Newyorkerbyheart

New England-style hotdog buns………

Den hævede dej……….

Dejen deles og formes til brød, som altså ikke blev særlig pæne………

Efter hævning pensles de med æg og drysses med sesamfrø…….

De friskbagte pølsebrød………

……..og så er der frokost………..

Som jeg skrev tidligere i dag havde jeg lovet kæresten hotdogs med hjemmebagte pølsebrød til frokost – og det fik han. Brødene blev dog ikke så pæne – og de blev lidt store – men de smagte skønt og mættede helt vildt 🙂

Opskriften er fundet hos Food, jeg halverede dog mængden. Jeg ved ikke helt hvorfor jeg ikke formåede at forme pølsebrødene ordentligt, for dejen var såmænd fin nok at arbejde med. Jeg skyder skylden på trætheden. Jeg har også altid svært ved at bedømme hvor store de faktisk bliver når de er færdighævede, så de blev lige til den store side.

Jeg tilsatte lidt af den speltmel fra Gram Slot, som jeg købte i går, men du kan selvfølgelig vælge at lave dem kun med hvedemel eller tilsætte en anden slags mel i stedet for spelt, som f. eks. fuldkornsmel, grahamsmel osv. Dejen lavede jeg i min brødmaskine, på dejprogrammet, men du kan selvfølgelig sagtens lave den i hånden eller på en røremaskine. Se i original opskriften for fremgangsmåde. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

New England-style pølsebrød, 5 stk.:

3/4 tsk. tørgær

½ tsk. flydende honning

3/4 tsk. groft salt

2 æg, mellemstørrelse

½ dl mælk, lun

40 g smør, smeltet

70 g speltmel

ca. 180 g hvedemel

Desuden:

1 æg til pensling + lidt vand

sesamfrø

Lun mælken til den er håndvarm, slå æggene ud i og pisk det helt sammen med en gaffel. Kom tørgær i brødmaskinens beholder sammen med mælke-blandingen, honning, salt, smeltet smør, speltmel og det meste af hvedemelet. Sæt maskinen i gang på dens dej-program og hold øje med den i starten mens den ælter, for at se om dejen skal justeres med mere mel eller væske. Lad maskinen køre sit program færdig, det tager 1½ time på min maskine inkl. hævning. Tag dejen ud på bordet og slå den ned. Tryk den ud til en frikant og del den i 5 stykker. Form til brød og læg dem ved siden af hinanden på en række, med en 1 cm. mellem hver. Stil det et lunt sted, tildækket og hvor det ikke trækker i ½-times tid. Forvarm imens ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Kom æg og lidt vand i en lille skål og slå det let sammen med en gaffel. Når brødene er færdighævet, så pensles de med ægge-blandingen og drysses med sesamfrø. Sæt i ovnen og bag i ca. 15-17 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en bagerist, inden de bruges til at lave hotdog af.

 

Kæresten har været ved at sætte hegn op de sidste par dage. Vi har længe været plaget af at folk går helt tæt på vores terrasse, faktisk så tæt, så det er helt ubehageligt at sidde ude på terrassen. Fordi vores hus ligger som det gør så bruger de andre villa-lommer plænen lige uden for vores terrasse som cykel- og knallertsti, selvom det faktisk er privat grund. Det er virkelig generende også fordi nogen nærmest står stille for at kigge ind ad vinduerne, folk har bare ingen hæmninger. Når jeg sidder ved computeren, som regel ved spisebordet i dagtimerne, så plejer jeg at sidde og vinke til dem – og så bliver de sådan lidt befippet og skynder sig at lade som om de i hvert fald ikke kiggede.

Da vi bestemte os for dette hus, havde vi ikke tænkt den tanke at vi ville få så meget trafik lige udenfor vores vinduer, for så tror jeg faktisk ikke købt det. Vi blev faktisk lovet dengang at der IKKE ville komme en sti udenfor vores hus – der skulle sådan set heller ikke have været en legeplads lige udenfor vores vinduer – men det er så en anden snak. På sidste generalforsamling fik vi så endelig lov til at gøre noget ved al den trafik der kommer forbi hver dag – måske fordi de andre også er trætte af at scootere og knallerter kører igennem med fuld fart – så nu er der sat hegn op som sikrer, at al trafik bliver flyttet knap 5 meter væk fra vores terrasse 🙂

Det nyopsatte hegn, udenfor vores terrasse………..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Apr 29, 2012
  7:42 pm

  Marianne

  Du har helt ret i at folk ikke har nogen hæmninger. Jeg boede engang i et gammelt byhus, hvor fortovet var meget smalt. Turisterne stak næsen helt op i vinduet og sætter hænderne ved siderne, så de bedre kunne se, og så stod de og gloede ind af vores vinduer. Så jeg forbavses ikke, men irriterende er det da.


