Newyorkerbyheart

Spaghetti á la Sophia Loren + Hyldeblomstfromage (Isabellas nr. 3/2012)……

Masser af bacon og løg……….

Revne gulerødder og hvidløg tilsættes……..

I en varm gryde/skål blande fløde og smør……….

Masser af fintrevet parmesan blandes i………..

Friskkogt fuldkornspaghetti og det meste af fyldet vendes i………

Det hele vendes rundt og tilsidste drysses det sidste fyld over sammen med persille………

Tomatsalat med mozzarella og pesto………..

Aftenens tallerken………..

Det meste af dagen har stået i Giro d’Italia’s tegn. Hvor er det utroligt at vi har fået det store løb til lille Danmark og vores land tog sig ud fra den smukkeste side, da den i dag blev vist frem over hele verden. Der er grund til at være stolt 🙂

Jeg har også fået lagt en kæmpe stak tøj sammen, vores vaskemaskine har kørt noget nær døgndrift i de sidste par dage. Nu er tøjet ved at være klart – bortset fra det der skal stryges – og taskerne kan så småt pakkes. Jeg har dog også lagt meget på sofaen i dag for turen shopping turen i går krævede faktisk flere kræfter end jeg havde, så dagen i dag blev startet i minus, ikke det bedste udgangspunkt…….

Vi har haft kærestens mor omme til aftensmad i aften, for at se hende inden vi tager afsted. Menuen var så let som overhovedet muligt, en pastaret og noget nem dessert, det var hvad jeg kunne overskue. Pastaretten er fundet hos Spise og Rejse og skulle være Sophia Loren’s egen opskrift. Jeg ændrede dog på den, for at få noget mere fyld, tilsatte jeg mere bacon og gulerod. Som tilbehør lavede jeg en tomatsalat med pesto. SKØN pastaret, som vakte lykke i det lille hjem og jeg lavede nok til at jeg også har til frokost i morgen 😀 Der står i opskriften at saucen skal blandes i en opvarmet skål, jeg valgte at sætte min store Le Creuset gryde i ovnen og bruge den som serveringsskål.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……………

Spaghetti á la Sophia Loren, 4 pers.:

500 g fuldkornsspaghetti

2 dl fløde

2 spsk. smør

110 g frisk, fintrevet parmesan

salt, friskkværnet peber

2 pakker bacon i tern

3 gulerødder, groftrevet

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

evt. lidt olie og smør til stegning

1 håndfuld persille, finthakket

Kom bacon på en pande og lad det stege til det begynder at brune, tilsæt evt. lidt olie og lidt smør sammen med hakket løg, lad det stege med. Når løg og bacon er brunet, tilsættes gulerod, salt og friskkværnet peber, lad det stege i ½ minuts tid. Tilsæt hvidløg, vend godt rundt og lad det stege med i ½ minuts tid, under omrøring. Varm en skål godt op – eller brug en gryde der kan gå i ovnen – så den kan blive godt varm. ½ minut inden spaghettien er færdigkogt, tages den ud og fløde og smør blandes i skålen/gryden. Tilsæt osten og rør det ud. Hæld vandet fra spaghettien (kog den i rigeligt, godt saltet vand) og hæld den i skålen/gryden med saucen. Tilsæt det meste af fyldet, salt og friskkværnet peber og vend det hele rigtig godt rundt. Fordel det sidste af fyldet over sammen med persillen og server straks.

 

Tomatsalat med pesto:

1 bakke San Marzano tomater, halveret

1 pose mini mozzarella kugler, skåret i kvarter

1½ spsk. grøn pesto (jeg købte den færdig, men lav den endelig selv hvis du vil)

Maldon salt, friskkværnet peber

lidt frisk basilikum

Fordel tomaterne i bunden af et fad eller på en tallerken, krydr med salt og friskkværnet peber. Fordel mozzarella stykker over og dryp med pesto.

 

Sukker og æg, piskes tykt og luftigt…………

Husblasen udblødes i koncentreret hyldeblomst- og lidt citronsaft…………

Blødt flødeskum tilsættes og vendes i………..

……….derefter fyldes det på små portionsglas – eller i en stor skål………

Rugbrød ristet i ovnen og brækkes i små stykker……..

Bærrene vendes med lidt hyldeblomstsaft………..

Frugten fordeles sammen med lidt citronskal, inden desserten serveres……….

