Newyorkerbyheart

Tomatsovs med fire-roasted tomater og kyllingekødboller med pinjekerner og basilikum……

Løg sauteres og gulerødder, champignon og hvidløg tilsættes………

Jeg købte fire-roasted tomater i USA, jeg elsker dem, de kan desværre ikke fås herhjemme………

De tilsættes sammen med moste tomater……….

Rødløg sauteres og hvidløg og pinjekerner tilsættes – lad det køle lidt af……..

Løg-blandingen tilsættes det hakkede kyllingekød, sammen med øvrige ingredienser………

Farsen formes til kødboller, som brunes og stilles til side……….

De brunede kødboller tilsættes tomatsovsen, så de kan simre færdig deri………..

Gårsdagen – og aftenens – tallerken……….

I går var det tilbage til hverdagen, efter vores hjemkomst fra USA i søndags. Jeg må være ærlig og tilstå at det ikke ligefrem er kræfter og energi, der præger mig. Kæresten startede med at arbejde igen i går, så det var lige på og hårdt – jeg brugte det meste af dagen på at sove – og på at få min hjerne til at gå i gang igen. Det var som om jeg gik indeni en boble og ikke kunne tænke en eneste konstruktiv tanke.

I søndag sov jeg nogle timer fra 15.00 – 17.30. Så stod jeg op, lavede Eggs McMuffin, var lidt på computeren og så gik vi i seng igen. Jeg tror vi lå i vores seng omkring kl. 21.30 – og jeg stod først op i går ved 13-tiden – og jeg kunne altså godt have sovet videre, hvis jeg havde givet mig selv lov. Vi gik i seng ved 22.30-tiden i går og jeg stod først op 11.30 i dag. Ikke noget at prale af at sove så meget, men det har været tiltrængt, for hold da op, hvor er jeg bare træt. Der går lige nogle dage inden kroppen er tilbage til danske forhold og så skal jeg i gang med at tænke på foto til kogebogen. Den 2. weekend i juni går det løs igen, der komme den skønne madfotograf Line Falck nemlig over igen og så skal der tages billeder. Denne gang dog i et noget andet tempo end sidste gang, hvor vi nok overgjorde det en lille bitte smule 🙂

Kæresten var til tennistræning i går og jeg forsøgte at lave noget mad, selvom min hjerne var ikke eksisterende. Da vi kom hjem søndag tog jeg noget hakket kyllingekød op og så havde jeg forsynet mig med fire-roasted tomater i USA, så det ville jeg bruge. Jeg ved godt at I ikke kan få fire-roasted tomater herhjemme, det beklager jeg, jeg kan kun anbefale jer at købe dem hvis I kommer i nærheden af dem. De giver en skøn smag til tomatsovs og sammenkogte retter. I kan bare tilsætte hakkede tomater i stedet for. Maden blev skøn med masser af smag og så er der også nok til i dag, hvilket jeg værdsætter meget 🙂

Tomatsovs med fire-roasted tomater og kyllingekødboller med pinjekerner og basilikum, 4 pers.:

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

2 gulerødder, skrællet og skåret i små tern

250 g champignon, renset og skåret i tykke skiver

1 flaske sugo della casa (jeg køber det i SuperBrugsen og har altid noget på lager)

1 dåse fire-roasted tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)

½ tsk. sukker

salt, friskkværnet peber

Desuden:

fintrevet parmesan

lidt frisk basilikum, hakket

Kyllingekødboller med pinjekerner og basilikum:

450 g hakket kyllingekød

1 rødløg, hakket

2 spsk,. pinjekerner

2 fed hvidløg, knust og finthakket

1 håndfuld basilikum, hakket

1 stor håndfuld fintrevet parmesan

2 spsk. panko rasp (eller almindelig rasp)

1½ spsk. mel

1 æg

3/4 tsk. chipotle pulver

salt, friskkværnet peber

fintrevet skal af 1 citron

2 tsk. dijonsennep

olivenolie til stegning.

