Newyorkerbyheart

Kyllingefad med bacon og lækker, farverig hvidkålssalat………

Hvidkål snittes og vendes sammen med de øvrige grøntsager…………

Krydderier tilsættes og derefter olie og eddike………..

Begge dele fra aftenes menu er fundet hos Nadjas Kitchen, en svensk blog med masser af lækker mad. Jeg så hendes kyllingefad den anden dag og da hun forslog at lave hvidkålssalaten til, så blev det sådan – og begge dele kan anbefales på det varmeste!

Kyllingeretten er nem at lave og har masser af smag. Hvidkålssalaten har godt af at stå og trække i et par timer. Jeg brugte sommerhvidkål og snittede det hele i hånden. Det er godt nok lidt hårdt – og jeg har et mandolinjern liggende – men jeg kan godt lide når det hele ikke har samme tykkelse og at der samtidig er lidt at tygge i. Men det kan du gøre helt som du vil. Jeg snittede dog det hele forholdsvis fint. Der står italiensk krydderi i opskriften og jeg havde noget som jeg har købt på Ebay, men hvis du ikke har noget så brug lidt tørret basilikum, oregano og persille – eller vælg noget helt andet. Jeg tilsatte lidt mere æbleeddike end hun skriver i opskriften, men det hele kommer jo an på smag og det er som bekendt forskellig, så prøv dig frem 🙂

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Lækker, farverig hvidkålssalat, 4 pers.:

ca. 1/3 sommerhvidkål (eller almindelig hvidkål), fintsnittet

1 stor, rød snackpeber, udkernet og skåret i tynde ringe

½ agurk, skåret i tynde skiver

1 gulerod, skåret i tynde skiver

1 lille dåse majs (jeg brugte Bonduelle, brug hvad du kan lide, frosne – optøede – er også gode)

salt, friskkværnet peber

italiensk salatkrydderi (eller hvad du har)

2 spsk. rapsolie (jeg er ikke sikker på at olivenolie vil egne sig til denne ret, så brug alt andet end det)

4-5 spsk. æblecidereddike (eller efter smag)

Bland alle grøntsagerne sammen i et fad eller i en ret stor skål. Krydr med salt, friskkværnet peber og italiensk krydderi – og vend det godt rundt. Kom olie og eddike ved, vend igen godt rundt. Sæt salaten på køl til den skal serveres, den kan godt tåle at stå og trække i 1-2 timer inden servering.

 

Bring ingredienserne til saucen i kog………..

Kyllingebrystfileter halveres og krydres……….

Hæld saucen over………..

Efter det har været i ovnen ½ times tid, tages det ud og drysses med bacon og revet ost………..

Inden servering drysses retten med persille………

Aftenens tallerken………….

Denne kyllingeret er virkelig nem at lave og smager skønt. Jeg brugte Herbamare grønsagsbouillon i stedet for hønsebouillon og så serverede jeg ovnstegte kartofler til, i stedet for ris.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Kyllingefad med ost og bacon, 4 pers.:

4 kyllingebrystfileter, afpudset og halveret

salt, friskkværnet peber

2 tsk. Herbamare grøntsagsbouillon

½ liter piskefløde (du kan selvfølgelig bruge madlavningsfløde, hvis du hellere vil det)

1 spsk. dijonsennep

2 fed hvidløg, presset

2 spsk. soyasauce

1 pakke bacon i skiver

et par håndfulde revet mozzarella (andre oste kan også bruges)

finthakket persille

Kom fløde, bouillon, soya og sennep i en gryde, bland det sammen og bring det i kog. Tag det af varmen og rør hvidløg i. Kom de halverede kyllingestykker i et ovnfast fad og drys med salt og friskkværnet peber. Hæld den varme sauce over og sæt i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 30 minutter. Imens steges bacon sprødt og afdryppes på køkkenrulle. Skær det i mindre stykker. Når de 30 minutter er gået, drysses ost og bacon over retten og det sættes tilbage i ovnen i 15 minutter. Tag ud og drys med finthakket persille. Server med salat og kartofler – eller ris.

Kartoflerne var nye kartofler som blev skåret i mindre stykker og drysset med salt, friskkværnet peber og italiensk krydder (eller hvad du nu har lyst til). Dryp med lidt olie og vend det hele rundt. Sæt i ovnen sammen med kyllingen.

 

Jeg er efter hånden ved at komme mig ovenpå weekendens strabadser. Dagene siden har været sådan lidt op og ned – mest ned – men nu er jeg så småt ved at komme mig. I næste uge tager jeg hul på at lave de sidste tekster til bogen, så hele det store maskineri kan begynde at gå i gang. Det er så spændende så jeg nogle gange næsten ikke kan fatte det og jeg glæder mig som et lille barn til at se det færdige resultat 🙂

I går var en rigtig god dag, i den forstand at der kom folk og gjorde rent! Kæresten havde givet mig 2 timers rengøring, efter overstået foto, så jeg slap for at gøre rent. Det gjorde jeg sidste gang (i januar måned) og det var mere end kroppen kunne klar efter nogle stressede dage. Jeg havde fundet en Sweetdeal og med lidt “opmuntring” synes han at det var en rigtig god ide 😉 og det er måske den bedste gave jeg nogensinde har fået. Hold nu op hvor var det fantastisk at kunne sidde inde i en stol og læse, mens andre gik rundt og gjorde rent. Det kunne jeg godt vænne mig til 🙂

