Newyorkerbyheart

Omelet med bacon, ost og grøntsager (Magasinet Mad! nr. 4/2012)………

Æg, mælk og ost blandes sammen………..

Rødløg sauteres og derefter tilsættes champignon……..

Stegt bacon, cherrytomater, chili og rosmarin tilsættes – og vendes rundt…………

Det færdige fyld…………

Æggemassen hældes på panden og et låg/stanniol ligges over………..

Fyld lægges på i en bred stribe, direkte i forbindelse med håndtaget…………

Aftenens tallerken……….

I dag fik jeg klippet noget af de lange lokker, det var hårdt tiltrængt. Mit hår er helt vildt tykt – og tungt – så jeg føler nærmest at jeg kan svæve, hver gang jeg bliver klippet 🙂

Jeg har fået pakket det meste af min håndbagage og fået pakket gaverne ind. I morgen skal der så stryges og kufferterne pakkes. Jeg glæder mig helt vildt til at vi skal afsted og alligevel er det som om min hjerne ikke rigtig er med endnu. Ingen skal være i tvivl om at jeg glæder mig helt vildt MEGET til at se min familie og til at være sammen med dem, men samtidig fylder min bog også så meget i både hjerne og hjerte lige nu, så det er svært at tænkte på andet. Faktisk er nok også lidt for meget for min hjerne kører i højeste omdrejninger hele tiden, hvilket trætter mig rigtig meget, fordi jeg ikke får sovet ordentlig. Fra jeg står op og morgenen til jeg går i seng om natten – og også om natten – tænker jeg på den bog. Detaljer, hvad jeg skal huske, billeder, opskrifter osv. Det er sådan en stor ting i mit liv og selvfølgelig er jeg også bange for ikke at kunne gøre det godt nok. Jeg ved jo hvordan nogen i mad(blog)verden ser på mig og min mad………..

Kæresten sagde i går at han virkelig kan mærke at jeg går rundt i min egen lille verden og han kan nærmest se hvordan min hjerne hele tiden snurrer. Han mener at vi skal holde ferie på en ødegård i Sverige til sommer, hvor der ikke er TV – og slet ikke nogen som helst form for internetdækning. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret, en uge med at fiske, lave bål og snobrød vil nok gøre mig rigtig godt – men først skal jeg have bogen gjort færdig 🙂

Men nu vil jeg spore min hjerne ind på vores forestående rejse og give mig selv lov til for alvor at glæde mig til turen og til at mærke længslen efter at se – og være sammen med – min familie. Det bliver SKØNT!

Kæresten har været til tennistræning i aften og kom først hjem kl. 20.00, så det var sent aftensmad i aften og derfor skulle det være noget let. Jeg valgte en opskrift fra det seneste nummer af Magasinet Mad! nr. 4/2012. En portions omelet, så der skulle i gang i 2 pander. Jeg havde ingen porrer, så jeg brugte rødløg i stedet for. Jeg brugte ikke nogen af de oste de foreslog, men en rest emmentaler, som jeg så mit snit til at få brugt. Det blev en SKØN aftensmad, som vi begge nød rigtig meget. Retten er også god til rester, da fyldet jo kan varieres. Jeg har ingen låg der passer til mine pander, så jeg lagde noget stanniol over panderne og det fungerede fint.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………..

Portions-omelet med bacon, ost og grøntsager (Magasinet Mad! nr. 4/2012), 2 pers.:

