Newyorkerbyheart

USA-tur 2012: dag 3 – Durham, North Carolina……..

Lørdag morgen skulle vi tage afsked med New York og videre i vores rejseprogram. Vi var dog begge super glade for at det var lykkedes for os at tilbringe 1½ da i verdens bedste storby og jeg drømmer allerede om at komme tilbage igen 🙂

Vi stod op kl. 07.00, så vi havde tid og ro til at spise morgenmad og få pakket, inden hotellets shuttle kørte os til Newark International Airport. Kl. 10.30 fløj vi til Durham, North Carolina. Vi landede kl 12.05 og fandt hurtigt Emma, som vi skulle mødes med og have med hen til vores hotel. Emma er den yngste af de 2 børn jeg passede mens jeg var au pair i USA, hun blev født i november, som jeg kom derover i september. Fra lufthavnen gik turen med shuttle, hen til Dollar Rent A Car, hvor vi havde lejet en bil. Det tog uendeligheder inden den ældre, ikke helt computervante, dame fik indtastet alle nødvendighederne. Vi havde ellers booket hjemmefra, så vi forventede at det ville være en smal sag, men det tog os en lille times tid, inden vi endelig kunne sætte os ind i bilen. Kæresten kørte og det var første gang at han

1. skulle køre i USA

2. kørte en bil med automagear

så han var lidt nervøs, men det gik nu fint og ligesom vi kørte ind på hotellets parkeringsplads – Holiday Inn Express – kom min Mama og Tristan kørende. De havde været i Duke’s kirke, som en del af festlighederne op til Graduation.

Vores værelser var ikke klare endnu, så vi stillede alle vores kufferter ind på min Mama’s værelse, inden vi skyndte os ud til frokost for vi var godt sultne. Tristan kendte jo selvfølgelig alle byens gode spisesteder – den dreng ELSKER mad – måske næsten mere end mig ;-D Han er vist nærmest kendt for altid at tale om mad – og hvad han skal spise til det næste måltid…..

Wonton suppe……..

Moo Shu pork

Anyway, vi blev spurgt om hvad vi gerne ville spise og jeg svarede straks kinesisk. Det bedste kinesiske mad jeg nogensinde har fået, har jeg fået i USA og jeg prøver altid at få det mindst 1 gang, når jeg er tilbage. Tristan kendte selvfølgelig en skøn kinesisk restaurant – han er kommet der gennem de sidste 4 år – og kendte hele personalet. Vi blev bænket og startede med noget te – og isvand – mens vi kiggede på hvad vi skulle bestille. Jeg bestilte wonton suppe og Moo Shu Pork (se evt. min versioner her og her) – begge dele smagte SKØNT. Jeg fik også lov til at smage Tristans dumplings, som var helt perfekte, jeg ærgede mig lidt over at jeg ikke fik bestilt nogen – men jeg blev nu rigelig mæt alligevel……

Mens vi ventede på maden, delte vi gaver ud. Til Tristan havde vi købt en Bo Bendixen T-shirt, som faldt i god jord. Til Emma havde vi fundet en fin sten æske, lavet af en lokal multi-kunstner, som har en lille butik på gå-gaden i Ribe. Til min Mama havde vi købte en fin rav halskæde, en sjov lille ting der kunne lave en vinprop om til en figur og et smuk krus, som jeg købte da jeg var på Gram Slot.

Efter en forholdsvis hurtig frokost, satte vi kursen mod Duke University, så Tristan kunne vise os lidt rundt og vi kunne få købt lidt merchandise.

Duke Chapel……….

Duke Chapel…….

Tristan Fraternaty House………

……….med deres egen bænk udenfor………

Udenfor Tristans værelse: de 2 kaptajner for fægteholdet, Becca Ward (OL bronzevinder i 2008) og Tristan……..

Duke er et virkelig smukt universitet…….

