Newyorkerbyheart

Agurkesalat med krydderurte-dressing (fra Cooking Light, June 2012) og kartoffelsalat med rygeost………

Frokost de sidste par dage…………

De sidste par dage har jeg spist resten af den ærtehummus, som jeg lavede den anden aften. Smurt på rugbrød, men lækre tomater i skiver, Maldon salt og finthakket forårsløg – en SKØN og meget velsmagende mad 🙂

 

Kartoffelsalaten…………

Ingredienser til agurkesalatens dressing, kommes i blenderen og køres godt sammen……….

Lige inden servering hældes den ud over agurk og rødløg………

………..og det vendes godt rundt………..

De grillede nakkekoteletter med BBQ sauce………..

Aftenens tallerken……….

I går tog jeg mig tid til at spille lidt “skildpadde”-tennis. Om tirsdagen er der spil-sammen for kvinder i tennisklubben, et rigtig godt tiltag, hvor der er plads til alle – og alle skavanker 🙂 Vi var ret mange i går og vi havde det sjovt. Det er 2 timer, fra klokken 19.00 – 21.00, men jeg var der kun i 1½ time, så var det slut. Det var så skønt at lunte lidt rundt deroppe og igen svinge ketchen. Jeg må indrømme at jeg ikke har fokuseret særlig meget på tennis i år pga. af mit bog-projekt, som stort set fylder alt i mit – og vores – liv for tiden og faktisk har gjort det hele året. Men det var en god følelse at komme lidt ud, bruge kroppen i det omfang jeg kunne og bare tale om noget andet.

Selvom jeg har fibromyalgi, så er det jo stadig vigtigt at jeg rører mig og laver noget fysisk. Det kan man godt have en tendens til at glemme, når alt gør ondt. Men det gør mere ondt, hvis man slet ikke laver noget. Leddene skal smøres og holdes i gang, det skal bare være på et niveau hvor der føles nogenlunde behageligt, for mig er den sport “skildpadde”-tennis. Det går ikke så stærkt, men jeg nyder det 🙂

 

I aften har vi fået nakkekoteletter med BBQ sauce, en lækker agurkesalat som jeg fandt i det seneste nummer af Cooking Light og en kartoffelsalat med rygeost. Jeg har eksperimenteret lidt med en BBQ sauce, som jeg skal bruge til kogebogen og prøvet at bruge den til forskellige ting. Jeg kan derfor ikke give jer opskriften på den sauce jeg brugte i aften – den må I vente med at se til bogen kommer – men I kan evt. bruge den her.

Jeg købte et eksemplar af Cooking Light i lufthavnen et eller andet sted i USA og det er et virkelig godt blad, i hvert fald har jeg markeret en del opskrifter jeg skal have afprøvet. Det første blev nedenstående agurkesalat, som er virkelig skøn. Det er en lidt anden måde at spise agurk på og dressingen passer virkelig godt til den meget milde agurk. Dressingen kan godt laves på forhånd og agurken kan snittes, men det er VIGTIGT at de to ting ikke blandes sammen førend i sidste øjeblik inden servering, da agurken ellers vil afgive alt for meget væde. Perfekt ret til sommerens grill-aftner.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Agurkesalat med krydderurte-dressing (Cooking Light, June 2012), 3-4 pers.:

Dressing:

2 spsk. yoghurt naturel

1 lille håndfuld dild, groft skåret

1 spsk. persille, grofthakket

2 spsk. citronsaft

1 spsk. olivenolie

1 spsk. frisk mynte, grofthakket

2 tsk. dijonsennep

1/4 tsk. sukker

1 fed hvidløg, grofthakket

salt, friskkværnet peber

Desuden:

1 agurk, skåret i tynde strimler

1 lille rødløg, skåret i meget tynde skiver

Kom ingredienserne til dressingen i en blender/foodprocessor og kør det til det er en glat dressing. Smag til. Stil på køl til det skal bruges. Brug en skarp ostehøvl, kartoffelskræller eller tyndskræller til at skære agurken i tynde skiver. Stil til side. Halver rødløget og skær det i meget tynde skiver. Stil til side. I sidste minut inden der skal spises, vendes agurk og rødløg sammen. Tilsæt lidt af dressingen og vend det hele godt sammen – tilføj mere dressing efter behov og ønske – hæld i et fad eller på en tallerken og server straks.

Jeg lavede også en hel simpel kartoffelsalat, som jeg smagte til med rygeost. Rygeost og nye kartofler er en skøn kombination, hvis I spørger mig.

300 g små, nye kartofler

2½ spsk. creme friache 9%

1 spsk. rygeost

1 bdt. radiser, skåret i skiver

1 bdt. purløg, finthakket

salt, friskkværnet peber

Kog kartoflerne med skræl, i letsaltet vand, i ca. 5-7 minutter (alt efter størrelse). Sluk for varmen, men lad kartoflerne stå i endnu 5-7 minutter – nu burde de være perfekte. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Rør creme fraiche sammen med rygeost og smag til med salt og friskkværnet peber. Skær de kolde kartofler i små stykker og vend i sammen med radiser og det meste af purløget. Vend det hele godt sammen, smag til og drys med det sidste af purløget. Stil på køl til servering eller server med det samme. Egner sig godt til grillmad.

