Newyorkerbyheart

Marinerede lammemørbrad……..

Marinaden til lammemørbraderne…………..

De marinerede mørbrad steges (eller grilles)………….

Til de er som ønsket indeni…………

Klar til servering………..

Aftenens tallerken……..

I dag har været mest afslapning, hvilket min krop trænger til efter turen til Berlin og familiebesøg i går. Vi havde en rigtig hyggelig dag i går omme hos kærestens mor, hvor vi fik lækker mad. Vi fik lammekølle, flødekartofler, sauce og salater. Jeg holdt ud et par timer og så gik jeg hjem i det skønne vejr. Jeg havde sagt på forhånd at jeg nok ikke holdt så længe, men bedre at være med lidt, end slet ikke.

Kl. 12. i dag havde vi besøg af en forsikringsmand. Vi har haft vores forsikringer i 10 år nu, uden at få dem tjekket, så det var vist på tide. Det viste sig også, at vi kunne være bedre dækket end vi er i dag 🙂

Aftensmaden bestod af marinerede lammemørbrad med vores yndlingskartofler, rødvinssauce, myntegelé og karotter – skøn middag – som da var lidt påske-agtig. Jeg havde købt de fineste små lammemørbrad hos slagteren og de var så lækre. De vil helt sikkert også gøre sig godt på grillen, men nu har det jo ikke ligefrem været grillvejr i dag, i hvert fald ikke i den del af landet hvor jeg bor………….

Marinerede lammemørbrad, 2 pers.:

4 lammemørbrad

½ dl olivenolie

bladene fra 1 stilk rosmarin, finthakket

2 fed hvidløg, knust og hakket

skal fra 1 citron

salt, friskkværnet peber

smør og lidt olivenolie til stegning

Bland ingredienserne til marinaden og afpuds mørbradene, hvis det ikke er gjort. Kom marinaden i en frysepose sammen med kødet og sørg for at det er blandet godt sammen. Læg i køleskab i mindst 4 timer, gerne 6. Smelt smør på en varm pande og hæld lidt olie ved. Tag kødet op af marinaden og steg dem, til de er som ønsket. Krydr med salt og friskkværnet peber. Jeg stegte dem i ca. 3½ minut på hver side, så var de let lyserøde indeni. Lad dem hvile i 5 minutter, inden de skæres ud i let skrå skiver. Server straks.

 

Jeg fik faktisk også bagt en kage i dag, det er ved at være længe siden jeg har bagt lidt, så det blev i dag. Det blev en chokoladekage med appelsin.

Chokoladekage med appelsin………………….

 

I skal da ikke snydes for et par billeder af lille, skønne Clara, fra i går:

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!