Newyorkerbyheart

Madblogger eller ej………

21 maj , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Blogverden - Tags: ,

I de sidste uger har der floreret en del debat om hvad en “rigtig” madblogger er, bl. a. har der været en kronik i Information. Min personlige mening er, at hvis du skriver om mad – hvilken som helst slags mad – så er du madblogger. Som jeg før har givet udtryk for, så synes jeg at mangfoldighed er dejligt, hvor ville det være kedeligt hvis alle blogs var ens. Så kunne vi bare nøjes med at have en blog, det ville slet ikke være brug for alle os, hvor kedeligt ville det ikke være??

Nogle mener at vi skal udtrykke os som en gruppe, belære de “almindelige” dansker om hvad de skal og navnligt ikke skal mht mad. Vi skal altså være små “diktatorer” der bestemmer hvad alle andre skal spise og hvad der er god smag, Jeg vil bare fortælle at hvis det er at være madblogger, så tror jeg at jeg skal finde en anden titel, for det har jeg ingen som helst interesse i. For mig må alle spise det de har lyst til, jeg har den – måske naive indstilling – at de fleste godt ved hvad der er sundt og hvad der ikke er. Jeg tror ikke at nogen har brug for endnu et sted hvor de kan blive “slået i hovedet” om hvad man skal og ikke skal. Jeg har ikke lyst til at prædike om økologi, sund livsstil eller andet – jeg vil ønske at man vælger gode råvarer når man handler ind – men det er bare mit eget personlige ønske ikke noget jeg ønsker at prædike om.

Det er som om madblogger godt kan lide at ophøje sig selv og føle at vi skal tale ned til alle andre. Nogle ophøjer sig selv fordi de er udlært indenfor madbranchen og derfor mener at de er bedre end alle os andre “dødelige”. Nogle mener at de er rigtige madbloggere fordi de “opfinder” alle deres opskrifter selv og ALDRIG kunne drømme om at bruge en opskrift de har fundet andet steds. Nogle mener kun at du er madblogger hvis du blogger mad på højt gastronomisk plan – hverdagsmad er fy-fy. Nogle mener at for at være madblogger må du under ingen omstændigheder skrive om dig selv, din kat (eller andet husdyr) osv. Men hvem skal egentlig bestemme hvad en “rigtig” madblogger er?? Og er der nogen der i det hele taget skal det??

Jeg mener jo at blogs i sin tid startede som en dagbog på nettet, et sted hvor alle kunne skrive om stort og småt, det kunne være et specielt emne (f. eks. mad) eller bare ens liv i det hele taget. Jeg synes jo at blogs udmærker sig ved at være personlige, forskellige og for alle. For mig er min blog min dagbog, mit fristed og min “legeplads”. Jeg skriver hvad jeg har lyst til, min blog er for mig, et sted hvor jeg samler den mad jeg laver og skriver om hvordan mit liv er. Kan du lide det, så er det jo dejligt og jeg synes at det er FANTASTISK at så mange læser med – kan du ikke lide det, et det også ok, du kan bare bladre videre 🙂 Jeg skriver stadig først og fremmest for mig selv og ikke for at tækkes andre, ændre andres verden eller revolutionere på nogen måde. Jeg synes det er fint at nogle har det ønske, men jeg synes ikke at det er fedt når de også vil bestemme hvordan vi andre (jeg) skal være. Så er vi jo ikke blogs, men små diktatorer der vil bestemme hvordan alle skal leve – og det har jeg ingen som helst ønske om.

Jeg ved jo godt at der er nogen i madblog-verden der ikke mener at jeg har ret til at kalde mig madblogger – og at jeg er en skændsel for madblogverden. Ikke bare tillader jeg mig at have mange læsere, men jeg belærer heller ikke mine læsere, jeg skriver om noget så “usselt” som hverdagsmad og så – og vigtigst af alt – finder jeg opskrifter forskellige steder (som jeg ændrer på). Alt sammen fy-fy og et skoleeksempel på hvad de “rigtige” madblogger mener at man ikke må.