………….og sikke en spisesal, det er ligesom at være inde på Hogwarts (tror jeg)………

Duke University er kæmpe stort og spredt ud over en stor del af Durham. Men selve campus-området er utrolig flot med nogle virkelig smukke bygninger. Jeg kender ikke særlig meget til de danske universiteter, men de store amerikanske universiteter er som små samfund. Der kan købes alt muligt forskelligt mad, lige fra junk food til virkelig god mad. På Duke findes den eneste McDonalds som IKKE har deres kendemærke – det store M – ude foran. De har kirke, butikker, sportsanlæg for enhver tænkelig form for sport osv. Ved siden af det store “torv” er der en græsplæne, hvor alle de studerende camperer for at få de bedste pladser til skolens store sportsarrangementer. Bl. a har Duke et virkelig godt basketball hold, hvorfra der rekrutteres spillere til NBA. På græsplænen er der så indlagt strømforsyninger, så eleverne stadig kan passe deres lektier og være på nettet 🙂

Der er også varmt i Durham – og meget tit med høj luftfugtighed – hvad vi fik lidt at mærke mens vi var der. Så af og til, sprøjtes der med kold vanddamp, det føles lidt ligesom en udendørs aircondition – hvilket Tristan nu nok syntes var lige ekstravagant nok……..

Men altså, Tristan viste os lidt rundt. Bl. a. så vi hans værelse. Han boede i Sigma Chi (Fraternaty). Jeg ved ikke om der findes lignende broder- (og søster) huse på danske universiteter, men i USA er det meget almindeligt at have være medlem af et Fraternity (mænd) eller Sorority (kvinder), her knyttes bånd, venskaber og forbindelser som varer hele livet og ofte vælger sønner og døtre at søge ind i de samme huse som deres forældre var en del af. Tristan var desuden kaptajn for skolens fægtehold, sammen med Becca Ward, som vandt en bronzemedalje til OL i 2008.

Vi var også henne forbi skolens kirke og den imponerende spisesal. Ved kirken var der et stort område med græs – og dejligt skyggende træer – der var også opstillet masser af små sodavand og så var der snacks bestående af: små ostekiks, mini-cupcakes og masser af friske jordbær.

I massevis af små sodavand trukket op og klar til at blive drukket…….

Et af de mange borde med snacks……..

Mini cupcakes…….

…..og i massevis af friske jordbær……….

Det var dejligt at sidde under de skyggende træer og snakke – og spise nogle af de søde sager – de var dog lige en tak for søde for mig, men de andre så ud til at nyde dem. De små sodavand var dog virkelig gode. De lignede små Perrier, men det var et andet mærke og de var i 2 smagsvariationer: lime og citron.

Efterhånden kom der rigtig mange mennesker til. Der havde været endnu en ceremoni i kirken – ligesom den Tristan og hans mor havde været til tidligere på dagen – de blev nødt til at gøre det i hold, for alle de studerende og deres forældre kunne ikke være i kirken samtidig.

Lige pludselig var der rigtig mange mennesker……..

Det store band øvede sig til den store dag, dagen efter………

Pludselig begyndte et stort band også at spille. De øvede sig til dagen efter, hvor de skulle spille til Graduation – og de var ret gode. Vi hørte dog ikke så meget, for vi blev nødt til at tage tilbage til hotellet, hvor vi lige kunne nå et hurtigt bad, inden vi skulle ud af døren igen. Om aftenen skulle vi spise middag sammen med min Papa, hans nye kæreste Laurel, min Mamas storebror og hans kone og Tristans træner Alex og hans kone Elizabeth. Vi spiste på en skøn restaurant der hed Parizäde og vi havde fået bord ude i deres gårdhave, så vi kunne nyde den skønne aften…..

Små fine glas med lys i……….

Det specielle menukort, i aftenens anledning (der var rigtig mange der var der i anledning af Graduation)…….

Vi startede med lækkert brød og god olie med hvidløg……..