Jeg synes også at vi skulle have en lille dessert og valget faldt på en hyldeblomst fromage, som jeg fandt i det seneste nummer af Isabellas. I går da vi var i Ribe, fandt jeg en bakke med nogle fine bær. I bakken var der store brombær (eller de lignede i hvert fald brombær, men jeg er ikke sikker på om det er brombær), jordbær og blåbær. Alle sammen 1. klasses bær og meget indbydende. Jeg valgte ikke at købe mynte, fordi vi jo snart tager afsted og så får jeg det ikke brugt, men jeg pyntede i stedet med lidt citronskal.

Virkelig skøn og luftig fromage, som dog godt kunne smage lidt mere af hyldeblomst efter min smag. Men alle rundt om bordet så glade og tilfreds ud og var enige om, at det var en skøn dessert 🙂

Der skulle have været rugbrød på – som jeg også havde ristet og brækket i små stykker – og så glemte jeg alt om det til serveringen!! Sådan er det at have en fibro-hjerne, jeg glemmer ALT……..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Hyldeblomstfromage med bær (fra Isabellas nr. 3/2012), 4 pers.:

2 skiver rugbrød

3 blade husblas

2 økologiske æg (brug endelig pasteuriserede hvis du har det bedst med det)

50 g rørsukker

3 dl piskefløde

1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft

2 spsk. citronsaft

Pynt:

200 g blandet frisk frugt – eller bare en slags – alt efter hvad du foretrækker og har

1 spsk. ufortyndet hyldeblomstsaft

lidt citronskal

Læg rugbrød i en 160 grader varm ovn og rist det, til det bliver sprødt, ca. 15-20 minutter. Bræk det i små stykker eller kom det i en foodprocesser og kør til det er grofthakket. Stil til side til det skal bruges. Kom æg og sukker i en skål og pisk det med en el-mikser, til det er tykt og luftigt. Kom husblasen i blød i koldt vand og lad det stå i 5 minutter. Pisk fløden til blødt skum. Varm ufortyndet hyldeblomst- og citronsaft op i en gryde, kom den udblødte husblas i og rør til det er opløst. Lad det køle en anelse af og tilsæt det så langsomt til æggeblandingen, mens der piskes. Vend fløden i tilsidst med lette tag og hæld i portionsglas eller i en stor skål. Stil på køl i mindst 3 timer, men kan også laves dagen før. Lige inden servering skæres jordbær i mindre stykker. Kom al frugten i en lille skål og tilsæt 1 spsk. ufortyndet saft, bland det godt. Fordel frugten over portionerne, drys med det sprøde rugbrød og pynt med lidt citronskal. Server.

 

I morgen skal jeg forholdsvis tidligt op, idet jeg har en tid hos frisøren kl. 10.00 – den tid hvor jeg normalt står op 🙂 Ellers må jeg vist hellere bare se at få pakket gaver ind og begynde at få pakket min kuffert – og så skal jeg selvfølgelig slappe lidt af – det er en vigtig forberedelse til vores rejse 🙂

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. May 7, 2012
  11:37 am

  Cook Valley

  Nu er jeg ikke særlig god til det der med dessert, men denne her fromage ser nu ud til, at det er noget, som jeg må prøve …. Den virker ikke så sød og fed og lækkert med frisk frugt til. Tak

  Venligst Birte


  • May 7, 2012
   12:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birte!

   Den smagte dejligt og var ikke så sød. Ellers kan du evt. skære lidt i sukkeret eller tilsætte lidt mere citronsaft 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 7, 2012
  1:34 pm

  Astrid Lind

  Av, fromage er jeg faktisk ikke helt vild med normalt.. må dog indrømme at det der ser helt vildt lækkert ud. Tror det er et traume fra barndommen om citronfromage – men hyldeblomst lyder frisk og lækkert.
  Mon ikke den skal afprøves inden længe.
  Tak for en fantastisk blog – Du gør det så godt!


  • May 7, 2012
   4:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Astrid!

   Den smager skønt den her og er let og luftig, så jeg kan kun anbefale den – og mange tak for rosen – den gør mig glad 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 7, 2012
  5:43 pm

  Curly

  YIHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Sophia Loren’s spaghettiret sidder lige i skabet, damn det smager godt!! Den kommer helt sikkert på hitlisten her 🙂


  • May 7, 2012
   5:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Curly!

   Den smager nemlig super godt og så er den nem og hurtig at lave 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!