Kom lidt olivenolie i den gryde hvor sovsen skal laves og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt gulerødder og lad det stege lidt med. Tilsæt så champignon og lad dem stege i et par minutter, inden hvidløg, sukker, salt og friskkværnet peber tilsættes. Vend det rundt og når hvidløget begynder at afgive duft, så tilsæt sugo og tomaterne. Skru ned og lad det simre under lå i alt fra ½ – 1 god times tid. Smag den til.

Kom lidt olivenolie på en pande og sauter rødløg til kødbollerne. Når det begynder at tage farve, så tilsæt hvidløg og pinjekerner. Lad det stege med til hvidløg begynder at afgive duft. Stil til side og lad det køle lidt af. I en skål blandes de øvrige ingredienser til kødbollerne, når løg-blandingen er kølet lidt af blandes det i og det hele røres godt sammen. Hæld lidt olie på den samme pande som løg-blandingen blev stegt på og form bollerne til kødboller. Hvor store eller små du kan lide dem, er en personlig ting, jeg laver dem en anelse mindre end en bordtennisbold. Brun kødbollerne på alle sider og stil dem til side. Når kødsovsen har simret i den tid du har tid til at lade den simre, så tag låget af og kom kødbollerne i. Lad dem nu simre færdig i sovsen – uden låg – i ca. 10 minutter. Server med friskkogt spaghetti og drys med  basilikum og parmesan.

 

Jeg vil godt lige sige tak for den overvældende interesse der har været for at medvirke i min chokolade-konkurrence, det er jo helt vildt. Har du ikke nået det endnu, kan du stadig nå det, læs her hvordan. Imellem tiden er jeg nu kommet over 2000 inde på min Facebook-side, så det udløser endnu en konkurrence, men først skal den der er i gang afvikles. I kan dog godt glæde jer, for jeg har fundet en rigtig fin præmie 😀

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. May 22, 2012
  5:12 pm

  Monsterscircus

  Uhm lækker pastaret, har faktisk også lyst til kødboller nu, øv vi skal have steg, det er næsten for varmt til det. Ha en dejlig aften.


  • May 22, 2012
   6:38 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Det er næsten også for varmt til kødboller, men spaghetti og kødboller kan jeg nu næsten altid spise 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 22, 2012
  8:18 pm

  Sara Helle

  Hej Birthe 🙂

  Jeg leder efter parmesan ost som man kan rive over pasta eller pizza. Men jeg ved ikke hvilken type og hvad en evt. hedder. jeg har lagt mærke til at du bruger parmesanen flitigt i din madlavning.

  vh Sara


  • May 22, 2012
   8:21 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Du kan købe det i alle supermarkeder, jeg køber det ofte i Netto, hvor det også af og til fås i en økologisk udgave hvis du er til det 🙂 Jeg køber Grano Padano, det er sådan en trekantet ost. Jeg river det altid selv, fordi jeg synes at det giver det bedste resultat.

   Mange hilsner
   Birthe


  • May 23, 2012
   3:55 am

   Sara

   Hej Helle,

   Prøv den der hedder Parmigiano Reggiano, den er også trekantet men i sort indpakning, og den som Birthe anbefaler er i grøn indpakning. Parmigiano er det bedste indenfor parmesanost. Grana Padano har en mærkelig, nærmest syrlig eftersmag. Men prøv dig frem 🙂


   • May 23, 2012
    12:55 pm

    Newyorkerbyheart

    Hej Sara!

    Jeg kan nu meget godt lide Grana Padano, men smag og behag er jo forskellig 🙂

    Mange hilsner
    Birthe


 3. May 22, 2012
  9:15 pm

  Piskeriset

  Når jeg en dag endelig kommer til USA, så må du minde mig om, at jeg skal købe et par dåser med hjem – er blevet herrenysgerrig! Hm… men det kan være, jeg snyder og prøver at finde dem på en online-shop inden 😉


  • May 22, 2012
   9:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Du kan jo også prøve at lave dem selv, det skulle vist være ret nemt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 22, 2012
  9:25 pm

  Anne Laursen

  Hej hej… Sidder og tænker om man kunne tilsætte lidt røget paprika sammen med alm. flåede tomater… og så måske opnå lidt røget smag på den måde??
  Kh. Anne


  • May 22, 2012
   9:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Ja, det vil jeg mene at du kan, det er faktisk en god ide 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!