Newyorkerbyheart

Karbonader med gulerødder i sennepsfløde (Mad & Venner, nr. 86/2012)………

Karbonaderne steges…………

Saucen laves………….

……..og gulerødder og blomkål vendes i……..

Gårsdagens tallerken………

Jeg håber at I alle havde en rigtig god Skt. Hans, selvom vejret – i hvert fald her – godt kunne have været bedre. Vi lavede overhovedet ikke noget specielt og var ikke engang ude og se bål, men altså det regnede nu også. Hvordan fejrede I Skt. Hans?

Hele dagen i går gik med at lave tekster til kogebogen og det kommer resten af ugen også til at gå med. Opskrifterne skal renskrives og nogle skal laves igen for at få dem finjusteret, så det er en travl uge jeg går i møde. Jeg skal være færdig og aflevere det hele den 1. juli.

Jeg kan godt mærke at al min opmærksomhed og tankevirksomhed er rettet mod bogen lige for tiden – og det kan kæresten også – han skal nogle gange sige ting en hel del gange, inden det trænger ind 🙂 Jeg kan mærke at jeg bliver mere og mere spændt – og også nervøs – for hvordan bogen bliver modtaget. Jeg tænker også meget over hver eneste ord jeg skriver, fordi jeg ved at der er nogen derude der vil forsøge at finde fejl, der vil vende og dreje det hele. Men mest af alt, så glæder jeg mig bare helt vildt til at præsentere resultatet, det resultat som jeg har kæmpet så hårdt for og som har kostet blod, sved og tårer – i helt bogstavelig forstand……..

Nå, men i går fik vi karbonader med gulerødder i sennepsfløde, en opskrift jeg fandt i det seneste nummer af Mad & Venner. Meget lækkert, syntes vi begge. De sprøde gulerødder og blomkål spiller fint sammen med karbonaden og sennepssaucen runder det hele smukt af. Jeg tilsatte en lille rest blomkål, som jeg skulle have brugt, men jeg syntes at det passede fint til retten. Jeg havde glemt at købe piskefløde, så jeg brugte sødmælk, som jeg tilfældigvis havde stående og jævnede det så en lille smule med majsstivelse. I opskriften stod der at karbonaderne kun skulle have 3 minutter på hver side, det syntes jeg var lige lidt nok, så jeg gav dem det dobbelte og det passede fint.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………………

Karbonader med gulerødder og blomkål i sennepsfløde, 2 pers.:

350 g hakket svinekød

salt, friskkværnet peber

smør og olie til stegning

Sauce:

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 spsk. dijonsennep

2½ dl sødmælk

1 tsk. majsstivelse

citronsaft

8-10 nye gulerødder, skrubbet

lidt blomkål, plukket i mindre stykker

frisk basilikum, hakket

Desuden:

små nye kartofler, kogte

Kog kartoflerne i ca. 5 minutter – eller til de er netop møre – i letsaltet vand, hæld kogevandet over i anden gryde og hold kartoflerne varme. Halver evt. de skrubbede gulerødder, hvis de er meget lange og flæk dem midt over. Bring kartoffelvandet i kog igen og kom gulerødder og blomkål i, lad det småkoge i 3 minutter. Hæld vandet fra. Bland det hakkede kød med salt og friskkværnet peber. Form til 2 karbonader, Smelt lidt smør på en pande og tilsæt lidt olivenolie. Læg karbonaderne på og steg dem i ca. 6 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løget til det bliver blankt og blødt, men uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og lad også det stege med i 1 minuts tid, under omrøring, så det ikke tager farve. Hæld næsten al mælken ved, gem lidt til at røre majsstivelsen ud i. Bring det i kog og tilsæt så det udrørte majsstivelse, lad det små simre i et minuts tid, til det tykner. Rør i det så det ikke sætter sig i bunden. Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend gulerødder og blomkål i sammen med det meste af basilikummen. Server karbonaderne med sennepssaucen og de nye, kogte kartofler.