Jeg mener at jeg har lige så meget ret til kalde mig madblogger, som alle andre har og jeg tager afstand fra alle der mener at de har ret til at diktere hvad en madblog er…………

Print Friendly
Tilbage

52 kommentarer


 1. May 21, 2012
  9:49 pm

  Elisabeth

  Du har fuldstændig og aldeles ret. Personlig ville jeg ikke gide bruge min tid på at blive dikteret hvad jeg skal mene er den “rigtige” mad at blogge om, næhh nej jeg følger dig, ligesom tusindevis af andre fordi din blog er nærværende, og fordi jeg indimellem kan identificere mig med dine hverdags oplevelser… for ikke at pointere den lækre mad, der bliver beskrevet i et sprog der er til at forstå,det er ##sgu## så dejligt. men så er jeg måske heller ikke en rigtig madboglæser, hvis de herrer og damer med de ” rigtige” meninger fik lov at bestemme…Gud ske lov, er det vist kun dem selv de galer for.


  • May 22, 2012
   12:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elisabeth!

   Jeg kan slet ikke finde ud af alt det med rigtig madblogger eller ej, for hvem i al verden skal nok bestemme det? Tænk hvis det er os der er “rigtige” madbloggere og de andre der er “forkerte”?? 😉 Måske de “rigtige” føler sig bedre tilpas med at være “rigtige” 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 21, 2012
  9:58 pm

  Sussie Jørgensen

  Jeg synes netop det er fedt, at du finder opskrifter og ændrer på dem, det giver da netop inspiration til at vi andre kan gøre det samme. Også dejligt med hverdagsmad, det er tit der man mangler ideer. Jeg synes du fuld fortjent kan kalde dig madblogger!!! Hilsen Sussie


  • May 22, 2012
   12:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sussie!

   Det er jo sådan jeg altid har lavet mad og hvis alle er ærlige, så har de jo nok inspirationen et eller andet sted fra. Ja, jeg finder inspiration andre steder fra – og jeg står gladelig ved det. Jeg laver så for det meste opskrifterne om, men nogle gange når jeg er rigtig træt er det rart ikke at skulle tænke alt for meget og så bare følge en opskrift. Jeg tror ikke at mad nødvendigvis smager bedre, fordi man selv har “opfundet” det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 21, 2012
  10:40 pm

  Sankja

  Jeg bliver altså nødt til at blande mig og give dig ret! Jeg finder stor inspiration på din hjemmeside netop fordi dine opskrifter er hverdagsmad og retter, som selv jeg kan finde ud af at lave takket være dine beskrivelser. Jeg læser måske ikke så meget det, du skriver om dig selv. Men bruger dine opskrifter meget.


  • May 22, 2012
   12:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sankja!

   Det glæder mig at du kan bruge min side som inspiration, det er jo bare det jeg gerne vil 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 21, 2012
  11:34 pm

  Piskeriset

  Jeg er ikke stødt på diskussioner om, hvad ‘en rigtig madblogger’ er gennem de sidste par uger (bortset fra i dag hvor flere bloggere har valgt at skrive om det), men jeg synes til gengæld, at artiklen i Information er ret interessant. Den belyser, hvor forskellige madblogs kan være og opfordrer samtidig til, at madbloggere i højere grad går ‘bag om systemet’, som Mogens skriver det – dvs. skriver mere om fødevareproduktion, madkultur m.m. Det er efter min mening et fint og velmenende ønske, og jeg synes, det er fedt, at han kommer med en række bud på, hvordan madblogs kan blive ved med at udvikle sig og samtidig (måske) bidrage til forandringer hvad angår madvaner.

  Diskussionen om, hvad ‘en rigtig madblogger’ er, interesserer mig ikke synderlig – i mine øjne er en madblogger en person, som blogger om mad (om det så er opskrifter, madoplevelser, madpolitiske spørgsmål eller noget helt tredje), og så er den ikke længere.

  Diskussionen om, hvad madblogs kan blive til, er til gengæld rigtig spændende – og yderst relevant. Så kan man jo altid vælge, om man vil bruge sin blog som talerør for egen livsstil/en ideel livsstil, en bæredygtig fødevareproduktion, aktionsgrupper mod madspild eller noget helt syvende, eller om man vil holde sig til at blogge opskrifter. Ingen af delene er mere rigtigt eller forkert – det handler om at gøre det, som man brænder for.