 

Det er dejligt at I er så mange der deltager i min konkurrence om en BAMIX tryllestav, hele 261 har deltaget indtil nu, ret overvældende. Jeg har læst alle kommentarerne og der er rigtig mange grunde til at man skal vinde den. Vinderen trækkes ved lodtrækning. Har du endnu ikke deltaget, så kan du sagtens nå det endnu, se HER hvordan 🙂

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. May 30, 2012
  8:22 pm

  Gitte

  Because i`m worth it….men mest fordi den vil pynte i mit køkken og helt sikkert blive et uundværligt køkkenredskab straks den ankommer ;)))


  • May 30, 2012
   8:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Gitte!

   Jeg tror du har skrevet din kommentar det forkerte sted. Hvis du vil være med i konkurrencen om Bamix tryllestaven, skal du gå ind på indlægget til konkurrencen og lægge en kommentar der, ellers tæller den ikke med. Beklager 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 30, 2012
  9:04 pm

  Monsterscircus

  Super Go stop spild af mad stil med ærtehummusen på brød, uhm den agurkesalat ser saftig ud, tak for inspirationen, ha en dejlig aften.


  • May 30, 2012
   9:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Jeg var helt solgt til den agurkesalat 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 30, 2012
  9:36 pm

  Kristine

  Guf den agurkesalat ser lækker ud og forestiller mig da kun den bliver bedre af, at være havnet som tilbehør på den lækre “grill” tallerken. Helt sikkert en fætter der skal afprøves til næste grill-aften herhjemme. Nøjh.

  Jeg har forresten modtaget chokoladen idag – TAK 🙂 Jeg glæder mig meget til at smage på herligheden, selvom jeg næsten ikke nænner det, når man ved hvad sådan en svend koster 😀 haha.


  • May 30, 2012
   9:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristine!

   Jeg syntes virkelig at den agurkesalat var lækker, håber at den også falder i din smag 🙂

   Dejligt at chokoladen er nået frem.

   Knus
   Birthe


 4. May 30, 2012
  10:25 pm

  Piskeriset

  Skøn sommerservering – nu får jeg lyst til grillmad igen, og vi har da ellers grillet tre gange denne weekend 😀


  • May 31, 2012
   12:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Grillmad er ALTID godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. May 30, 2012
  10:54 pm

  Tina

  Det ser super lækkert ud og jeg fandt en ny hjemmeside jeg om nødvendigt må kigge på hver dag 🙂
  Angående mad magaziner, så er det ikke altid muligt fra USA, men mange af de britiske (f.eks. Good Food magazine) fås for ganske få penge. Omkring 50 kr. per blad. Tænkte det måske havde interesse 🙂


  • May 31, 2012
   12:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Tak, det smagte også virkelig dejligt – meget sommerligt 🙂
   Jeg abonnerer på en del madmagasiner – og andre magasiner – fra USA allerede og har gjort det i mange år efterhånden. Det er meget billigere end i DK, selvom de skal sendes helt derovre fra og dem jeg har er LANGT billigere end kr. 50,- pr blad.

   Mange hilsner
   Birthe


 6. May 31, 2012
  11:34 am

  Mille

  Hej Birthe

  Tak for chokoladen, den glæder jeg mit til at smage 🙂

  Mange hilsner

  Mille


  • May 31, 2012
   12:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mille!

   Det var godt, at det nåede frem til dig. Håber at du vil kunne lide det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. May 31, 2012
  3:02 pm

  Sandra

  Kære Birthe
  Som altid får man lyst til straks at fare i køkkenet og prøve en af dine opskrifter. Tak for det !!
  Din blog er en daglig fornøjelse.
  Bliv ved med det!!

  De bedste hilsner

  Sandra


  • May 31, 2012
   8:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sandra!

   Tusinde tak for dine søde ord, det gør mig rigtig glad og varm indeni 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. May 31, 2012
  3:10 pm

  LoquaciousLily

  Mums, det er rigtig sommermad! Jeg laver også denne kartoffelsalat flere gange i løbet af sommeren, men jeg plejer at tilsætte agurketern. Tror faktisk jeg engang så det i en opskrift fra Louisa Lorang. Det giver ligesom lidt crunch. 🙂


  • May 31, 2012
   8:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej LoquaciousLily!

   Ja, dejlig sommermad 🙂

   Jeg bruger ikke agurk fordi jeg synes at det udvander for meget – og så er der jo også ret meget crunch i radiserne – men smag og behag er jo forskellig 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 9. May 31, 2012
  4:46 pm

  Ayinud

  Tusinde tak for en fantastisk blog. Jeg har så mange gange benyttede mig af dine opskrifter, og er aldrig blevet skuffet. 🙂


  • May 31, 2012
   8:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ayinud!

   Tak for din kommentar, den gør mig meget glad 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 10. May 31, 2012
  6:36 pm

  Bianca

  Mums det ser godt ud. Især den der agurkesalat ser skøn ud 🙂


  • May 31, 2012
   8:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Den smagte vildt godt den agurkesalat, kan varmt anbefales 🙂

   Knus
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!