Newyorkerbyheart

Perlespeltsalat med varmrøget laks………..

Salaten anrettet i et fad………..

Som ser sådan ud når den øses op……….

Gårsdagens tallerken………..

I går var en dum dag. Jeg var træt og havde mange smerter – jeg bilder mig ind at det var derfor jeg kunne blive ved med at finde på at lave al mulig andet end at skrive tekster til kogebogen, som jeg ellers burde ha’ gjort. Den ene overspringshandling bed den næste i halen, så det var først i går aftes efter maden, at jeg fik taget mig sammen til at få skrevet lidt. Jeg troede faktisk at jeg ville være mere disciplineret……….

Nå, men min fysiske tilstand gjorde at aftensmaden skulle være nem, så det blev en salat med perlespelt, forskellige grøntsager, varmtrøget laks og en dilddressing – og resultatet blev faktisk ganske udmærket.

Perlespeltsalat med varmrøget laks, 2-3 pers.:

2 dl perlespelt, godt skyllet

4 dl vand

1 gul peberfrugt i små tern

10 radiser, skåret i tynde skiver

2 forårsløg, fintsnittet

1 pakke halloumi ost, skåret i skiver og stegt

1 stykker varmrøget laks, plukket i mindre stykker

Dressing:

1½ dl creme fraiche 9%

salt, friskkværnet peber

saft af ½ citron

et nip sukker

1 bdt. dild, finthakket

Kom de godt skyllede perlespelt-kerner i en gryde sammen med vandet og lidt salt, bring i kog og kog i 15 minutter. Hæld vandet fra, lad dem dryppe godt af og lad dem afkøle. Når de er lune, hældes de i en skål eller et fad sammen med grøntsagerne. Skær den stegte ost i tern og vend det i. Pluk laksen og fordel ovenpå. Rør dressingen sammen og smag den til. Server den til salaten, evt. sammen med noget brød.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 22, 2012
  5:31 pm

  Camilla

  Ked af at læse om dine smerter.

  Men jeg kan se, at du har fået opdrevet:
  “halloumi ost, skåret i skiver og stegt”

  Jeg håber, at du får en god weekend.
  Camilla


  • Jun 22, 2012
   5:38 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Tak 🙂

   Jeg bevægede mig ned i Kvickly den anden dag og det var det……..

   KH
   Birthe


 2. Jun 22, 2012
  5:40 pm

  Monsterscircus

  Ej, træt nær kroppen siger et og hjernen og hjertet noget andet 🙂 super lækker salat trods alt. Tak for opskriften og rigtig god weekend og Sankt Hans


  • Jun 22, 2012
   8:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Det er virkelig træls, men desværre noget jeg ofte render ind i. God weekend og Skt. Hans til dig også 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!