Newyorkerbyheart

USA-tur 2012: dag 2, New York………..

Fredag den 11. maj vågnede vi op til smukt solskinsvejr. Vi var så friske som man nu kan være eller en lang flyvetur dagen før, men vi gik jo tidligt i seng, så vi var oppe ved 8-tiden. Hotellets morgenmad var rigtig fin, der var alt hvad hjertet kunne begære, såsom: æg, bacon, vafler, toast, bagels, english muffins, yoghurt, forskellige morgenmadsprodukter, frugt salat, frisk frugt, havregrød og muffins. Der var selvfølgelig også kaffe – ikke mindre end 3 forskellige slag (koffinfri, almindelig og stærk – og med kendskab til den amerikanske kaffe valgte jeg stærk), forskellige juice, isvand, varm kakao og the.

Efter morgenmaden tog vi hotellets shuttle ind til Penn Station i Newark for at tage med The PATH, som kører direkte ind til World Trade Center. Inden vi tog hjemmefra havde jeg bestilt billetter så vi kunne komme ind og se 9/11 Memorial. Billetterne er GRATIS, men de SKAL bestilles på forhånd.

Inde fra Tribute WTC Visitor Center………..

En 9/11 motorcykel

Med tilhørende dekoration……….

Ved 9/11 Memorial……….

Ved indgangen til 9/11 Memorial……..

Ved det ene mindesmærke for de 2 faldne tårne og alle de dræbte……….

Med de dødes navne indgraveret hele vejen rundt………..

Vi gik lidt rundt i Manhattans finansdistrikt, inden vi fandt hen til 9/11 Memorial. Inden havde vi også været igennem et lille museum til ære for den store tragedie og alle dem som blev berørt af den. Det store museum var endnu ikke åbnet da vi var der, men det skal åbne her i 2012.

Vi kom hen til 9/11 Memorial ved 11.15-tiden og vores billetter var først til kl. 12.00, men vi fik lov til at komme ind alligevel. De hænger sig ikke så meget i tidspunktet på billetterne, hvis der er plads så kommer man ind. Vi stod i kø, men det gik hurtigt fremad. Vær opmærksom på at du skal igennem et sikkerhedstjek som i en lufthavn, dvs metaldetektor hvor du skal have sko og bælte af. Har du en trøje på, skal den også af – det er meget grundige og det vrimler med politi over det hele. Det vrimler også med arbejdere, for det er jo stadig en stor byggegrund rundt om 9/11 Memorial. Det bliver bygget på livet løs, bl. a. på One World Trade Center, det der tidligere hed Freedom Tower.

One World Trade Center er stadig under opførelse………..

Det var en smuk oplevelse at se 9/11 Memorial. Ikke helt uventet hvilede der en stemning af andægtighed og sorg over stedet og samtidig er det sådan et smukt og fredfyldt sted. Jeg fik tårer i øjnene da jeg stod der. At se alle de navne indgraveret hele vejen rundt ved begge “pools”, det var en meget rørende oplevelse. Mange steder lå der roser og nogle steder var der stukket breve ned. Kontrasten mellem de smukke træer og lyden af vand – og så at vide at så mange endte deres liv her på tragisk vis – det er virkelig en oplevelse der gør en helt stille indeni. Vi kunne også se det på mange af dem der gik rundt derinde, en meget underlig følelse…….

Middagspause sammen med alle arbejderne………..

Vi gik rundt derinde en rum tid og vi sad også lidt derinde og overgav os til eftertænksomhed. Bagefter gik vi hen på en lille plads/torv der lå lige i nærheden og vi ramte lige ind i arbejdernes middagspause. Der var mænd med orange og gule veste overalt, der var køer ved de små food-trucks og de omkringliggende pizza-steder. Alle sad og spiste, drak, snakkede, fiflede med deres telefon eller tog sig en lille lur – meget hyggeligt. Vi satte os ned og sugede stemningen til os, mens vi nød en jordbær-/melonsmoothie.

Vi havde set skilte i flere lygtepæle som reklamerede med Bodies udstillingen (17 Fulton Street, South Street Seaport), så den gik vi hen for at finde. Udstillingen har også været i København for nogle år siden og allerede dengang talte vi om at vi gerne ville se den, men vi nåede det aldrig.

