Newyorkerbyheart

Secret Recipe Club: Beer Bread with cheese……

Løg, hvidløg og chipotleflager sauteres……….

Mel, bagepulver, løg-blandingen og øl blandes sammen…….

Revet cheddar blandes i……….

Dejen kommes i en støbejernspande og bages…………

Det færdigbagte brød………..

Som ser sådan ud indeni når det er bagt………..

Uhmmm………

Det er atter blevet tid til at deltage i Secret Recpe Club, som jeg synes er et fantastisk koncept og jeg glæder mig hver måned. Jeg sprang dog over i maj måned for imellem at blive rask til at tage til USA og vores USA-tur, så indså selv jeg, at det nok ikke var så klogt også at lave Secret Recipe Club 🙂

Denne måned har jeg fået tildelt “The Haggis and the Herring“. Det er Dan og Meredith som har bloggen og de har en masse skønne opskrifter på deres side, men da jeg så opskriften på Beer Bread with Cheese in cast iron, vidste jeg bare at det var den jeg skulle lave, på den måde kunne jeg nemlig også få indviet den støbejernspande som jeg købte for nogle måneder siden.

Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente, men det levede fuldt ud op til mine mest positive forventninger. Brødet duftede dejlig af humle, selvom jeg normalt ikke er vild med lugten af øl, så var det som om den havde ændret sig ved at blive tilført varme. Smagen var også fin. Øllet kunne godt anes, men det var på ingen måde overdøvende.

Jeg brugte bare en helt almindelig øl, men det kan nok godt eksperimenteres med at prøve forskellige øl-typer. Jeg serverede brødet til denne forårs-minestrone med kyllingekødboller.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Beer Bread with Cheese in cast iron (fra The Haggis and the Herring):

3 spsk. olivenolie

1 lille løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1/4 tsk. tørrede chipotleflager (der kan sagtens bruges helt almindelige tørrede chiliflager)

½ tsk. groft salt

130 g fuldkornsmel

260 g hvedemel

1 spsk. bagepulver

3½ dl øl

110 g cheddar, revet (jeg købte et helt stykke og rev selv det jeg skulle bruge)

Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft). Varm en pande op og kom olivenolien på. Sauter løg, til det bliver klart og gennemsigtigt, men det skal ikke tage farve. Tilsæt hvidløg, salt og chiliflager – lad det stege i et minuts tid og tag det af varmen. Bland de 2 slags mel med bagepulveret. Bland løg-blandingen i og pisk derefter øllet i lidt efter lidt. Tilsidst røres den revne ost i. Smør en støbejernspande let med olie og hæld dejen i. Bred den lidt ud. Sæt den i ovnen og bag i 30-35 minutter, tjek om den er gennembagt ved at stikke en tandstikker i på det tykkeste sted, hvis den er ren er brødet nok. Lad brødet køle en anelse inden det forsigtigt vendes ud på en bagerist og køler lidt mere af. Spis det lunt.


Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jun 11, 2012
  7:56 pm

  Dan

  Vi er så glade for, at du kunne lide den opskrift! Nyd din nye støbejern pan.

  We are so glad that you liked the recipe! Enjoy your new cast iron pan.


  • Jun 11, 2012
   9:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Dan,

   I loved it, great taste. Thanks for sharing 🙂

   All the best,
   Birthe


 2. Jun 11, 2012
  7:57 pm

  Piskeriset

  Jeg smilede, da jeg så navnet på indlægget – det lyser som en spændende og lidt syndig brødudgave. Men det skal der jo også være plads til. Mon ikke det ville være godt til en godt krydret kotelet stegt på grillen? mmm 🙂


  • Jun 11, 2012
   9:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Den smagte dejligt, jeg kunne godt formode at det vil være noget for jer 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 12, 2012
  6:47 am

  Kirstin

  This sounds really, really good.


  • Jun 12, 2012
   11:20 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirstin!

   It was really good 🙂

   All the best,
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!