Newyorkerbyheart

Ærtehummus med rejespyd (Magasinet Mad! nr. 5/2012)……….

Rå tigerrejer marineres………..

Kikærter, ærter, hvidløg og forårsløg blendes sammen med diverse andre ingredienser………

……..til det får en passende konsistens, pynt med friskbælgede ærter………

Rejerne sættes på spyd og grilles sammen med brødet…………

Aftenens tallerken………..

Sikke noget fantastisk vejr vi har haft i de sidste mange dage, det er dejligt at få tanket lidt D-vitaminer på kroppen. Det har dog været lidt for varmt for mig at være alt for meget ude midt på dagen, men vi nydt at kunne sidde udenfor og spise om aftenen.

I dag kørte vi en tur til Tyskland. Tennissæsonen er jo gået i gang og kæresten og dem han spiller med, får sig altid en øl – eller 2 – efter en kamp, så der skal nogle øl til i sæsonen. Nu var vi så næsten løbet tør, så vi måtte afsted og købe nye forsyninger 🙂 Vi fik selvfølgelig også købt diverse andre ting, men det blev nu ikke til så meget.

Aftensmaden i aften er fundet i det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 5/2012) og bestod af ærtehummus, marinerede, grillede rejer, pitabrød, feta og tomater. Den grønne ærtehummus er virkelig pæn at se på, men smagsmæssigt vil jeg hellere have en traditionel hummus. For at tilføje lidt mere smag til ærtehummus’en tilsatte jeg væsentlig mere hvidløg end jeg plejer, desuden noget stødt koriander og lidt cayennepeber. Men på trods af det, blev den stadig ret mild i smagen. Jeg havde dog heller ikke helt så meget basilikum som der skulle i, så det kan selvfølgelig også være noget af forklaringen.

Jeg havde nogle friskbælgede ærter i fryseren. Jeg købte dem først på ugen, bælgede dem og kom dem i fryseren. I dag var de så bare lige til at tage op og optø, inden de skulle bruges.

I bladet pensles rejerne med sambal oelek, men jeg valgte at lave en marinade til dem i stedet for.

Der skulle have været små, nye gulerødder til, men dem havde jeg ingen af, så jeg serverede lidt god feta (en rest fra i går) og nogle lækre tomater i tern til. Alt i alt en fin, let og meget sommerlig aftensmad.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Ærtehummus med rejespyd (Magasinet Mad! nr. 5/2012), 2 pers.:

Marinerede rejer:

14-20 rå tigerrejer (alt efter hvor meget du kan lide rejer) optøede

3 spsk. olivenolie

saft af 1 lime

salt, friskkværnet peber

2 fed hvidløg, presset

lidt Tabasco med chipotle (eller bare lidt almindelig Tabasco)

Bland ingredienserne til marinaden sammen. Pil skallen af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Kom dem i en pose – eller beholder – sammen med marinaden, vend godt rundt og lad dem marinere i 1-2 timer i køleskabet. Hvis du bruger træspyd, så læg dem i blød i koldt vand i ½-1 time inden de skal bruges. Sæt rejerne på spyddene og grill dem på en grillpande, en gasgrill eller over varme kul. De skal bare have 1½-2 minutter på hver side, til de skifter farve og er netop gennemstegte. Giv dem endelig ikke for meget, så bliver de meget kedelige og gummi-agtige. Server straks.

Ærtehummus:

1 dåse kikærter, godt skyllede og afdryppet

150 g ærter (evt. fra frost, optøede)

1 dl olivenolie (erstat evt. lidt af det med vand)

2 spsk. tahin

½ bdt. forårsløg

1½ tsk. spidskommen

1 tsk. stødt koriander

½ tsk. cayennepeber

2 fed hvidløg

1 spsk. frisk basilikum (gerne meget mere hvis du har)

salt, friskkværnet peber

saft af 1 citron

friskbælgede ærter

Kom ærter, kikærter, hvidløg, forårsløg i grove stykker, basilikum, tahin, spidskommen, cayennepeber, stødt koriander, salt, friskkværnet peber, citronsaft og det meste af olien. Kør til massen bliver som du ønsker det – grov eller findelt – og tilsæt mere olie/vand efter behov, til det har den konsistens du ønsker. Smag til. Hæld i en skål, dryp lidt olivenolie over og drys med friskbælgede ærter.

 

I går aftes var jeg på tennisbanen for første gang i år, til en omgang “skildpadde”-tennis – og det var SÅ dejligt – og hårdt. Jeg kan godt mærke det i dag, men det var rart at få rørt kropen lidt og at få bekræftet, at jeg ikke helt har glemt det jeg lærte sidste år 🙂

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jun 2, 2012
  7:56 am

  Bianca

  Uh… jeg vil have sol og sommer igen, så jeg kan prøve sådan en lækker ret af 🙂


  • Jun 2, 2012
   10:51 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Hvis du laver det på en gråvejrsdag, så skaber du jo lidt sol og sommer selv 😉

   Knus
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!