Det var en ret fantastisk udstilling, som visse steder også var lidt ubehagelig, men hold da op!! Hvis I ikke har set udstillingen og får chancen, så grib den. Det er jo rigtige mennesker, som har givet sig selv til forskning, så menneskekroppene og organerne er ægte. På en eller anden måde er kød og hud fjernet og vævet er derefter konserveret ved bl. a at erstatte al væske i kroppene med flydende silikonegummi. Det var virkelig imponerende – og alligevel var jeg glad for at vi IKKE have spist frokost inden vi gik derind 🙂

Jeg kan godt forstå at nogen har syntes at det er en ret kontroversiel udstilling, du får virkelig et indblik i hvordan du ser ud indeni med muskler, blodårer, tarme og det hele – men der er ikke noget blod og ingen lugt. Jeg syntes at noget af det mest kontroversielle var, at de havde foster i glas – 9 glas for at være helt nøjagtig – så fosterets udvikling kunne følges måned for måned. Det syntes jeg var ret makabert.

Efter at have brugt et par timer derinde, trængte vi til at komme lidt ud i den friske luft igen – og faktisk var vi også ved at blive sultne. Klokken nærmede sig 15.00 og vi havde ikke fået noget siden vores morgenmad.

Det flotte skib Peking som ligger ved Pier 17, South Street Seaport, NYC…….

En af de gule vandtaxaer gør klar til at forlade havnen………

Iskold lemonade, så bliver det ikke bedre……….

Lille portions deep pan pepperoni pizza………..

Den var helt som sådan en skal være……….

Vi gik ned til South Street Seaport – Pier 17 – som ligger i i nærheden af museet hvor vi så Bodies udstillingen. Ned ved Pier 17 er der masser af boder der sælger alverdens ting, derfra kan du også sejle med de gule vandtaxi  og der er en fin udsigt til Brooklyn Bridge derfra. Det flotte skib Peking ligger der også. Det er et tysk tall-ship, som i 1975 blev købt af South Street Seaport Museum. Vi satte os ned og kiggede lidt på udsigten til Brooklyn, nød det skønne vejr og på den farverige folkemængde. Tilsidst fik sulten dog overtaget og vi satte os ind på Uno Chicaco Grill, hvorfra vi også kunne sidde og nyde udsigten til vandet. Kæresten bestilte en stor fadøl og jeg fik iskold lemonade, der findes ikke noget bedre på en varm sommerdag. Vi blev enige om at prøve deres deep pan pizza, i portionsstørrelse, med ost og pepperoni og lad mig bare sige med det samme – den smagte SKØNT!! Den mættede også virkelig godt, vi var godt fyldt op da vi var færdige med hver vores pizza. Vi havde faktisk aftalt at “overfalde” den Haagen Dazs der lå lige nedenunder, men vi var alt for mætte til at spise is.

Efter vi havde fyldt os med pizza, gik vi rundt på Lower Manhattan i et stykke tid. Vi kom bl. a. forbi et lille loppemarked, hvor vi hyggede os med at kigge på ting. Jeg var mest på udkig efter noget jeg kunne bruge som regi til min kogebog, men det lykkedes ikke at finde noget – og hvis jeg fandt noget – så var det for stort at tage med hjem. Men det var nu meget hyggeligt at gå rundt og kigge 🙂

Vi snakkede meget om at tage ind og se et show på Broadway om aftenen, men vi var bange for at det ville blive for sent. Vi var faktisk ved at være lidt trætte og vi skulle ret tidligt op dagen efter, for at at flyve til Durham, North Carolina. Så vi droppede ideen, selvom det var svært, for der var mange shows som vi gerne ville se. Vi bestemte os i stedet for at tage subway’en til Times Square (som jeg ellers håbede at vi ville undgå, fordi jeg ikke er så vild med Times Square) og gik i Ripley’s Believe it or not.

Fine mennesker stod og kiggede på os 😉

Et kæmpe stort billed lavet af ene frimærker, inde på Ripley’s Believe it or not…………

Se det er en rigtig opskrift!!……….

Det var såmænd meget sjovt, selvom jeg faktisk syntes at det var lidt dyrt. Men vi fik et par timer til at gå med at kigge på sjove ting og sager – og så var det ved at være tid til at vende næsten hjemad.

Vi tog subway’en ned til World Trade Center (eller der omkring) og tog The PATH med tilbage til Penn Station, Newark, NJ igen.

Aftenstemning i New York……

Penn Station, Newark, NJ ved aftentide…….

