Newyorkerbyheart

Crispy Chicken Stix med 2 slags dip og masser af grøntsager + rabarbersaft………..

Rabarber kommes i en gryde med vand, sukker og vanilje…………

Den færdige saft, siet………..

Uhmmm………….

Jeg fandt rabarber i det lokale supermarked i denne uge, så jeg skyndte mig at købe et bundt og i dag fik jeg så endelig taget mig sammen til at få lavet saft. Det er nemt, hurtigt og smager FANTASTISK. Jeg kommer danskvand i det, så det bliver en perlende drik. Jeg må ud og købe flere rabarber………..

Rabarbersaft, ca. 3½ dl færdig saft:

8 stilke rabarber, renset og skåret i små stykker

3 dl vand

1 dl rørsukker

korn af ½ stang vanilje

Kom vand, sukker, rabarber, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i en gryde. Bring det i kog ved middelvarme og lad det simre i ca. 15 minutter. Tag af varmen. Kom et stykke osteklæde eller et rent viskestykke i en sigte og pres al saften ud af de kogte rabarber. Hæld saften på en skoldet, lille flaske og stil det på køl. Fortynd saften med vand eller danskvand.

 

Menuen i aften – Crispy Chicken Stix – fandt jeg hos The Cozy Apron, det var en kæmpe succes. Jeg serverede det med en forskellige grøntsager skåret ud og 2 forskellige slags dip – også fra The Cozy Apron. Rigtig hyggemad, som kan spises med fingrene, hvis man er til det. Det er helt sikkert noget der skal prøves igen.

Det tager lidt tid at lave, men det er hele arbejdet værd. Mine “stix” blev ikke helt så pæne som dem på The Cozy Apron. Jeg tror jeg løb tør for tålmodighed 🙂

Jeg lavede 2 af de dip der anbefales til og lavede små ændringer undervejs. Jeg kan kun anbefale jer at lave dem, det er virkelig godt…….

Sweet Honey Mustard dip…………..

Smoky BBQ dip……….

Kyllingebrystfilet skæres i lange smalle stykker…………

Hæld kærnemælk over og tilsæt lidt salt………..

Imens laves rasp-/melblandingen……….

Kyllingestykkerne rystes i melblandingen, inden de steges i olie………

De færdige kyllinge stix………..

Som tilbehør fik vi nye gulerødder, blomkål og radiser………..

Sammen med ovnbagt aubergine og squash……..

Min tallerken……..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Crispy Chicken Stix med dip (inspireret af The Cozy Apron), 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter, skåret i lange, ca. 1 cm. tykke skiver

kærnemælk

lidt salt

Panering:

2½ dl mel

1½ dl panko rasp (eller almindelig rasp)

salt, friskkværnet peber

1 spsk. Edelsüss paprika

1½ tsk. hvidløgspulver

1 spsk. tørret persille

1 lille tsk. chipotlepulver (der kan også bruges cayennepeber eller stærk, røget paprika)

Desuden:

olie til stegning

Dup kyllingestykkerne tørre og skær dem ud i lange, 1 cm. tykke stykker. Kom dem i en skål og hæld kærnemælk over så det dækker, tilsæt en lille smule salt og “ælt” det igennem med fingrene. Stil det til side og lad det stå mens melblandingen laves. Tag en stor frysepose og kom mel, rasp og krydderier i – bland det hele godt sammen. Gør 2 bageplader klar med, beklædt med bagepapir og 1 tallerken med køkkenrulle. Tag lidt af kyllingen op af kærnemælken og ryst det lidt, for at få noget af kærnemælken af. Kom det i posen med melblandingen og ryst det godt, så alle kyllingestykkerne dækkes. Tag dem op, en ad gangen, ret dem ud så de er helt lange og læg dem på den ene bageplade. Forsæt på den måde til alle kyllingestykkerne er paneret. Hæld olie i en pande, så det står ca. halvt op ad kanten. Varm det langsomt op til det er godt varmt, test med enden af en tændstik. Hvis det bobler op omkring den er olien varmt nok. Læg få stykker i ad og sørg for at de er rettet helt ud, så de er lange og ikke krøller sig sammen. Steg dem til de er gyldne, vend dem og steg på den anden side, 1½-2 minutter på hver side. Tag dem op, læg dem på tallerknen med køkkenrulle og derefter over på den anden bageplade du har gjort klar. Drys med lidt salt. Sæt dem i ovnen ved 150 grader (ikke varmluft), mens resten tilberedes. Forsæt på den måde, indtil al kyllingen er stegt. Server med dip (se opskrift herunder). Som tilbehør fik vi forskellige grøntsager, som kan ses på billederne.

