Newyorkerbyheart

Pasta Puttanesca (Spis Bedre nr. 6/2012)………

Tomaterne steges lidt, så de afgiver noget væske……..

Ansjoser og kapers tilsættes………..

Når det har simret lidt, tilsættes kalamata oliven……..

Næsten færdigkogt pasta kommes i en gryde, saucen og det meste af basilikummen tilsættes………..

Parmesan i flager tilsættes…………

Tilsidst pyntes med lidt ekstra basilikum og parmesanflager………..

Det færdige resultat…………..

I går var lidt af en afslapnings dag, hvilket jeg trængte til, efter vores tur til Skaldyrsfestivalen på Mors. Selvom det var en positiv og SKØN oplevelse, så trætter det jo sådan en som mig, så lidt afslapning var tiltrængt. Jeg havde store smerter i min lænd på vejen hjem i går og jeg måtte faktisk ligge ned i bilen, det meste af turen. At sidde på en bænk i flere timer er ret hårdt i almindelighed, men for en som mig med fibromyalgi, så kan det give stærke smerter. Problemet er at der jo ingen ryglæn er og dermed ingen mulighed for at slappe af. Det betyder på INGEN måde at jeg ville være oplevelsen foruden, det betyder bare at jeg har planlagt at dagen i går skulle være en afslapningsdag, fordi jeg vidste jeg ville få brug for det 🙂

I dag er jeg så begyndt på forberedelserne til foto-weekenden. Jeg ved godt at I måske er ved at være lidt trætte at læse om det, men det fylder jo rigtig meget i min verden, så derfor skriver jeg om det……………igen 🙂 Det går løs på fredag hvor Line kommer, der skulle jeg jo gerne have noget mad færdig, så hun kan få taget nogle billeder. Det er ikke fordi jeg er sådan helt vildt stresset, men det fylder meget i mine tanker, så meget så der faktisk ikke er plads til ret meget andet. Jeg vil så gerne bestræbe mig på ikke at glemme noget, men jeg ved også at min hjerne nemt spiller mig et puds, så det er det jeg er mest bekymret for. Jeg laver lister og lister – og håber så bare på – at jeg får skrevet alt ned………..

Nå, men i går fik vi en nem pastaret, nemlig pasta puttanesca fra det seneste nummer af Spis Bedre (nr. 6/2012). Det smagte dejligt og selvom du måske er lidt bange for at bruge ansjoser, så prøv det alligevel – bare et par stykker. Det giver en dejlig smag og jeg synes slet ikke at smagen er “fisket” på nogen måde. Jeg fulgte listen af ingredienser, men mængderne blev på slump. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Pasta Puttanesca (Spis Bedre nr. 6/2012), 2 pers.:

250 g macaroni (se note)

1½ bakke San Marzano tomater, skåret i kvarter

1½ spsk. kapers

ca. ½ glas ansjoser, afdryppet (eller brug den mængde du har det godt med, det kan være mere eller væsentlig mindre)

2 spsk. kalamata oliven

50 g hel parmesan, høvlet i flager og brækket i mindre stykker

2 store håndfulde basilikum, hakket

olivenolie

Kom en god sjat olivenolie på en pande og tilsæt tomaterne. Lad dem simre i nogle minutter, så de begynder at afgive væske. Tilsæt ansjoser og kapers, lad det atter småsimre i ca. 3 minutter, til ansjoserne er helt smeltet. Tilsæt oliven og smag til med salt og friskkværnet peber – pas på med saltet – ansjoserne er ret salte i sig selv. Kog pastaen, men giv den 1½-2 minutter mindre end det skal have for at være al dente. Hæld vandet fra. Hæld en sjat olivenolie på en pande eller i en gryde og kom pastaen i, vend det hele godt rundt og steg i ½ minuts tid. Tilsæt saucen og det meste af basilikummen, vend det godt sammen mens det varmes godt igennem. Tilsæt det meste af parmesanen og vend rundt. Smag på pastaen og tjek at den er al dente. Drys nu med det sidste parmesan og basilikum og server straks

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jun 5, 2012
  5:16 pm

  Monsterscircus

  Uhm lækker umami ret, kan næsten dufte godhederne ha en dejlig aften.


  • Jun 5, 2012
   8:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Det var virkelig lækkert 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 5, 2012
  6:41 pm

  heidi

  Det ligner lige en opskrift for mig – og så har jeg noget at bruge resten af ansjoserne fra Cæsar salat til 🙂


  • Jun 5, 2012
   8:48 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Det smagte virkelig godt, ikke sidste gang jeg laver det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 6, 2012
  3:37 pm

  Tante Grøn

  Mums det ser lækker ud.. Kunne godt være det var på tide at komme over sin ansjos-fobi:)


  • Jun 6, 2012
   10:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tante Grøn!

   Det smagte dejligt og jeg kom over min ansjos-forbi 😀

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!