Newyorkerbyheart

Marineret kylling + på besøg hos lille, smukke Clara…………

Marinaden til kyllingen………….

Pastasalat med grillet kylling…………

I fredags var kæresten til lidt tennis og grill-hygge, så jeg forberedte lidt mad han kunne tage med. Det sædvanlige ønske fra ham er pastasalat, så det fik han selvfølgelig med, sammen med den dressing som er blevet så populær til tennis-arrangementerne. Selvom alle har deres eget med, så skal alle lige smage Jans pastasalat og dressing 🙂

Dagen inden havde jeg marineret kyllingen, som han skulle have med. Jeg marinerede også et stykke til mig selv, så jeg også havde aftensmad. Jeg stegte dog mit stykke på grillpanden, men det smagte nu super godt alligevel

Citron-/chipotle marinade til kylling:

saft af 1 citron

½ dl olivenolie

lidt tørrede chipotle flager (eller chipotle pulver)

2 fed hvidløg, presset

nåle af 2 stilke rosmarin, finthakket

friskkværnet peber

Bank evt kyllingestykkerne lidt ud, så de har samme tykkelse over det hele, det gør dem nemmere at grille. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld det i en pose. Kom kyllingestykkerne ved og luk posen helt tæt. Massér marinaden ind i kødet, så det er godt fordelt og læg i køleskabet i mindst 6 timer, helst til dagen efter. Når kyllingen skal tilberedes tages det op af marinaden og duppes tørt. Grill 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, så det netop er gennemstegt. Krydr med salt og server.

 

Da jeg gik i gang med mit kogebogs-projekt  var en af mine største overvejelser om det ville være det værd. Ikke rent pengemæssigt, for det bliver ikke noget jeg kommer til at tjene penge på, men personligt. Jeg var jo godt klar over at jeg ville få en del “hug” for at lave sådan en bog. Først og fremmest fordi her til lands, må man helst ikke tro at “man er noget” og har du noget der minder om succes, så er der altid nogen der står klar til at pille dig ned. På den anden side kunne jeg heller ikke stå for den udfordring, selvom jeg godt vidste at det var noget som jeg ville komme til at betale for – også rent helbredsmæssigt. Jeg fik ret på begge fronter, rent helbredsmæssigt har jeg stort set været syg hele 2012 – men det har været det hele værd – jeg er SÅ stolt over det resultat vi (madfotografen Line Falck og jeg) har nået indtil nu. Om små 2 uger tager vi hul på 2. fotosession, hvilket bliver endnu en stor udfordring, men som jeg glæder mig helt vildt til. Det er så inspirerende at arbejde sammen med et menneske som er så faglig dygtig som Line er. Desuden giver hun mig også meget på det menneskelige plan, hun er sådan et skønt menneske.

Faktisk har tilkendegivelserne omkring min kogebog være forholdsvis positive indtil nu, men jeg havde ikke forudset at min bog ville blive anmeldt allerede INDEN den er udkommet, ja faktisk inden den overhovedet er færdig. Der er ikke rigtig nogen det ved hvad den handler om eller har set billederne – bortset fra nogle få udvalgte – og alligevel er der nogen der har en mening om den som I kan se HER. Jeg ved jo godt at det er skrevet for at såre mig og for at “holde mig nede”. Hvad det første angår så er det nok delvis lykkedes, for det er jo hele mit “hjerteblod” jeg har kastet ind i dette. Med hjerteblod mener jeg at jeg på sin vis gambler lidt med mit helbred og mit forhold ved at have kastet mig ud i dette projekt. Det er ikke nemt at være kæreste med en der lider af kroniske smerter og træthed. Når jeg så oveni købet vælger at tilføje ekstra stress i form at at lave en bog, så tærer det selvklart på alle fronter. Ikke fordi vi har nogen problemer, men det gør det i hvert fald ikke nemmere at leve sammen med mig ;-D Men at “holde mig nede”, det håber jeg aldrig nogensinde vil lykkedes. Selvom jeg har store udfordringer i forhold til mig helbred og er førtidspensionist, så vil jeg kæmpe til sidste blodsdråbe for at have lov til at have en tilværelse med indhold i. Jeg nægter at sætte mig hen i et hjørne og trille tommelfinger dagen lang, den dag det kommer på tale ved jeg også at mit liv er ovre.

I går blev vi inviteret ud til lille, smukke Clara. Vi har ikke set hende i forholdsvis lang tid og jeg skal lige love for at der er sket meget. Hun er blevet ½ år, hun kan sidde selv, kravler baglæns, begyndt på at få “rigtig” mad og så er hun ved at få hendes første tand (hvilket jeg opdagede i går). Hun er altså det smukkeste, mest charmerende lille væsen – som er helt umulig at stå få. Jeg tror at selv kæresten smeltede ret så meget i går, da hun stor-charmede ham lige inden vi skulle hjem 😀 Her følger en lille billedkavalkade:

Åh nej, nu kommer hende med kameraet igen…….

Jeg må vel hellere smile lidt så…………

Giver du noget mad eller hva’??

Uhmmmm…………..

Jeg burde sove, men hvis jeg charmer lidt, så tager de mig nok op (- og det gjorde vi)…………

Rigtig god pinse til jer alle, håber at I nyder det smukke vejr.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. May 27, 2012
  1:42 pm

  Camilla

  Dejligt og inspirerende indlæg.