  • May 22, 2012
   12:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Debatten foregår på FB i en lukket gruppe for madbloggere – og os der tillader os at kalde os det 😉 Jeg synes at det er fedt at nogle bruger deres blog som talerør osv, men når de også synes at vi andre skal stå ved vores ansvar osv, så står jeg af. Jeg nægter at lade mig diktere til at gøre noget og jeg forstår ikke den trang til at gøre os alle ens, for hvad skal vi så med alle de forskellige blogs vi har i dag?? Forskellighed er da en styrke, i hvert fald i mine øjne. Og så forstår jeg slet ikke at nogen har brug for at sætte prædikatet “damebladsblogger” på nogen, for at kunne fortælle omverden hvor god man er, fordi man “opfinder” alle sine opskrifter selv. Tænk, hvis man bare kunne nyde sin egen stil og ikke havde brug for nedgøre andres……

   Mange hilsner
   Birthe


   • May 22, 2012
    9:13 pm

    Piskeriset

    Ah! Js, der følger jeg jo ikke med, eftersom jeg ikke har en almindelig Facebook-profil 😀

    Tjo, jeg ser det nu mere Mogens’ artikel som et velmenende diskussionsoplæg, der har til formål at gøre madbloggerne opmærksomme på den indflydelse, de (måske) har på andre madinteresseredes madvaner, holdninger og indkøb – og på producenterne. Jeg læser den ikke som en opfordring til at strømline madblogs, så de ligner hinanden – nærmest tværtimod. Jeg synes i hvert fald, at det er spændende at læse om den enkelte bloggers holdninger til fødevareproduktion, madbudget, økologi, hjemmelavet kontra færdigprodukter osv. – uanset om man er i den ene eller den anden grøft af gourmetskalaen – eller midt imellem som de fleste nok er 🙂


    • May 22, 2012
     9:31 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Piskeris!

     Men det er jo der at forskellighed er så dejlig. Jeg er f.eks. ikke så interesseret i hvad andre køber ind, om de handler økologisk eller ej osv. Jeg vil bare gerne se mad og finde inspiration – så finder jeg selv ud af hvordan jeg når derhen 🙂

     Som jeg skrev, så er det ikke så meget Mogens’ kronik, men mere det der har været inde på Facebook gruppen, hvor der ligesom var nogen der opponerede imod at vi skulle stå til ansvar for noget andet end for os selv. Tonen derinde følte jeg meget nedladende og diktatorisk og min fornemmelse er, at jeg ikke alene.

     Mange hilsner
     Birthe


 5. May 22, 2012
  12:37 am

  Anne R

  Antallet af læsere på denne blog er ikke til at tage fejl af, tallene lyver jo ikke! Så du må jo gøre et eller andet rigtigt 😉 Fortsæt i din egen gode stil! Vi er mange der følger dig trofast! Du er en ud af en lille håndfuld “mad-bloggere” som jeg dagligt følger for at få inspiration! Det er som du siger, dejligt at der er lidt forskelligt at vælge i mellem! Men er det ikke lidt typisk dansk at man har travlt med hvad andre foretager sig – i stedet for at feje for egen dør først!? Du er har en stor stjerne her, det var egentlig bare det jeg ville sige 😉


  • May 22, 2012
   12:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Jeg forsætter helt som vanligt, jeg kunne ikke finde på at ændre noget som helst, bare fordi nogen ikke synes at min blog er rigtig. Jeg synes at vi skal hylde forskelligheden, i stedet for at gøre os alle ens – og ikke bruge tid på at bestemme hvilke blogs der er bedre end andre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. May 22, 2012
  8:14 am

  Line Witt Rasmussen

  Nu må jeg vidst heller give mig til kende – jeg har fulgt dig og din blog i et over et års tid nu. Din hjemmeside er den første jeg tjekker når jeg tænder computeren. Jeg er altid spændt på hvad du har fundet på og og lave af mad. Den mad du laver er nemlig lækker og mad som ALLE kan finde ud af og lave 🙂
  Når jeg tænker på en mad-blogger er det hvert fald DIG.
  Glæder mig til at læse med fremover og ikke mindst til din kogebog udkommer – en bog som jeg helt sikkert skal ønske mig i julegave.
  Ha en dejlig solskinsdag.
  Mange hilsner
  fra Line


  • May 22, 2012
   12:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Line!

