Newyorkerbyheart

Skinke med whiskey-“marinade” og flødekartofler med rødløg, squash og gulerødder…………

Kartofler og rødløg lægges lagvis, fløde hældes ved…………..

Efter en halv times tid, tilsættes gulerødder………….

………og lidt før tid, squash………..

Og det færdige resultat………….

Kogt skinke med whiskey-“marinade”……..

I dag har været total afslapning fra min side. Efter gårsdagens oprydnings-raid, har der ikke været nogen kræfter at gøre godt med i dag, så det meste af dagen er foregået på sofaen med Paris-Roubaix i TV. Jeg har dog taget mig sammen til at lave en portion dej til boller og også lige svinge støvsugeren lidt 🙂

Menuen i dag stod på skinke og flødekartofler. 2 klassikere, som jo på ingen måder er gourmet-mad, men som jo alligevel smager godt – synes jeg. Jeg lavede dog nogle ændringer, så det hele ikke blev som “det plejer”……..

Kogt skinke med whiskey “marinade”, 4-6 pers.:

1 lille skinke, ca. 1,2 kg

2 laubærblade

10 hele sorte peberkorn

1 dl brun farin

1/4 dl whiskey

1½ spsk. dijonsennep

Kom skinken i en gryde og hæld vand ved. Tilsæt laubærblade og peberkorn, bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 1 times tid, vend evt. skinken halvvejs, hvis vandet ikke dækker hele. Når tiden er gået slukket for varmen og gryden flyttes, men lad skinken blive i det varme vand, til den skal i ovnen. Rør farin, sennep og whiskey sammen. Ca. 20 minutter inden servering, fores et lille ovnfast fad med stanniol og skinken lægges i fadet (nettet udenom fjernes inden). Læg skinken med fedtlaget opad og rids det i rudemønster. Øs whiskey-blandingen over kødet og sæt det i ovnen ved 250 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til det karamelliserer og bliver gyldnet. Tag ud og skær skinken i skiver. Server med flødekartofler og grøntsager (vi fik dampede ærter og karotter).

Flødekartofler med rødløg, squash og gulerødder, 4 pers.:

750 g kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver

1 stort rødløg, skåret i tynde ringe

½ squash, skåret i mindre stykker

3 gulerødder, skåret i mindre stykker

3 dl piskefløde

salt, friskkværnet peber

Smør et ovnfast fad let med lidt olie. Læg halvdelen af kartoflerne i og krydr med slat og friskkværnet peber. Fordel rødløg ovenpå og så resten af kartoflerne, krydr igen med salt og friskkværnet peber. Hæld fløden ved og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 30 minutter. Tilsæt så gulerødderne og vend det hele godt rundt, inden det fadet sættes i ovnen igen. Efter yderligere 15 minutter tages fadet ud igen og squash tilsættes. Vend godt rundt igen, inden fadet sættes i ovnen for sidste gang. Giv det ca. 15 minutter. Tag det ud og server.

 

I dag kom vores søde naboer over med et stykke kage som vi skulle smage. Deres barnebarn har haft fødselsdag og der var blevet lagkage i overskud. Jeg skal lige hilse og sige at den smagte SKØNT, sikke en godbid at blive forkælet med 🙂

Lækker lagkage……….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Apr 9, 2012
  11:11 pm

  Piskeriset

  Man må ikke undervurdere fornøjelsen ved at sætte tænderne i en portion flødekartofler – selvom det er retromad. Vi fik det faktisk i lørdags – dog i den helt traditionelle (og mere usunde) udgave end den spændende variant, du har skrevet om. God idé med de forskellige slags grøntsager!


  • Apr 10, 2012
   11:16 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det er rigtigt, vi nyder det hver gang vi får det, det er jo ikke så tit 🙂 Jeg synes det var rigtig godt med lidt grønsager i og jeg sørgede for ikke at give dem for meget, så der var lidt bid i dem…..

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!