Sweet Honey Mustard dip:

1 dl mayonnaise (gerne Hellmann’s og helst ikke light)

1 spsk. flydende honning

2 tsk. dijonsennep

½ tsk. sød, gul sennep (jeg brugte French’s, men den kan være svær at få fat på herhjemme)

1 tsk. æblecidereddike

1/4 tsk. tørret esdragon

salt, friskkværnet peber

Bland det hele sammen og sæt på køl til det skal bruges.

Smoky BBQ dip:

1 dl ketchup

1 spsk. Worcestershire sauce

2 spsk. brun farin

1 tsk. æblecidereddike

½ tsk. sød, gul sennep (jeg brugte French’s, men den kan være svær at få fat på herhjemme)

1 tsk. dijonsennep

½ tsk. hvidløgspulver

1 lille tsk. chipotle pulver

½ tsk. røget salt

friskkværnet peber

Bland det hele sammen og stil i køleskabet til det skal bruges.

 

I den her tid går dagene med at skrive og renskrive teksterne til kogebogen. Vi arbejder på at bogen bliver færdig til at jeg skal på Feminas Kvindemesse den 7. oktober 2012, hvor jeg skal lave mad. Kl. 15.30 går jeg i demo-køkkenet og skal lave smagsprøver til dem der kommer forbi. Så udgivelsesdagen bliver fremrykket næsten 3 uger, hvilket betyder at jeg har en lille smule travlt. Jeg har jo desværre ikke helbred til at kunne sidde og skrive fra tidlig morgen til sen aften, så det bliver sådan lidt i etaper i løbet af dagen. Det er jo heller ikke noget jeg sådan er vant til, så det tager mig nok noget længere tid end for alle de dygtige, etablerede kogebogsforfattere der findes. Et par af retterne vil jeg også blive nødt til at lave igen, for at få finjusteret opskrifterne. Jeg skal være færdig med det hele den 1. juli, så jeg prøver at arbejde disciplineret og så hurtig som min trætte krop kan klare. Men det er desværre ikke så hurtigt som jeg gerne ville. Jeg må være tålmodig, give min krop de pauser den har brug for og tro på at jeg når det 🙂

friskværnet peber

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jun 20, 2012
  10:40 pm

  Anne Jørgensen

  Kære Birthe
  Der må da være nogen i din nærhed der har rabarber i haven ! Det er bare en frugt/grøntsag jeg aldrig ville betale for. Den vokser jo nærmest som ukrudt 🙂 . Ellers må du stikke hovedet indenfor hos mig ,næste gang du er i København .. så skal du få alle dem du vil ha 🙂
  Mange hilsner Anne
  PS : drikken så vildt lækker ud .. ligeså gjorde kyllingen


  • Jun 20, 2012
   10:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Jeg kender desværre ingen der har rabarber i deres have og jeg tør alligevel ikke gå på rov i haver, men du har ret, mange har dem sikkert. Jeg ville elske bare at kunne gå ud og plukke og lave flere liter af denne lækre drik 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 20, 2012
  11:07 pm

  Piskeriset

  Mmmm rabarbersaft – den ene af mine to yndlings-sommerdrikke 🙂

  Der burde være en ‘høflig rabarberrov’-kampagne ligesom der sidste år var en ‘høflig æblerov’-kampagne, hvor der var fokus på at give andre lov til at tage de æbler i haven, som man ikke selv får udnyttet.


  • Jun 21, 2012
   11:34 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det forslag går jeg ind for, jeg vil SÅ gerne på rov 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 20, 2012
  11:18 pm

  Monsterscircus

  Nøj hvor ser den tallerken lækker ud, er vild med dine stegte auberginer! De der kyllinge sticks skal vi altså prøve, tusind tak for inspirationen! Ej det lyder da vildt spændende med Kvindemessen, må da lige checke det ud. Ha en dejlig dag.