 

Som jeg skrev den anden dag, så vandt jeg jo et kamera hos El-giganten den anden dag. I går tog jeg billederne af maden med kameraet og så måtte prinsessen finde sig i at være “prøveklud”. Heldigvis var hun samarbejdsvillig og jeg synes faktisk at der kom nogle flotte billederne ud af det. Ingen tvivl om at kameraet taget nogle fine billeder, jeg tror jeg bliver glad for det 🙂

Prinsessen som model…………..

………og i profil…………..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jun 24, 2012
  6:56 pm

  Piskeriset

  Vi fejrede slet ikke Sct. Hans – vi var til fødselsdag. Men på turen hjem derfra kom vi forbi en del små bål, og da vi kom hjem, sad vores naboer og sang i haven (altså deres egen :-)).

  Dejlige billeder af prinsessen!


  • Jun 24, 2012
   10:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Vejret var jo heller ikke ligefrem til det, i hvert fald ikke her. Hvor hyggeligt at komme hjem til sang 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 25, 2012
  1:34 pm

  Lise Hove

  Kære NYBH !
  Nu har jeg taget mig sammen til at følge din blog, det er den første blog, jeg nogensinde har meldt mig til at følge, men jeg er alligevel tit herinde at læse, så det bliver helt sikkert godt. Jeg kan godt lide din skrivestil samt indholdet om mad og katte og bøger, altsammen også mine intereser (har to katte).
  Du får lige en opskrift fra mig, som jeg fik serveret i 1988 hos min onkel og tante i Connecticut:

  reven gulerod (man bestemmer selv hvor fintrevet) blandes med crushed ananas (det kan man selv gøre, hvis ikke man kan købe sådan en dåse) og væden fra de to dele spædes op med god æblejuice, indtil væden fylder nok til at dække fyldet. Så bruges husblas – et stk pr dl væske + lidt ekstra og det hele stivner på køl og vendes ud på et fad. Bruges som tilbehør til stegt kylling, stegt svinekød og i det hele taget barbecue. Jeg ved ikke hvad man skal kalde det, men det smager friskt og har en flot farve. Du kan jo altid prøve det, hvis det lyder godt i dine ører 🙂

  VH Lise


  • Jun 25, 2012
   1:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lise!

   Hvor er jeg glad for at du er begyndt at følge mig herinde og tak fordi du efterlader en kommentar – TAK 🙂

   Det lyder spændende, det er noteret ned, så må jeg prøve det engang ved lejlighed. Tak fordi du vil dele en opskrift med mig, det gør mig meget glad.

   Jeg håber, at du bliver glad for at være herinde.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 26, 2012
  11:00 am

  Lone

  Hej Birthe 🙂

  Også jeg er ofte inde at læse din blok….men hvordan følger man den fast….det har jeg vist ikke styr på !!
  MEN ang. denne her opskrift ( som ser rigtig lækker ud ) Koger du ikke guelerødder og blomkål først? Kommes de rå ned i fløden, eller hvordan ?
  Tak for en dejlig inspirende blok….glæder mig til din bog.
  Hilsen Lone ( fra Ærø )


  • Jun 26, 2012
   11:04 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Dejligt at du ofte er heinde og læse med, det gør mig glad 🙂 Hvis du vil følge mig fast, så kig helt foroven i højre hjørne. Det er nogle forskellige ikoner, som du kan trykke på og følge mig på den måde.

   Det skulle gerne fremgå af opskriften, at gulerødder og blomkål bliver kogt, inden de kommes i saucen.

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jun 26, 2012
  11:04 am

  Lone

  Nej..det er jo mig der er en klovn….nu har jeg nærlæst opskriften…der STÅR jo også at de skal koges med ganske kort…..Så er der vist styr på det 😉

  Hilsen Lone


  • Jun 26, 2012
   11:12 am

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Lone!

   Godt at det stod der, jeg syntes nok at jeg havde skrevet det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Jun 26, 2012
  12:55 pm

  Lone

  AHA…ok så tror jeg at det er ordnet….Tak for det 🙂

  Hilsen Lone


 6. Jun 26, 2012
  12:57 pm

  Christina

  Tillykke med kameraet. Skønne billeder af missen <3


  • Jun 26, 2012
   9:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christina!

   Tak, jeg tror at jeg bliver rigtig glad for det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!