Newyorkerbyheart

Soya-marinerede kyllingekår og perlespeltsalat med grillede grøntsager………

Marinaden til kyllingelårene…………..

………….som kommes i en frysepose sammen med kyllingelårene………..

Marinaden hældes fra og lægges på en bageplade…………

De færdige kyllingelår……….

Dressingen til perlespeltsalaten………..

De grillede grøntsager (grillet på en grillpande…………

Grøntsagerne skæres i mindre stykker og blandes med den friskkogte perlespelt, drys med det grønne fra forårsløgene……….

Aftenens tallerken…………..

Egentlig er det lidt rart at det varme vejr er for aftagende, for jeg får bare overhovedet ikke lavet noget som helst, når vejret er så skønt og temperaturen endnu er til at holde ud at være ude i. Men nu er det ved at være alvor, i weekenden skal der ses på hvad der skal med til USA, der skal vaskes og stryges. På lørdag skal vi ud og have fundet de sidste gaver og så er vi så småt ved at være klar 🙂

Kæresten har været til tennis i aften, så vi har spist sent, men det var en aftensmad der var værd at vente på. Vi fik lækre kyllingelår, som jeg så hos “Flowerpot“, jeg ændrede dog lidt på opskriften. De blev virkelig lækre, men jeg kunne godt fristes til at tilsætte lidt frisk ingefær næste gang, for at give dem endnu mere smag. Tilbehøret var en lækker salat med perlespelt og grillede grøntsager, den stammer fra Louisa Lorang da hun var i Go’ Morgen Danmark i sidste uge (mener jeg at det var). Skøn salat og grillsmagen fra grøntsagerne giver lige det sidste. Jeg valgte at bruge perlespelt i stedet for perlerug og så udelod jeg gedeosten. Jeg lavede rigeligt af den, så jeg har til frokost i morgen 🙂

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem………..

Soya-marinerede kyllingelår, 2-3 pers.:

1 bakke kyllingelår

1 1/4 dl soya

saft af 1 lime

2 fed hvidløg, i tynde skiver

friskkværnet peber

Desuden:

lidt honning

sesamfrø

Bland soya, limesaft, hvidløg og friskkværnet peber sammen i en skål. Stik huller i kyllingelårene over det hele, så marinaden trænger ned i kødet, kom dem i en frysepose og hæld marinaden ved. Luk posen og vend godt rundt, så marinaden bliver fordelt over det hele. Læg på køl og lad marinere i mindst 6 timer, helst natten over. Vend posen af og til, så marinaden fordeles. Når de skal tilberedes, så hæld marinaden fra og fjern hvidløgsskiverne, hvis de sidder fast på kyllingelårene. Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir og sæt dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 30-35 minutter. Tag dem ud, dryp honning over lårene, dryp med sesamfrø og sæt dem i ovnen igen i 5 minutter. Tag ud og server.

 

Perlespelt salat med grillede grøntsager, 4 pers.:

2½ dl perlespelt

4½ dl vand

1 squash, skiver

1 aubergine, skåret i skiver på langs

1 rød peberfrugt, skåret i grove stykker

1 bdt. forårsløg, skær det grønne fra og snit det

forårsløg

Dressing:

½ dl olivenolie

3 spsk. æbleeddike

1-1½ spsk. flydende honning

1 spsk. dijonsennep

Maldon salt, friskkværnet peber

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Kom squash, aubergine, peberfrugt og det hvide fra forårsløgene i en skål. Hæld lidt olivenolie over og vend det godt rundt, så oliven bliver fordelt. Grill grøntsagerne på en grillpande eller på udendørs grill. Imens skylles perlespelten godt under koldt vand. Kom den i en gryde sammen med vand og lidt salt, bring i kog og kog i 15-17 minutter (jeg foretrækker 15 minutter for så har de lige den mængde bid jeg godt kan lide). Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Skær de grillede grøntsager i mindre stykker og kom dem i en skål eller et stort fad. Tilsæt den afdryppede perlespelt og dressingen. Vend det hele godt rundt og drys med det grønne fra forårsløgene. Server lun eller kold.

 

Vi får ikke hveder i aften, fordi vi har spist så sent, vi venter til i morgen. Men jeg har bagt hveder. Jeg brugte samme opskrift som sidste år, fordi de blev så lækre. I dag lavede jeg dog dejen i min brødmaskine, fordi kræfterne ikke var til at ælte dejen i hånden. Jeg er dog ret sikker på at det ikke har gjort dem mindre lækre – jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem i morgen 😀

Friskbagte hveder………….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. May 4, 2012
  6:44 am

  jette

  I virkeligheden skal man også først spise hvederne i dag, hvis man skal følge traditionen til punkt og prikke. Det var jo fordi bagerne ikke måtte arbejde Store bededag, at de lavede hvederne om torsdagen, så folk havde brød i huset om fredagen. Det er min “undskyldning” for ikke at have fået spist de to, som min mand købte i går. 🙂


  • May 4, 2012
   12:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jette!

   Nå, men så gør vi det jo helt rigtigt 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 4, 2012
  8:43 am

  Rikke flamsholt

  har du prøvet dem fra lagkagehuset (hveder) det er den bedste opskrift på hveder jeg har fået og min mand som normalt ikke kan lide hveder spiser gladeligt dem her 🙂


  • May 4, 2012
   12:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Rikke!

   Tror ikke jeg har prøvet dem. Er det dem hvor der skal laves en fordej? Tror jeg sprang over dem, fordi de lød lidt langsommelige at lave og det havde jeg ikke lige tålmodighed til 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • May 6, 2012
    2:30 pm

    Rikke flamsholt

    nej ingen fordej 🙂 lette og lækre hæve først ca 20 min (jg lader dem hæve 30) og så i en lille plade tæt og så hæve 1 time, så det er faktisk det der tager tiden 🙂


    • May 6, 2012
     10:44 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Rikke!

     Ok, jeg må prøve dem på et tidspunkt. Har bestemt mig til at bage hveder også udenfor “sæson”, de smager jo så skønt 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!