   Tak fordi du giver dig til kende, det er dejligt, jeg kan så godt lide at vide hvem der læser med herinde 🙂 Det glæder mig rigtig meget at du kan finde inspiration herinde, det er jo bare det jeg vil…..

   Mange hilsner
   Birthe


 7. May 22, 2012
  8:26 am

  Sif

  Helt enig. Og skal der partout være en debat, skal den være konstruktiv. Pt. er den både nedladende og dikterende.


  • May 22, 2012
   12:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sif!

   Jeg bryder mig bestemt heller ikke om den nedladende og diktatoriske tone der florerer lige nu, så vidt jeg ved lever vi stadig i et frit land 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. May 22, 2012
  8:36 am

  Anni

  Jeg ved heller ikke hvad en “rigtig” madblogger er, men hvis det var den type du beskriver først ville jeg da slippe for at bruge så meget tid på st blive fristet af lækre opskrifter rundt omkring i blogverdenen 😉 For jeg ved godt hvilke blogs jeg gider at følge: Dem som laver mad jeg kan forholde mig til, og af og til smider en opskrift afsted som jeg bare må prøve – ofte hverdagsmad, for det er jo der jeg tit går i stå selv. Dem som fortæller om deres mad med et glimt i øjet, og samtidig giver et indblik i deres liv, på godt og ondt, ellers kunne jeg jo lige så godt bare bruge kogebøger. Så madblogger eller ej pr. definition, så bliver jeg i hvert fald ved med at kigge forbi din lille verden 😉


  • May 22, 2012
   12:38 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anni!

   Jeg er så træt af denne debat. Alt det med at vi har et ansvar, skal belære, al den interne konkurrence i madblog-verden og at der er brug for at sætte mærkat på andre bloggere. Jeg føler ikke jeg har noget ansvar. Jeg ved godt jeg har mange læsere, men jeg skriver som jeg gør. Min blog er min blog, kan man ikke lide den, så findes der heldigvis andre blogs derude 🙂

   Det glæder mig at du læser med herinde og kan lide det som den er 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 9. May 22, 2012
  9:23 am

  Ole Møller

  Hej Birthe
  sig mig en gang hvad i “H” har du gjort dem siden de har så travlt med dig og dine blok ?? er det misundelse eller hvad,
  jeg læser mange forskellige sider og kan ikke se den store forskel på din og deres.
  Mange hilsener Ole


  • May 22, 2012
   12:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ole!

   Jeg ved ikke hvad det er, men der er bare nogen der gerne vil gøre sig bedre en os “damebloggere” (som vedkommende kaldte os), som tillader sig at tage opskrifter andre steder fra. Det er finere – og bedre – at opfinde den dybe tallerken hver dag (her kan man så stille spørgsmål ved om det virkelig er det der gøres) 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 10. May 22, 2012
  9:36 am

  Heidi

  Jeg vil i hvert fald også kalde dig en madblogger 🙂
  Og jeg synes det er fantastisk dejligt at finde en blog som omhandler hverdagsmad – det er lige netop det jeg som oftest søger inspiration til!
  Så jeg håber du fortsætter ad det spor, og ikke lytter til “kritikken”.
  KH Heidi


  • May 22, 2012
   12:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Jeg synes i hvert fald at jeg først og fremmest er madblogger. Jeg er nok også så meget andet, fordi jeg skriver om andre ting, men madblogger det føler jeg bestemt at jeg er 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 11. May 22, 2012
  9:40 am

  Anne

  Jeg må have misforstået debatten. Jeg troede, at det var folk udefra som kritiserede madbloggere, fordi I ikke står sammen og belærer folket. Din kommentar ‘Det er som om madblogger godt kan lide at ophøje sig selv og føle at vi skal tale ned til alle andre’ forvirrer mig, for er det netop ikke det der efterlyses i kronikken?

  /Anne


  • May 22, 2012
   12:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Der er nogle madbloggere der er blevet interviewet for at tage stilling til kronikken og en af dem vil gerne ophøje sig selv ved at kalde andre for “damebladsblogger”. Jeg forstår ikke at man har brug for at give andre navne for at fremhæve sig selv……..