Forskellige små appetizers: filoruller og små sprøde stykker brød med tomat og gedeost……..

Lækre rejer i tomatsovs, var også en del af forretten……..

En hel simpel grøn salat med feta…….

Sådan så min tallerken ud………

Vi fik forretten ind på tallerkner, som vi så delte og maden var super lækker.

Min hovedret var en Angus Ribeye med rosmarin, hvidløg, balsamico, toscansk olivenolie, asparges, salat og små kartofler med citron……….

Det fine springvand, hvor vi sad……….

Den lille gårdhave som den tog sig ud, da mørket faldt på……..

En af de fine tallerkner med dessert………..

Hovedretten kunne vi selv bestemme, vi havde 13 hovedretter at vælge imellem. Vi havde fået at vide at der ville være begrænset udvalg fra menukortet at vælge imellem, så vi havde forventet 3 eller 4, så 13 var ret overvældende. Det var altså ret svært at vælge, men jeg var ret glad for mig valg. Det var noget VILDT lækkert kød – men de andres mad så altså også lækkert ud.

Desserten blev også bragt ind på tallerkner, hvor der med marengs var skrevet: “The World is your Oyster – 2012”. Der var 4 forskellige ting på tallerknen: en chokoladekage, marengs med frisk frugt, Banana Cream Pie (som var helt fantastisk) og små citrontærter. Jeg tror der kom 5 tallerkner ind, som vi så delte indholdet af.

Vi havde en super hyggelig aften, hvor snakken gik lystigt og alle fik talt med alle. Ved 22.00-tiden brød vi op og tog her til sit

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. May 28, 2012
  5:42 pm

  Karin M.Jensen

  helt utroligt flot det hele , der er nu noget specielt ved de universiteter i USA..knus


  • May 28, 2012
   8:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Ja, der er noget specielt over de skoler 🙂

   Knus
   Birthe


 2. May 28, 2012
  5:52 pm

  Elisabeth

  Uuuuhhhh, jeg får helt kriller i maven… jeg vil også afsted til USA, og besøge min familie NU. hvor ser det festligt, og hyggeligt ud:-)


  • May 28, 2012
   8:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elisabeth!

   Det kan jeg godt forstå, jeg vil også allerede tilbage igen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 28, 2012
  9:41 pm

  Zemma Luise Westh Poder

  Hej Birthe.
  Hvor er det en superfin blog, du har. Jeg blev helt opslugt af at sidde og læse den. Den er især rigtigt fin, fordi jeg kan fornemme det rigtige menneske bag skærmen. Dejlig læsning.

  Og som en “jeg ville ønske, at jeg kunne tage mig sammen til at have en madblog, da jeg egentlig er en ret stor foodie”, så er alle dine opskrifter med billeder super.

  Faktisk så er dine koldhævede boller blevet en del af den faste morgenrutine her i Roskilde.

  Så STOR tak for det. 🙂


  • May 28, 2012
   9:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Zemma Luise!

   Mange tak, du gjorde mig rigtig glad med dine ord – og skønt at du kan lide de koldhævede boller. Jeg elsker også at bage dem 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 29, 2012
  11:50 am

  Line

  Tak for dejlig læsning Birthe 🙂 jeg kan virkleig fornemme at i har haft en rigtig dejlig tur (med lækker mad!) Universitetet er godt nok utrolig smukt 🙂


  • May 29, 2012
   12:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Line!

   Det var da så lidt 😉 Vi har virkelig haft en dejlig tur og spist en masse lækker mad……..

   KH
   Birthe


 5. May 31, 2012
  6:43 pm

  Bianca

  Hej Birthe!
  Kan kun sige hold da helt op. Det er jo vildt som I får oplevet. Det er jo en side af USA os almindelige dødelige aldrig får en indsigt i. Dejligt du vil dele!
  Knus


  • May 31, 2012
   8:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Det var en kæmpe oplevelse at være med til 🙂

   Knus
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!