  • Jun 21, 2012
   11:35 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Tak, det smagte også super godt 🙂

   Jeg er meget spændt – og en “anelse” nervøs for at skulle stå foran mennesker og lave mad……..

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jun 21, 2012
  9:41 am

  Sabina

  Lækker opskrift på saft 🙂 Hvor meget vil 8 stilke rarbarber veje? Har nemlig skåret mine i små stykker


  • Jun 21, 2012
   11:33 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Sabina!

   Svært at sige, jeg har jo lavet saft af dem.

   Hilsen
   Birthe


 5. Jun 21, 2012
  12:38 pm

  Karen Engell Dalsgaard

  Hej Birthe,
  Den honey-mustard dip lyder godt – den vil jeg prøve i aften. Honning og sennep klæder hinanden – gode gamle ingredienser, der også er perfekte til røget kød. Søstrene Grene har en receptsennep med honning i – den er lige til at spise rå!

  vh/Karen


  • Jun 21, 2012
   1:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karen!

   Den honey-mustard dip var forrygende, det er nemlig en helt perfekt kombination og også en amerikanerne ynder at bruge rigtig meget. Jeg kunne godt forestille mig at røget kød også ville være godt til, jeg har en ide om at prøve med varmrøget laks 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jun 21, 2012
    2:08 pm

    Karen Engell Dalsgaard

    Ja, det er jo kombinationen af det røgede og så sennep-honning smagen, der gør det, så varmrøget laks ville garanteret også være god til. Herligt at kunne snakke smagsdetaljer med dig – det er skønt, at andre end mig er mad-nørder 😉


 6. Jun 21, 2012
  6:37 pm

  Katrine

  Godaften..
  Vil bare sige tusind tak for din fantastiske opskrift på crispy chicken. Har nu lavet dem et par gange og altid med susses… i dag lavede jeg dem, dog med hele kyllingfileter og i ovene i 25 min – derefter skar jeg dem ud og i en grovburger… super lækkert 🙂 We love it 🙂


  • Jun 21, 2012
   8:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Katrine!

   Hold da op du er hurtig, jeg har først lige lagt den på i går 😉

   Men ja, det er gode……….

   Mange hilsner
   Bithe


 7. Jun 22, 2012
  2:01 pm

  Lea Carina Frederiksen

  Overskud, overskud, overskud. Det er det, jeg ser, når jeg læser din blog og hvor er det fedt. Men bliver du ikke engang i mellem lidt træt af at blogge? Rammer du ikke en mur? Jeg ramte min i går aftes efter kun 2 uger på bloggen (I know…) Jeg har forfattet et mere eller mindre surt opstød om at madblogge i dag, og det kunne være skønt, hvis nogle af jer super seje, etablerede og overskudsagtige madbloggere, ville give jeres mening til kende. For er det bare mig eller???

  Venlig hilsen Lea Carina Frederiksen – en frustreret madblogger


  • Jun 22, 2012
   3:49 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Jeg synes nu langtfra at min blog oser af overskud. Hvis du læser efter, så handler den om smerter, træthed og om at klare sig igennem livet med de præmisser. Jeg får af og til skæld ud for at jeg piver for meget, så overskud, kan man vist ikke kalde det.

   Hvis du har det sådan bør du nok overveje om det er noget for dig i det hele taget at blogge eller tage op til overvejning hvordan du vil blogge. Det er jo ikke alle der blogger hver dag. Jeg kan blive træt af sure kommentarer og trælse mails, men jeg er langt fra træt af at blogge.

   Hilsen
   Birthe


 8. Jun 22, 2012
  3:43 pm

  Marianne M

  Hej Birthe
  Vil bare lige sige at har man en mellemstor balje kan der gro rabarber de skal bare stå dels lyst/i skygge, så gror de som ukrudt.
  I vores meget lille have har vi på en 1/2 meter rabarber til at gro, og de er klemt ind i mellen drivhus og hækken, så meget plads kræver de ikke.
  Og tænk på alle de lækker opskrifter du kan friste os andre med til næste år 🙂


  • Jun 22, 2012
   3:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Tak for det for det tip, det vil jeg huske 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!