   Mange hilsner
   Birthe


 12. May 22, 2012
  9:41 am

  Sarah Thomsen

  Lige en tilføjelse til dit næstsidste afsnit: Særligt slemt et det, at ændre på andres opskrifter, når man samtidig gør opmærksom på det – OG i øvrigt henviser til sin kilde… 🙂


 13. May 22, 2012
  12:40 pm

  Susanne

  Jeg elsker din blog, og laver en del af “dine” opskrifter.. de er til at forstå og det er god og dejlig med, og du er helt bestemt madblogger og skal være stolt af det….


  • May 22, 2012
   12:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Tak, jeg er selv glad for den, fordi for mig er den som den skal være. Jeg glæder mig over hver dag, at der er så mange andre der også kan lide den 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 14. May 22, 2012
  3:17 pm

  Cook Valley

  Hej Birthe
  Jeg er forvirret på et højere plan. Jeg mener ganske bestemt ikke, at der tales ned til andre madbloggere, men jeg er jo også ret ny i denne verden. Jeg har i lang tid benyttet mig af såvel din som den andens blog. Nogle gange har jeg brug for rådgivning til, hvordan jeg kan gribe en bestemt udfordring an og andre gange søger jeg til din blog, for der får jeg dejlige opskrifter med et personligt islæt. Det kan jeg selvfølgelig også andre steder, men jeg kan også godt lide din personlige stil. Jeg har ikke lyst til at skulle vælge – jeg vil have det hele.
  Når det er sagt, vil jeg trods alt give den interviewede ret i, at der er mange af os. og hvis vi har en særlig ekspertice, så er vi nok forpligtede til at tale ud fra det. Du har en ekspertice på at inspirere og forny, andre har ekspertice på fotografering, der er dem, som går teknikkens vej eller anmelder mad. – og endelig er der få, der har ekspertice på, hvordan man kan gribe en råvare og gøre noget spændende ud af den i kraft af en uddannelse. Jeg blev provokeret af artiklen, men kan egentlig godt se, at jeg havde en forpligtigelse til at uddybe min begrundelse for at oprette en blog ud fra min faglige baggrund. I mine øjne har din baggrund til din blog meget tidligt og derfor kan folk jo selv vælge, om de vil læse med eller ej – Jeg fortsætter i hvert fald. der skulle gerne være plads til os alle.
  God hjemkomst fra Over-There – Håber at høre og se mere.


  • May 22, 2012
   3:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Cook Valley!

   Jeg synes bestemt ikke at man skal vælge, men jeg synes at man skal have respekt for alle og ikke se ned på andre, fordi de ikke “opfinder” alle deres opskrifter selv. Jeg mener ikke at man har en forpligtigelse til noget som helst andet, end at kunne se sig selv i øjnene. Jeg har en forpligtigelse overfor mig selv, at gøre mig selv glad og være mig selv – længere er den ikke – synes jeg. Alle har ret til deres egen mening, men jeg har ikke lyst til konstant at få at vide at jeg har et ansvar. Jeg tror at de fleste kan finde ud af det selv, om de køber ind i ALDI eller Irma er for mig fuldstændig ligegyldigt, jeg blander mig ikke i noget som helst der. Jeg forstår ikke hvorfor man som madblogger har en “pligt”. En blog er jo bare en form for dagbog, men har du lyst til at belære op oplyse andre, så gør endelig det. Jeg forsætter helt som jeg plejer og håber bare på, at der er plads til os alle og at man har respekt for alle andre – også selvom de gør det anderledes 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • May 22, 2012
    4:04 pm

    Cook Valley

    Jeg har ikke lyst til at belære andre – jeg tror heller ikke, at jeg har kompetencen. Men min begrundelse for at starte en blog op var faktisk at få børnefamilier til at forstå, at der er nogle udveje i en fortravlet hverdag. Prøv at se, for jeg bilver nogle gange chockeret over, hvor lidt kendskab forældre har til eller hvilken indsats, de gør, for at lære deres børn nogle gode vaner.
    Jeg vil endelig ikke belære nogen om noget – Jeg havde i mine ungdomsår arbejde i en bager og på et cafeteria – men det gør mig sandelig ikke til en ekspert i madlavning.
    så se denne kommentar for, hvad den er – en opbakning til dig fra mig 😉


    • May 22, 2012
     4:08 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Cook Valley!