Kæresten købte 2 timer for kr. 275,-. Firmaet hedder RK Service og kommer flere steder i landet (København, Esbjerg, Århus, Randers osv.). De 2 timer betyder i praksis 2 personer i 1 time, men det var fint nok for mig. Jeg gik ind og bookede online og de kom til tiden, faktisk lidt før. Inden de kom havde jeg udfyldt et skema om hvilke ting der var vigtigst. Jeg havde valgt at de kun skulle koncentrere sig om stue/køkken og gang, fordi det var der, der var mest beskidt. Det vigtigste for mig var støvsugning og gulvvask. Derefter havde jeg sat vinduesrammer, fodlister, køkkenlåger og ovn. De nåede det hele og jeg siger jer, min ovn har nok aldrig været så ren siden den var ny. Altså ikke fordi den aldrig bliver gjort ren, for det bliver den selvfølgelig, men den skinner – og de gjorde også ovnristen ren 🙂 Jeg kan kun sige at jeg nyder det SÅ meget. Jeg må virkelig overtale kæresten til at det er “nødvendigt” nogle gange om året. Nok den bedste Sweetdeal vi endnu har kastet penge efter………..

Forresten så kan jeg nu fortælle at jeg deltager i Femina’s Kvindemesse – Femina i Forum – som er fra 5. – 7. oktober 2012. Jeg skal på i demo-køkkenet, dvs. at jeg skal lave mad (lidt angst provokerende) om søndagen den 7. oktober kl. 15.30 og jeg vil godt love allerede nu, at jeg vil lave noget fra min kogebog – som er lige på trapperne på det tidspunkt – OG der vil være smagsprøver. Kommer du og smager??

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jun 15, 2012
  10:46 pm

  sara

  Det lyder rigtig lækkert- må på huskesedlen 🙂 God weekend.
  Kh Sara


  • Jun 15, 2012
   10:53 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Det var super lækkert – og i lige måde 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 16, 2012
  12:21 am

  Lea Carina Frederiksen

  Jeg kunne godt lokkes til en smagsprøve 🙂


  • Jun 16, 2012
   11:37 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Det er jeg da glad for 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 16, 2012
  9:36 am

  Piskeriset

  Vi har også prøvet sådan et tilbud sidste år, og hvor var det dog rart at have nogen, der gjorde rent, mens man selv kunne slappe af! Dvs. – det var på min fødselsdag, og jeg skulle have gæster om aftenen, så jeg var i gang med at bage et ordentlig læs kager, men det var skønt ikke at skulle tænke på rengøringen, inden gæsterne kom 🙂


  • Jun 16, 2012
   11:37 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Efterhånden “glatter” jeg kun lidt ud inden vi skal have gæster, det er næsten altid mere tiltrængt bagefter 😉 Men ja, at have nogen til at tage sig af rengøringen er så skønt – og første gang jeg prøver det……..

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jun 16, 2012
  10:02 am

  Charlotte den 2.

  Jeg er virkelig glad for din omtale af rengøringen – jeg har også på en tidspunkt set tilbuddet, men må indrømme at jeg troede ikke det var pengene værd. Det er helt sikkert noget jeg vil tage i brug næste gang tilbuddet dukker op.
  Jeg er imponeret af din arbejdsindsats Birthe – nok mest af dit mod – du får flyttet nogle grænser, også selv om det “koster” på skefronten;-). Det er spændende at følge dig.
  K.h. Charlotte


  • Jun 16, 2012
   11:35 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Jeg havde faktisk heller ikke de store forventninger, men jeg er ovenud tilfreds. De kræfter jeg ville have brugt på rengøring, kan jeg nu bruge på noget andet og det er skønt. Tak, Charlotte! Jeg nægter bare at sætte mig hen i et hjørne, selvom jeg er førtidspensionist har jeg jo stadig drømme og det er kun mig der kan indfri dem 😉 Den dag jeg bare sætter mig hen i et hjørne og kigger, da er mit liv slut……..

   KH
   Birthe


 5. Jun 16, 2012
  11:24 am

  LoquaciousLily

  Det lyder som en rigtig god gave! Måske det var værd at overveje når jeg fraflytter min lejlighed og den skal rengøres. Man ender jo altid med at bruge laaang tid på at afkalke badeværelset og rengøre ovn/emhætte, og de professionelles rengøringsmidler er bare mere effektive end Ajax. 🙂 Glæder mig helt vildt til at din bog udkommer, og den kommer helt sikkert på listen over juleønsker! God weekend 🙂


  • Jun 16, 2012
   11:33 am

   Newyorkerbyheart

   Hej LoquaciousLily!

   Det var en helt perfekt gave 🙂 Det er i hvert fald værd at overveje. Flytterengøring er aldrig sjov…..

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Jun 16, 2012
  3:58 pm

  Susanne

  Jeg skal nok være på pletten i Forum, hvis jeg har kræfterne og overskuddet til det….
  Glæder mig til din bor kommer..


  • Jun 16, 2012
   5:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Jeg håber at jeg ser dig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Jun 16, 2012
  7:33 pm

  Sara

  Bacon og piskefløde. Som altid.


  • Jun 16, 2012
   8:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Det er jo et frit land, så hvis du ikke kan lide det, så bladr videre. Der er madblogs nok, måske også en hvor du finder noget for dig!

   /Newyorkerbyheart


 8. Jun 17, 2012
  6:23 pm

  Jeanet

  Hej Birthe 🙂
  Så er retten afprøvet her søndag aften – den gik rent ind hos mand og barn 🙂
  – og så var retten super nem at lave, det vil være en god gæsteret!
  Tusind tak for endnu en lækker ret fra din opskriftssamling 🙂
  Mange tanker til dig fra mig 🙂
  Kh. Jeanet


  • Jun 17, 2012
   9:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jeanet!

   Dejligt at I kunne lide det – og ja, den er nemlig super nem at lave 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!