6 æg

4 spsk. mælk

salt, friskkværnet peber

50 g emmentaler, skåret i små tern

1 stort rødløg, skåret i smalle både

250 g markchampignon, skåret i halve eller kvarter

250 g cherrytomater, halveret

frisk rosmarin efter smag, hakket

1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket

1 pk. bacon i tern

evt. lidt smør

Steg bacon på en pande, til det bliver gyldent og sprødt. Hæld det over på en tallerken. Hvis det er nødvendigt så tilsæt lidt mere fedtstof til panden, kom løg på og lad dem stege lidt, til de bliver bløde. Når de begynder at tage lidt farve, så tilsæt champignon og lad dem stege med, til de bliver gyldne. Vend rundt i det af og til. Tilsidst tilsættes det stegte bacon igen, sammen med tomater, chili, rosmarin, salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og steg i 1 minut. Hæld det over på en tallerken. Slå de 6 æg ud i 2 skåle (altså 3 i hver), tilsæt salt, friskkværnet peber og mælk – pisk det sammen med et piskeris. Fordel osten i 2 skål og vend rundt. Sæt 2 pander over – eller steg omeletterne en ad gangen – og kom ganske lidt smør på. Hæld æggemassen på og skru ned til middel varme. Dæk med et låg eller stanniol og steg i ca. 2 minutter. Tjek om overfladen er stivnet ellers steg lidt længere tid. Fordel fyldet i en bred stribe midt på, i lige linje ud fra håndtaget. Lad nu omeletten glide ned på en tallerken, det kan være den lige skal løsnes med en paletkniv. Når den er halvvejs, vippes resten af omeletten hen over fyldet, så det bliver en halvmåne. Server straks.

Der er masser af mad i sådan en omelet, så man kan godt overveje at dele en og servere lidt salat til.

 

Jeg har nu rundet 1900 inde på min Facebook-side, så hold øje med bloggen i morgen, da vil jeg sætte gang i en lille konkurrence om noget LÆKKERT chokolade 😀

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. May 7, 2012
  11:08 pm

  Kirsten

  Uhmmm … bliver helt sulten nu !
  Jeg kan godt forstå at dit bogprojekt fylder meget, det er da også super spændende. Jeg glæder mig så meget til den udkommer 🙂
  Rigtig god tur til USA. Bare det var mig :o)
  KH Kirsten


  • May 8, 2012
   10:58 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirsten!

   Jeg glæder mig også rigtig meget til at dne udkommer. Det vil være en hel speciel dag, den når jeg står med den i hånden 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 8, 2012
  7:33 am

  Trine

  Det ser lækkert ud! Og god idé med sølvpapiret, når nu man ikke har pandelåg. Det må prøves!
  /Trine


  • May 8, 2012
   10:56 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Trine!

   Det smagte bare så godt 🙂 Jeg må jo improvisere når jeg ikke har grejet 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 8, 2012
  1:26 pm

  Camilla

  Jeg kunne sagtens forestille mig, at bogen fylder MEGET, og det er helt forståeligt. Jeg tror nu nok en uge i ødemarken ville være meget klogt, når det hele er overstået. Det jeg egentlig ville sige var: ja, det er måske mange der har en mening om “dig”, om “din blog” og om “din madlavning”, men hvor mange af dem har snart deres egen kogebog?!? Jeg var nær ved at sige: Så kan de lære det 😉 Jeg glæder mig i hvert fald vildt til at få fingrene i den, og lave en masse lækker mad derfra, som jeg er SIKKER på, at den nok skal være fuld af 🙂


  • May 8, 2012
   2:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Århh, du er sgu’ (pardon my French) så sød, tak Camilla – og en tur i ødemarken vil helt sikkert gøre mig godt 😀

   Knus
   Birthe


 4. May 8, 2012
  8:32 pm

  Anne Skipper

  Din omelet ser rigtig lækker ud. Jeg er blevet ret vild med omeletkonceptet. Det er nem og let mad og man kan få brugt alle mulige rester. Det mætter uden at man fylder sig for stoppet. Omeletter kan kun anbefales 🙂
  Og rigtig god rejse til USA…


  • May 8, 2012
   8:38 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne Skipper!

   Tak, dem smagte også virkelig godt. Jeg kunne slet ikke spise hele min omelet, så jeg fik resten i dag – og den smagte stadig godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!