     Men jeg synes jo at det er fint at nogle starter blogs med et formål, ingen problem der. Mit problem er når andre vil blande sig i hvad jeg skal og ikke skal på min blog – eller vil gøre sig til dommer over hvad der er en “rigtig” madblog og hvad der ikke er 🙂

     Mange hilsner
     Birthe


     • May 22, 2012
      5:45 pm

      Cook Valley

      Det kan jeg fint forholde mig til.
      Jeg er hverken for eller i mod men jeg vil gerne have, at vi alle kan være der. Og du lægger i hvert fald op til det


     • May 22, 2012
      6:39 pm

      Newyorkerbyheart

      Hej igen, Cook Valley!

      Jeg håber i hvert fald at det er det jeg lægger op til 🙂

      Mange hilsner
      Birthe


 15. May 22, 2012
  3:54 pm

  emma

  Hejsa
  Jeg tror helt ærligt at du læser indlægget helt forkert og på baggrund af den twist der er mellem dig og moster gør at hvad misforståes kan, misforståes. Jeg kender hverken dig eller hende personligt, men jeg synes at det er ærligt at du læser det som mit indtryk er du gør. Måske du lige skulle læse hendes indlæg fra i dag på hendes blog, for det forklarer i den grad den misforståelse. Der er INGEN der siger det ene er bedre end det andet, tværtimod at der er plads til alle. Jeg synes det er rigtig ærgerligt at du har opfattet det sådan, for du har en god og hyggelig blog og laver mad som jo med alle de kommentarer du får, inspirerer andre.

  Det var mine 2 cents 🙂


  • May 22, 2012
   3:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Emma!

   Tak for din kommentar 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • May 23, 2012
    2:29 am

    emma

    Selv tak, dejligt at der er plads til alle her 🙂 Synes bare det er så ærgerligt hvis nogen føler sig set ned på, det tror jeg nemlig ikke er meningen. Det ville i hvert fald undre mig meget og bestemt være grimt. Det er heller ikke det jeg får ud af indlægget. Men jeg ved godt at der er noget fnidder og derfor ser man det måske anderledes.

    Men more power too you, du har en rigtig god blog og en kæmpe flok som sætter pris på den. Inkl. mig selv. Glæder mig til at opleve din kogebog, bor jo i Vietnam så kan ikke lige få adgang til den når den kommer. Men held og lykke med den skal du have 🙂

    /Emma


    • May 23, 2012
     12:57 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Emma!

     Jeg mener bare generelt at man ikke skal finde navne til andre blog-grupper, bare fordi man ikke tilhører dem. Jeg kalder jo heller ikke andre grupper navne, som kan betragtes som mindre flatterende. 😉

     Mange hilsner
     Birthe


 16. May 22, 2012
  3:55 pm

  lajla pedersen

  Hej Birthe

  Jeg må sige det var dit navn på blokken der fangede mig,og mange tak for dine new york råd.Vi havde en kanon tur og spiste på Westway diner 2 gange,det var rigtig godt.Nu følger jeg med glæde din blog hver dag og har prøvet mange af dine opskrifter,så tak for du gider dele.

  MKH lajla


  • May 22, 2012
   3:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Laila!

   Ihh det glæder mig at I fik spist på Westway Diner og kunne lide det. Vi nåede desværre ikke at spise der denne gang 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 17. May 22, 2012
  5:22 pm

  Carina

  Jeg synes absolut man skal gøre, som man vil. Ellers bliver det da for surt at blogge – hvad end så emnet handler om. Men ok, nu holder jeg mig så også altid ude at sådanne diskussioner. Jeg blogger absolut kun om det, jeg synes er spændende lige her og nu, og ikke nødvendigvis, hvad der er en trend eller lignende. Meget af det, har jeg haft lyst til at afprøve/udforske, og prøver så at få det tilpasset i vores hverdag/weekenderne. Dog synes jeg det er vigtigt, at man differentiere sig fra andre bloggere (igen uanset hvad der blogges om), men det kan jo gøres på mange forskellige måder, og der er ikke én bestemt facitliste, man kan gå efter.


