Newyorkerbyheart

Blomkålspandekager……….

Rødløg, forårsløg og hvidløg sauteres sammen………..

Blomkål deles i små buketter og gives et hurtigt opkog……….

Æggemasses blandes sammen med løg-blandingen og blomkål………..

Massen kommes på panden i små klatter……..

De færdige blomkålspandekager……….

Aftenens tallerken……….

I dag stod menuen på endnu en omgang vegetarmad, det lykkes efterhånden meget godt for mig at få1-2 dage ind hver uge, med vegetarmad. Jeg er ret stolt af mig selv 🙂

Denne gang fandt jeg inspirationen hos Hendes Verden, men jeg endte jeg med at ændre dem en del. Som tilbehør fik vi tzatziki (som anbefalet i opskriften) og et par af mine langtidshævede boller med 2 slags frø.

Pandekagerne er lette at lave og de smager skønt. Tzatziki er jo altid dejligt, men det var måske lige skarp nok i smagen til disse pandekager. Jeg tror at jeg vil lave en lækker salat til næste gang, i stedet for. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Blomkålspandekager, 4 pers.:

1 blomkålshoved, delt i små buketter

1 stort rødløg, skåret i tern

2 fed hvidløg, knust og finthakket

2 forårsløg, fintsnittet + lidt ekstra af den grønne del til pynt

salt, friskkværnet peber

5 æg

5 spsk. mel

olivenolie

Kom de små blomkålsbuketter i en gryde med letsaltet vand og bring dem i kog. Lad dem koge i 1 minut, hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Varm lidt olie op på en pande og sauter rødløg til det bliver blødt, men det skal ikke tage farver, rør i det af og til. Tilsæt forårsløg og lad det sautere med i 1-1½ minut, det skal heller ikke tage farve. Tilsæt til sidst hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det. Efter ca. ½ minuts tid, tages panden af varmen og det afkøles lidt. Kom æggene i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber og mel, pisk kraftigt. Tilsæt blomkål og løg-blandingen og vend det hele godt sammen. Varm lidt olie op på en pande og kom blomkålsblandingen på i klatter, jeg kunne have 4 på min pande. Sørg for at få lidt af den flydende æggemasse med til hver pandekage, det binder blomkålsbuketterne sammen og det er lettere at vende. Steg dem 1-2 minutter, til de er gyldne og vend dem rundt. Steg ligeledes på den anden side og læg dem på et fad. Forsæt til al dejen er brugt. Drys med forårsløg og server straks.

Note:

Brug evt. en rest blomkål, hvis du har noget til overs fra dagen i forvejen og tilpas mængden af æg og mel, til den mængde blomkål du har. Prøv også at tilsætte andre grøntsager og evt. krydderurter. Jeg har en ide om at prøve dem med rød eller grøn curry – og måske en anelse kokosmælk…..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. May 2, 2012
  9:43 pm

  Piskeriset

  Rigtig spændende ret! Var de svære at stege pga. blomkålsfyldet?


  • May 2, 2012
   9:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Nej, det var de faktisk ikke, bare du sørger for at have noget af æggemassen med til hver lille pandekage 🙂 Har en ide om at lave nogen med grøn eller rød curry i…..

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 3, 2012
  7:08 am

  MissMuffin

  Det lyder rigtig lækkert!
  Blomkål er en af de eneste grøntsager, som Kristian spiser med stor fornøjelse. Selv er jeg ikke helt begejstret, men jeg kan nu nok li blomkålsgratin. Næste gang jeg løber over et flot blomkål må de her pandekager så afprøves!


  • May 3, 2012
   11:06 am

   Newyorkerbyheart

   Hej MissMuffin!

   Tak, de blev faktisk ret gode 🙂 Der er mange der ikke er så vilde med blomkål, men prøv disse, måske det hjælper lidt……..

   Knus
   Birthe


 3. May 3, 2012
  7:17 am

  Annika

  Det både lyder og ser rigtigt dejligt ud 🙂


  • May 3, 2012
   11:06 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Annika!

   Tak, de smagte også dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 3, 2012
  6:03 pm

  Charlotte Litta Jensen

  Hej

  Sikke en inspirerede opskrift, som vi netop har afprøvet her til aften. De var super lækre og vi havde mad til 5 i portionen. Jeg kom lidt mere mel i og en smule mælk. Hertil salat af tomat og grønne asparges, naan brød og gulerod råkost. Tak for inspirationen:-)


  • May 3, 2012
   6:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Ej, hvor dejligt at I kunne lide dem og det lyder til at være noget dejligt tilbehør I fik til – så selvtak for inspirationen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!