  Den lækre grillmad må jeg finde en lejlighed til at få afprøvet 😉

  Som teenagerne siger: “Hvis du er en “hater”, så hold dig væk fra min tråd…” og det er lige nøjagtig hvad dilettant-anmelderne er!


 2. May 27, 2012
  2:54 pm

  Elsebeth

  Ak ja, du vil blive udsat for det, alle andre kogebogsskribenter kommer ud for – der er for få billeder, der er for mange billeder, der er for meget tekst, eller ikke lige de opskrifter, nogle kunne ønske sig, men mange vil blive glade for din bog – sådan er det. Glæd dig over det/de sidste.
  Om dem, der kun vil gøre sig ondskabsfuldt og tarveligt bemærket, vil jeg sige, som min far sagde til mig, da en person havde skuffet mig meget dybt: “Ja, man kan nu engang ikke forvente andet end et brøl fra en ko!!!!” …. og dermed er de kategoriseret.
  Glædelig pinse fra Elsebeth


  • May 27, 2012
   5:29 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Jeg vil også sige at hvis det var konstruktiv kritik, så var det noget helt andet, men det er jo svært eftersom de slet ikke har set bogen endnu 😉
   Fin ting din far sagde til dig, det vil jeg huske 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 27, 2012
  10:18 pm

  Camilla

  Jeg ved at jeg, uanset hvad folk har at sige af dårlige ting om din kogebog, skal have et eksemplar når den udkommer! Basta 🙂
  Hav en dejlig pinse!


  • May 27, 2012
   10:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Det lyder da dejligt, tak. Også god pinse til dig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 28, 2012
  7:09 am

  Charlotte den 2.

  Trist at misundelsen er så stor. Men til noget andet. Jeg er een ad dem som har været inde for at skrive om din kommende bog. Jeg føler lidt du synes det er mærkeligt man kan skrive der når man ikke kender indholdet – jeg skriver blot at jeg ser frem til den udkommer, da jeg har fuldt din madblog i mange år – ikke andet. Føler mig lidt hængt ud.
  V.h. Charlotte


  • May 28, 2012
   10:51 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Der beklager jeg, det var på ingen måder min hensigt. Jeg er SUPER glad for alle de positive tilkendegivelser jeg har fået, både her og derinde. Kritik er også velkommen, hvis den er konstruktiv og holdt i en ordentlig tone. Den kritiske anmeldelse som nogen har skrevet derinde er dog på ingen måde konstruktiv, i det de jo ikke har set bogen endnu. Det er det der gør mig irriteret.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. May 28, 2012
  11:34 am

  Piskeriset

  Hehe, hun er da også en kær lille størrelse – hun er lige til at kramme, når hun smiler sådan! 🙂

  Håber du ikke vil bruge for megen energi på de sure kommentarer. Det er simpelthen ikke det værd. Jeg synes, det er et spændende projekt, du har kastet dig ud i, og jeg glæder mig til at se resultatet 🙂


  • May 28, 2012
   4:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Du kan tro at kæresten fik den helt store charmetur inden vi tog hjem, hun er slet ikke til at stå for 🙂

   Jeg glæder mig også rigtig meget til det færdige resultat, ligegyldigt hvad alle andre siger…….

   Mange hilsner
   Birthe


 6. May 28, 2012
  12:45 pm

  anjoe

  Fortsæt med at holde ryggen rank, Birthe, for den kritik, der diskes op med, fortæller kun noget om kritikerne og intet om dig. Du er sat i bås af dem, og lur mig om de offentligt ville erkende – efter bogudgivelsen – at den faktisk er god. Nej!
  God fornøjelse med det videre arbejde med bogen 🙂


  • May 28, 2012
   3:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anjoe!

   Nej, det bliver nok kun værre når bogen endelig udkommer 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 7. May 28, 2012
  2:12 pm

  Pernille

  Hej Birte

  Det gør mig ondt, at du igen og igen skal have brok af den slags.

  Folk har ret til at have en mening, men god takt og tone ville sige, at de skulle holde den for sig selv. Man fristet jo til at sige: “Så lad dog være!” til dem.

  Hvis de virkelig bliver så provokerede af din blog, er løsningen jo dejlig enkel. De skal bare holde sig væk.

  Jeg personligt finder dine indlæg inspirerende og opskrifterne ofte nemme at gå til. De er skrevet på en måde, så jeg føler jeg kan være med, og nogle af dine opskrifter er da blevet en del af grundopskrifterne i mit køkken.

  Og så introducerede du mig til yogalates, som jeg – når jeg ellers får det brugt – er ganske glad for ;o)


  • May 28, 2012
   3:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pernille!

   Du har ret i alle har 100% ret til deres egen mening, men jeg ville bare ønske at de ikke altid delte den med mig 😉

   Det glæder mig at du kan bruge yogalates, det er så dejligt synes jeg. Jeg får det ikke lavet så meget som jeg burde, men det er uden tvivl godt for kroppen……..

   Mange hilsner
   Birthe


 8. May 29, 2012
  11:13 pm

  Klara Kaare Frederiksen

  Kære Birthe.

  Det er bare så godt gået, at du deler dit liv med os andre – på så en inspirerende måde.
  Dine opskrifter er både lækre og lette at gå til, så jeg glæder mig rigtig meget til din kogebog:))

  Solskinshilsner
  Klara


  • May 30, 2012
   12:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Klara!

   Tusinde tak for dine søde ord, de varmer mig meget 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!