  • May 22, 2012
   6:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Jeps, jeg er helt for at man skal gøre hvad man vil og respektere andres valg uden at se ned på nogen, men bare acceptere at vi alle er forskellige 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 18. May 22, 2012
  11:10 pm

  Rikke

  Jeg bliver altså lige nød til at øffe med her, noget af det ønsker jeg ikke at tage stilling til.. Men vil altså lige sige at det jo ikke kun handler om en twist mellem to bloggere, og ordet “damebladsblogger” , det handler ligeså meget om det med ansvar, det om at vi madbloggere burde skrive mere om råvarer, co2 udslip og fanden og hans pumpestok, og på det punkt er Birthe og jeg ret enige, jeg gider heller ikke skrive om hverken økologi, co2 udslip, hvor jeg har købt mine råvarer osv, jeg lader folk helt selv vælge om de vil købe øko, eller det billigste i Aldi, og jeg mener heller ikke jeg har noget ansvar, jeg blogger fo regen skyld, ikke for andres.. Så Syntes det er en skam, hvis det nu skal vendes over til to bloggeres twist, for det er jo slet ikke det vi diskutere, men som Birthe selv nævner, har diskussionen kørt på en lukket fb. gruppe for madbloggere.


  • May 23, 2012
   12:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Rikke!

   Ja, det er jo nemlig noget der har været oppe at vende i et lukket forum, men som jeg blev så frustreret over. Jeg bryder mig ikke om den tone, som nogen skriver i derinde. Jeg ønsker ikke at bekende mig til at “manifest” eller retningslinjer. Jeg vil bare gøre det jeg synes om, nemlig at blogge 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 19. May 23, 2012
  8:41 am

  Marianne

  Hej Birte. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der er en rigtig madblogger er. Jeg tænker bare, at det er jo hverdagsmad, der spises mest af og derfor også det, man har mest behov for inspiration til. Og den inspiration har jeg mange gange fundet på din madblogger, så er det jo op til mig selv at finde ud af, om jeg vil lave det af økologiske varer, tilføje grøntsager eller andet. Der er jo trods alt megen information om sund mad. Hilsen Marianne


  • May 23, 2012
   12:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Lige præcis, du har helt forstået mit budskab 🙂 Jeg er nemlig ret sikker på at mine læsere sagtens selv kan finde ud af om de vil spise økologisk eller ej, tilsætte flere grøntsager eller ej osv. Jeg går altid ud fra at mine læsere kan tænke selv, så jeg koncentrerer mig kun om at skrive om det jeg kan lide 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 20. May 23, 2012
  3:43 pm

  Amely

  Jeg regner ikke med at min kommentar kommer igennem censuren, ligesom de fake kommentarer du selv sidder og fabrikerer… Det er lidt for tydeligt


  • May 23, 2012
   3:49 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej “Amely”!

   Hold da op så skulle jeg godt nok sidde og oprette mange mails, men jeg har jo selvfølgelig heller ikke andet at lave!

   /Newyorkerbyheart


 21. May 23, 2012
  10:07 pm

  Lulle Von Adelholm

  Jeg har i gennem længere tid undret mig over din succes som blogger. Jeg læser og følger en del, kommenterer dog sjældent, men NewYorkerByheart er den mest intetsigende jeg til dato har mødt. En stor rode butik med opskrifter fra ugeblade. Det virker ikke gennemarbejdet eller som en passion på nogen måder,.. men jeg kan tage fejl.


  • May 23, 2012
   10:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej “Lulle von Adelholm”!

   Hvor er det dog dejligt at du bruger tid herinde – og tager dig tid til at skrive – når nu du synes at det er sådan en skrækkelig side jeg har.

   /Newyorkerbyheart


 22. May 25, 2012
  5:09 pm

  Annika

  Det er da netop det ‘hjemmelige’ og hyggelige i bla din blog der gør at man gider læse med på dem.
  Tror ikke at der er mange prof. og ‘rigtige’ madbloggere i mit feed…

  Tak for at være naturlig, menneskelig og lave ting vi andre bliver inspireret så meget af 🙂


  • May 25, 2012
   6:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Annika!

   Smag og behag er jo forskellig – og heldigvis for det – der skal bare være plads til os alle 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!