Newyorkerbyheart

Salat med rejer og radise-/ramsløgscreme……

Ramsløg og radiser blendes sammen med lidt olivenolie……

Kør til det er helt findelt……

Bland lidt creme fraiche i og smag til……….

Bland forskellige salater sammen med asparges, tomater og rejer…..

Fordel lidt af radise-/ramsløgscremen ovenpå og server resten til…….

Fredagens tallerken…….

I fredags efter jeg kom hjem fra Aalborg var kræfterne og energien uendelig lille, selvom jeg fik mig en lur på sofaen, så var det ikke nok til at mit energiniveau kom ret højt op. Aftensmad skulle vi dog have og heldigvis havde jeg planlagt noget nemt.

Jeg faldt over en opskrift fra Sæson for god smag, hvor radisecremen var det der tiltalte mig. Jeg fulgte opskriften, men tilsatte noget ramsløg til radisecremen, fordi jeg havde noget tilbage fra kødbollerne som skulle bruges. Vi fik noget stenovnsbagt flute til (som jeg køber i Netto) og næsten altid har på lager. Jeg synes at det var en skøn salat og var ret så begejstret for radisecremen, men kæresten var ikke så imponeret som mig 🙂

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Salat med rejer og radise-/ramsløgscreme, 2 pers.:

1 bakke blandede salater, godt skyllet og slynget tør

1 bdt. asparges, det nederste knækket af og resten skåret i mindre stykker

½ bakke San Marzano tomater, skåret i tern

200 g store grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet

1 håndfuld basilikum, hakket

Maldon salt, friskkværnet peber

1½ bdt. radiser, skåret i mindre stykker

8-10 ramsløg, plukket i mindre stykker

1½ spsk. olivenolie

1 stor spsk. creme fraiche 9%

Kom lidt vand i en gryde sammen med lidt salt og bring det i kog. Når det koger så kom asparges i og giv dem 1 minut. Hæld vandet fra og straks med koldt vand, lad dem dryppe godt af. Bland salaterne i lavt fad sammen med basilikum, tomater, afdryppet aspargesstykker og afdryppede rejer. Drys med lidt salt og friskkværnet peber. Kom radiserne i en blender sammen med ramsløg og olivenolie. Kør til det er en findelt masse. Hæld i en skål og rør creme fraiche i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom lidt af dressingen over salaten og server resten til. Server straks med noget godt brød.

 

Som afslutning får I lige et lille billed af prinsessen, er det ikke længe siden der har været et billede af hende??

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 22, 2012
  1:03 pm

  Kristine

  iiih hvor lyder det bare lækkert. Jeg har aldrig smagt ramsløg før, og har en vild lyst til at hente de ti skoven selv, men lidt ligesom jeg har det med svampe, har jeg det med ramsløg. Jeg er lidt bange for at tage det forkerte 😀 Haha.


  • Apr 22, 2012
   6:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristine!

   Du kan dufte om du har de rigtige – men ellers køb dem – hvis du er helt i tvivl. Jeg er ikke fuldstændig “head over heels” i ramsløg, det er ok, men ikke noget jeg absolut behøver (men jeg er jo også lidt speciel) 😉

   Knus
   Birthe


 2. Apr 22, 2012
  1:08 pm

  Lina

  Hvor ser det bare lækkert ud:-) Men hvor køber jeg ramsløg??


  • Apr 22, 2012
   6:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lina!

   Du kan gå ud og plukke dem lige nu i naturen eller købe dem i supermarkeder 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Apr 22, 2012
  9:04 pm

  Spaceblog

  Her i Schweiz vokser der “bärlauch” på mange skygge bjergsider. Vi kalder det vild hvidløg, og man kan ikke tage fejl at bladene da de dufter ret kraftigt.

  Her kan man købe oste, pølser og dressinger med denne krydderurt, det har jeg aldrig set i Danmark.

  Mon denne creme er velegnet til “crûdites”?


  • Apr 23, 2012
   10:00 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Spaceblog!

   Nej, hvis man først støder ind i sådan et område med ramsløg, så kan de duftes 🙂 Vi kan købe bl. a. pølser med ramsløg, har dog ikke smagt dem, så jeg ved ikke hvordan de er…….

   Jeg vil mene at den fint kan serveres til crûdites, både med og uden ramsløg 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!