  • Apr 29, 2012
   8:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Ja, det er irriterende – og lidt sjovt når de så får øje på mig som sidder og vinker 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Apr 29, 2012
  10:03 pm

  Lynne

  Hej Birthe
  Jeg elsker bare hot-dogs! Dine ser rigtig gode ud. De der papbrød man får hos pølsermanden er bare kedelige. Du har virkelig givet mig lyst til at prøve set bage brødene selv – hvilket er fjollet vi ikke gøre i forvejen, når vi nu bager alt andet brød 🙂
  Venlig hilsen
  Lynne


  • Apr 30, 2012
   10:58 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lynne!

   Du har helt ret i at dem man køber er pap-agtige. Jeg køber nogle gange fuldkornspølsebrød, hvis kræfterne ikke er til selv at bage dem, men de smager bedre med hjemmebage – og mætter betydelig mere 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Apr 29, 2012
  10:42 pm

  Kristine

  Wow hvor ser de lækre ud. Jeg har endnu ikke prøvet at lave mine egne hotdog-brød endnu, meeeeen mon ikke man skulle afprøve det en dags tid. Det ser jo SÅÅÅÅ meget mere lækkert ud, end dem man køber, og det ved jeg jo de var 😉 Hjemmebag er bare bedst 😉


  • Apr 30, 2012
   10:57 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristine!

   Det må du gøre, hotdogs smager bare så meget bedre – og vi vil altså gerne have hotdogs engang imellem 🙂

   Knus
   Birthe


 4. May 1, 2012
  9:47 am

  Cook Valley

  Hej Birthe
  Hotdog bliver i mine øjne ødelagt af det klisterbrød, der følger med, så derfor serverer jeg det sjældent. Men her til sommer tror jeg nok jeg får manden til at smække nogle lækre pølser på grillen og jeg så bager dine pølsebrød til 😉
  Ja, jeg kender desværre alt for godt det med at ens terrasse er en åben skueplads. Jeg har ikke noget imod at have kontakt med andre mennesker, men når jeg endelig er hjemme, gider jeg altså ikke at “sidde til skue”
  Held og lykke med rejsen – og din kogebog.
  V.h. Birte


  • May 1, 2012
   10:31 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Birte!

   Lækker blog du har 🙂
   Jeg må nu indrømme at jeg godt kan lige hotdogs – også dem fra pølsevognen – engang imellem, men at lave brødene selv er en helt anden oplevelse. Og så mætter det betydelig mere 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Jun 12, 2012
  10:12 pm

  Hanne Vind

  Hej Jeg kan se du har en bage maskine ! Den ligner en jeg lige har fået af en veninde ! Jeg mangler en bruger manuael – og lidt hjælp til at kommen igang – måske kan du hjælpe mig ?
  Min er en Alaska BM 2600 Jeg har prøvet at bage i den med det går ikke så godt 🙁
  Min Sebastian på 6 år har lige fået glutenallergi – så jeg bager en del. Håber du måske kan hjælpe med en bruger vejledning eller nogle gode erfaringer
  -og så har du da bare en hel fantastisk hjemmeside 🙂
  God aften fra mig til dig – Hej fra Hanne


  • Jun 12, 2012
   10:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Hanne!

   Har du prøvet at Google? det er ofte at du kan finde manualer på nettet. Jeg har desværre hverken tid eller kræfter til at gøre det for dig. Mht. til hjælp, så prøv at kigge i mine bageopskrifter, det er ofte jeg bruge maskinen til at ælte for mig, fordi det giver en langt bedre dej, end jeg kan lave – og så sparer jeg kræfterne. Held og lykke med den, håber at du bliver lige så glad for den som jer er 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!