Newyorkerbyheart

Vegetarmiddag: Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost……..

Broccoli og gulerod kommes i en foodprocessor………..

………..og køres til det er ret findelt…….

Så tilsættes de øvrige ingredienser………..

Til det bliver til en sammenhængende masse………..

Massen formes til “bøffer”……….

Når de er vendt, lægges en skive ost på…………

Ketchup og BBQ sauce blandes sammen……..

Den ristede burgerbolle smøres med lidt af BBQ-blandingen og så lægges salat på fulgt af “bøf” og rødløg………

Toppen smøres også med lidt af BBQ-blandingen, inden den lægges øverst………..

Vi fik ovnbagte kartoffelbåde til………..

Dagen i dag et gået med huslige pligter, det skal jo til en gang imellem, så det vil jeg ikke kede jer med. Aftenens menu stod på en kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost, som jeg har fundet hos How Sweet Eats. Faktisk har jeg haft den liggende i flere uger, men pga al min sygdom, har jeg ikke fået den lavet før nu. Men i dag skulle det være 🙂

Jeg bagte som sædvanlig disse burgerboller, som jeg synes er de bedste der findes. Massen til “bøfferne” lavede jeg først på eftermiddagen og lod det stå i køleskabet, til det skulle bruges, det fungerede fint. Jeg lavede kun halv portion af massen til “bøfferne”. I stedet for kun at komme BBQ sauce ovenpå, valgte jeg at blande halv ketchup halv BBQ sauce, fordi jeg ellers var nervøs for at det ville blive for meget. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost (fra How Sweet Eats), 2 pers.:

1 lille rødløg, finthakket

½ dåse kikærter, godt skyllet og afdryppet (hvis du hellere selv vil sætte dem i blød og koge dem, så gør endelig det)

55 g broccoli, i mindre buketter

1 lille gulerod, skrællet og skåret i mindre stykker

1 håndfuld revet cheddarost

1½ spsk. fuldkornsmel

1 spsk. BBQ sauce (brug den du bedst kan lide, jeg brugte Jim Beam Spicy Bourbon)

½ tsk. flydende honning

salt, friskkværnet peber

½ tsk. chipotle pulver (eller brug røget paprika)

olivenolie

Desuden:

salat

3 spsk. ketchup

3 spsk. BBQ sauce

cheddarost

burgerboller (jeg brugte disse)

rødløg i ringe

Kom lidt olivenolie på en pande og sauter løget til det begynder at karamellisere let, tag dem af varmen. Kom broccoli og gulerod i en foodprocessor og kør til det er helt findelt. alle de øvrige ingredienser og kør igen, til det er en helt findel masse. Kom det i en beholder og sæt det på køl i ½ time – eller til det skal bruges. Når du er klar til at lave maden, blandes ketchup med BBQ saucen i en skål. Tag kikærte-blandingen ud af køleskabet og del det i 2, form det til 2 flade “bøffer”. Kom lidt olivenolie på en pande og kom “bøfferne” på. Steg 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde, vend dem forsigtigt så de ikke går i stykker. Læg en skive cheddarost på hver og lad osten smelte. Flæk imens burgerbollerne og rist dem på skærefladen, så de bliver let sprøde. Kom lidt af ketchup-blandingen på hver af de nederste boller, læg lidt salat på, så “bøfferne” og rødløg i ringe. Smør de øverste boller med ketchup-blandingen og læg dem øverst. Server straks.

Ovnbagte kartoffelbåde, 2 pers.:

2 bagekartofler, skåret i både

lidt olivenolie

groft salt

Dup kartoflerne tørre og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og vend godt rundt. Drys med salt og sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. ½ time, til de er gyldne og møre.

De blev faktisk rigtig gode, er vi enige om. De bliver måske aldrig vores yndlings burgere, men de smager faktisk dejligt. Jeg kan forestille mig at der kan leges en dem med smagen på “bøfferne”. De mættede også rigtig godt, ingen af os kunne spise op 🙂

 

I morgen står i familiens tegn, da vi skal om til kærestens mor til frokost sammen med resten af kærestens familie – ellers næsten dem alle. Jeg har sagt at jeg kommer med derom og spiser frokost, men at jeg ikke ved hvor længe jeg bliver, så nu må vi se hvor længe jeg holder ud. Der er heldigvis ikke længere, end at jeg kan gå hjem når jeg får nok.

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Apr 4, 2012
  11:01 pm

  Carina

  Wow den ser lækker ud 😀


  • Apr 4, 2012
   11:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Tak, den smagte også dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Apr 5, 2012
  1:55 pm

  Charlotte

  Pøj pøj – ikke altid populært hvis man går i “utide” ved en familiesammenkomst. Kan nemt misforstås, MEN man er sig selv nærmest:-).
  K.h.Charlotte


  • Apr 5, 2012
   7:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Jeg havde heldigvis sagt det på forhånd, så kærestens mor vidste det godt og jeg holdt ud i 3 timer, så det var meget godt 🙂

   KH
   Birthe


 3. Apr 5, 2012
  6:16 pm

  Piskeriset

  Hvis du lige udelader osten og honningen, så passer den jo perfekt til mit benspænd denne måned! Såeh… sender du én til frokosten i morgen? 😛


  • Apr 5, 2012
   7:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Jeg kan sende dig en der er halvt spist, hva’ siger du til det? men så må du også selv pille osten ud 😀

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!