Newyorkerbyheart

Claus Holms pandekager……….

24 juni , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert, Diverse, Opskrifter - Tags: ,

Æg, sukker og vaniljekorn piskes godt sammen, derefter tilsættes resten af ingredienserne…………

Den færdige dej………….

Efter lidt hvil, bages der pandekager………

Masser af pandekager…………..

Sikke et vejr det har været i dag, ikke ligefrem sommervejr som vi kunne ønske os det. Jeg har længe haft lyst til pandekager, som jeg jo elsker, men ikke haft energi til at bage dem. I dag skulle det være.

Jeg tror at det var i sidste uge at jeg så Claus Holm lave pandekager på Go’ Morgen Danmark og dem kastede jeg mig ud i at prøve i dag. De er noget anderledes end de pandekager jeg plejer at bage Jeg kan rigtig godt lide at komme lidt øl i pandekager, fordi det gør dem dejlig sprøde. Disse er på ingen måde sprøde, de er bløde og smelter nærmest på tungen. Da jeg hældte dejen på panden til den første pandekage tænkte jeg mere æggekage end pandekage eller rettere så minder dejen om en meget tynd vaniljecreme. Det er vigtigt at de får lidt stegeskorpe og får tid til at sætte sig, for ellers er de meget svære at vende, synes jeg.

Hvordan smager de så? Jo, jeg synes at de smager godt, men jeg tror nu at jeg går tilbage til den sædvanlige opskrift. Vil jeg bage dem igen?? Ja, det tror jeg faktisk godt at jeg kunne finde på. Nu ved jeg ligesom hvad jeg kan forvente.

Jeg tilsatte lidt fintrevet citronskal og skiftede halvdelen af melet ud med stenformalet hvedemel fra Grupe&Meyer. Original opskriften kan I se HER.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem…………..

Claus Holms pandekager, ca. 15 stk.:

8 æg (jeg brugte økologiske)

100 g rørsukker

korn af 1 stang vanilje

50 g stenformalet hvedemel

50 g hvedemel

150 g smør, smeltet

7½ dl mælk

fintrevet skal af ½ økologisk citron

Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Tilsæt mel og pisk godt, så der ingen klumper er. Tilsæt det smeltede smør og rør, til dejen er glat. Tilsidst røres mel og fintrevet citronskal i. Dæk skålen til og sæt i køleskabet i ½ time. Varm en pande op og kom en lille smule smør på til den første pandekage. Hæld dej på. Efter ca. 1-1½ minut – alt efter ved hvor høj varme du bager – løsnes dejen hele vejen rundt og pandekagen vendes forsigtigt. Bages ca. 1-1½ minut på den anden side. Hældes forsigtigt af panden og foldes, først på midten og så på midten igen, så det ligesom bliver til en trekant. Lægges på en tallerken og holdes varme. Forsæt med resten af dejen.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 24, 2012
  6:41 pm

  Piskeriset

  Argh, nu har jeg lyst til pandekager 😀
  Tror snart jeg må finde panden frem igen… mmm…


  • Jun 24, 2012
   10:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg har ALTID lyst til pandekager. Heldigvis gider jeg ikke bage dem, lige så ofte som jeg har lyst 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 24, 2012
  7:19 pm

  Astrid

  Uhmm.. Jeg havde selv luret lidt på opskriften da han var i tv..men.. Jeg holder mig nu alligevel til mine sukkerfrie bananpandekager:
  2 æg, 125 g mel, lidt salt, 3 moste bananer, 0,5 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker og 2 dl mælk.
  Det er uden tvivl favoritten herhjemme og kan klart anbefales at prøve!
  Rigtig god søndag!


  • Jun 24, 2012
   10:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Astrid!

   Uhm, dem må jeg prøve. Bliver de meget søde med bananerne i?

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 25, 2012
  9:03 pm

  Bianca

  Uh… Lavede også pandekager igår. Det er altså bare skønt med lidt lækkert når vejret bare er øv.
  Knus


  • Jun 25, 2012
   9:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Pandekager er ALTID godt, det er bare ikke så tit at jeg gider at bage dem – kun spise dem 😀

   KH
   Birthe


 4. Jun 27, 2012
  10:27 pm

  Pia Holm Mikkelsen

  De er rigtige lækre,syntes dog godt man kan halvere sukkeren og tilgængeld gav jeg den ca. 25 gr. mel mere og en tsk fuld kardemome …Uhmmmm


  • Jun 27, 2012
   10:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pia!

   Ja, sukkeret kan fint skæres en del 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!