling, 4 pers.:

1 god, hel kylling

3 spsk. blødt smør

1 tsk. tørret esdragon

2 tsk. tørret persille

1 tsk. hvidløgspulver

fintrevet skal af 1 økologisk citron

Maldon salt, friskkværnet peber

Skyl kyllingen under koldt vand og gå den efter indeni for evt. rester af indmad og blod. Dup den tør både udenpå og indeni. Skær ned gennem brystbenet (eller rygbenet, hvis du foretrækker det) og krydr den på indersiden med salt og friskkværnet peber, inden den lægges på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad. Fordel du ca. halvdelen af smørret under skindet og den anden halvdel på ydersiden. Krydr derefter godt med Maldon salt og friskkværnet peber. Sæt i 175 grader varm ovn (varmluft) og steg den i 50-60 minutter, til den er gennemstegt. Er du i tvivl, så prøv at prikke den i låret hvor den er tykkest, er kødsaften klar er den nok. Tag den ud og lad den stå i 5 minutter, inden den parteres. Server straks.

Salaten bestod af hvad jeg havde:

en rest blomkål i små, fine buketter

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

2 stilke bladselleri, i små tern

5 radiser, i skiver

½ agurk, flækket, udkernet og skåret i tern

lidt soltørrede tranebær

lidt pinjekerner, ristet gyldne på en tør pande

 

Bøger:

Jeg er stadig i gang med Shantaram af Gregory David Robert og jeg er stadig lige fascineret at den. Jeg begynder at nærme mig slutningen – det er altså en ordentlig basse af en bog – og det er sådan en fantastisk bog. Jeg skal nok skrive mere om den, ligeså snart jeg bliver færdig.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 14, 2012
  9:58 pm

  Mark

  Den ser bare rigtig godt ud din kylling, og meget bedre end de frosne lørdagskyllinger 😀


  • Apr 14, 2012
   9:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mark!

   Tak, jeg synes i hvert fald at den smagte væsentlig bedre end de lørdagskyllinger jeg har stødt på – men nu er det jo lørdag – så det blev dens navn 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Apr 14, 2012
  10:30 pm

  Kris

  Hej Birthe!

  Det er da lige før du skulle kigge forbi, nu hvor du var i Aalborg 😀 Så skal jeg nok gi’ en gang frokost!

  Mvh,
  Kris


  • Apr 14, 2012
   10:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kris!

   Jeg håberdag at du kommer ned og siger hej til mig?? Jeg ville vildt gerne spise frokost med dig, men mit program er desværre lidt stramt. Jeg håber at komme til Aalborg en anden gang, det er virkelig mange år siden jeg sidst har været der 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Apr 14, 2012
  10:31 pm

  Mad for Galleriet

  Det lyder rigtig lækkert med den urtesmør. Det må jeg klart prøve 🙂
  Jeg kan klart anbefale at bruge stegeposer, når man ovnsteger en hel kylling. Kødet bliver virkelig lækkert mørt og smagen mere intens. Og så er det jo et ekstra plus, at der også er mindre at gøre rent efterfølgende 😉


  • Apr 14, 2012
   10:52 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mad for galleriet!

   Det smagte i hvert fald dejligt 😀

   Jeg bruger stegeposer af og til – og du har ret, det gør rengøringen så meget nemmere….

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Apr 15, 2012
  5:52 pm

  Carina

  Yummi…uhm… hvor ser den kylling (og salat) bare lækker ud! Dejlig inspiration til “kyllingefolket”
  :o) Carina


  • Apr 15, 2012
   5:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Tak, det smagte også virkelig dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!