Vi blev igen hentet af hotellets shuttle ved Penn Station (NJ). Vi var tilbage ved hotellet ved 21-tiden. Vi tænkte at vi nok hellere måtte spise en lille smule, selvom vi faktisk slet ikke følte sult. Der lå en Dunkin’ Donuts lige ved siden af hotellet, hvor vi købte en bagel med skinke og ost. Den var nu ikke særlig god – surprise 😉 – så jeg spiste kun et par bidder af den, men jeg var nu heller ikke sulten.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. May 25, 2012
  9:26 pm

  Anette

  Hej 🙂

  Det var rigtig spændende at høre om din oplevelse af 9/11 Memorial. Også at se dine fine billeder. Det er utroligt hvad der er sket, siden vi var der for snart et år siden. Dengang var det stort set bare en byggeplads, men også vi havde tårer i øjnene og en klump i halsen da vi var der. Der hviler en helt speciel stemning, som jeg tror altid vil være der!
  Jeg glæder mig til at høre mere om din tur til USA 🙂
  Mange hilsner Anette


  • May 25, 2012
   10:24 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anette!

   Ja, vi var der jo sidste år lige omkring 9/11 – hvor de åbnede memorial sitet – men uden at vi så det. Der er virkelig sket noget og der sker jo endnu mere med alt det de bygger. Der er virkelig gang i den i det område 🙂 Der hviler nemlig en helt speciel stemning over det sted: tårer, bristede drømme, sorg, tab og helt helt speciel stilhed.

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 26, 2012
  8:38 am

  Mette Olsen

  Hvor morsomt Morgan Freemann fandt også mig da jeg var i New York, han må have øje for høje danske blonde piger 🙂
  Tak for turen, den var dejlig. Var der da man kunne komme op i tårnene og i Frihedsgudinden, men vil så gerne tilbage…
  Hilsen Mette


  • May 27, 2012
   12:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   Jeg har også været oppe i World Trade Center. I 1991 stod jeg på “toppen af verden” og kiggede ud.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 26, 2012
  3:15 pm

  Piskeriset

  Sikke en kær lille pizza! 🙂
  Er de generelt bedre til at lave deep pan derovre end de olierede udgaver, som man støder på herhjemme?


  • May 27, 2012
   12:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Den smagte SÅ godt og de amerikanske deep pan pizzaer kan slet ikke sammenlignes med dem du kan få her i landet – eller i hvert fald ikke dem jeg har smagt her i DK 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 27, 2012
  10:27 am

  Dorte Stærmose

  Hvis jeg nogensinde får chancen for at komme til NY, så tjekker jeg dine rejsebeskrivelser først for at få ideer til mad, sightseeing og logi – super gode detaljer og ærlige beskrivelser!

  Kh Dorte


  • May 27, 2012
   12:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dorte!

   Tak, det glæder mig at du synes at mine rejsebeskrivelser er nyttige og kan give inspiration. Personligt elsker jeg selv at læse rejsebeskrivelser, så derfor lægger jeg en del energi i at lave dem 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. May 27, 2012
  7:48 pm

  Susanne

  Elsker at læse når du har været afsted… tror aldig jeg vil kunne undgå en lille tåre når snakken falder på 9/11 2001, jeg var på det tidspunkt 7 mdr. henne med vores datter, havde lige hentet vores søn i skole og skulle hjem og slå græs, men så langt nåede jeg aldrig, for min mor ringede og fortalte det og så sad vi foran fjernsynet resten af den dag og de næste med, øv bøv…


  • May 27, 2012
   9:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Jeg får også altid tårer i øjnene og glemmer aldrig den dag, det var så uvirkelig og så forfærdeligt. Det er også ret underligt når man selv har stået i en af tårnene og kigget ud over verden…..

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Jul 13, 2012
  2:50 pm

  Louise Schmidt

  Hej Birthe
  Først og fremmest tak for gode opskrifter og blogindlæg 🙂
  Jeg har selv været i NY og skal derover igen i August.. Sidst vi var derovre var 9/11 ikke åbnet endnu, men denne gang har vi bestilt billetter derind til 🙂 Jeg vil dog lige høre hvordan deres fotopolitik er derinde? Jeg vil nemlig gerne se om jeg kan få nogle gode billeder og fange stemningen, men ved ikke hvad de siger til det? 🙂
  /Louise


  • Jul 13, 2012
   5:04 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Rigtig god tur 🙂 Som du kan se har jeg taget billeder derinde, så det må man gerne………

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!