Newyorkerbyheart

Forårs-minestrone med kyllingekødboller (Cooking Light Magazine, June 2012)……

Farsen til kyllingekødbollerne………

Kødbollerne brunes og sættes til side……..

Porrer sauteres og derefter tilsættes hvidløg……….

Vand, bouillon og gulerødder tilsættes………..

Suppehorn og kødboller tilsættes – og tilsidst kommes også spinat og parmesan i………..

Endnu en lidt “uproduktiv” dag, dog har jeg fået tænkt en del tanker i forhold til planlægning af maden og billederne, til næste weekends fotooptagelser. Jeg har også fået lavet lister, så jeg kan holde styr på hvilket noget mad jeg skal lave hvornår. Jeg har tænkt tanker om hvad for noget mad der skal fotograferes hvilke dage. Det er lidt af et puslespil, som jeg skal prøve at få til at gå op, så Line ikke skal stå og glo alt for meget ud ad vinduet 😉

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har “sjuske”t lidt med min astma medicin siden vi er kommet hjem fra USA. Det skyldes at jeg den første uge sov så meget, så jeg ikke fik taget min medicin  når jeg skulle og siden er det gået helt kuk i det. I nat hævnede det sig så, eller jeg tror i hvert fald at det var det. Pludselig vågnede jeg op og følte det som om der lå 10 kg. sten på mit bryst og jeg havde meget svær ved at trække vejret. Det forsatte resten af natten, så det meste af tiden i nat har jeg faktisk siddet op og prøvet at holde gang i vejrtrækningen. Jeg kæmper stadig med at kunne trække vejret ordenligt, så jeg må nok hellere til at tage mig lidt sammen med den medicin!

 

I dag har jeg valgt at vi skulle have suppe til aftensmad, det passede faktisk meget godt til vejret, ikke meget sommerligt over det. Endnu en opskrift jeg har fundet i juni-udgaven af Cooking Light. Det minder meget om denne suppe, men det gjorde bestemt ikke noget, det smagte SKØNT!! Brødet vi fik til – som forøvrigt var yderst lækkert – kan jeg ikke skrive så meget om endnu, det er en nemlig denne måneds opskrift til Secret Recipe Club. Men den kommer snart på herinde.

Jeg fulgte opskriften mht. ingredienser, med undtagelse af at jeg brugte panko rasp til kødbollerne, i stedet for frisk brød. Jeg skelede dog ikke så meget til målene. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Forårs-minestrone med kyllingekødboller (fra bladet Cooking Light, June 2012), 4 pers.:

Kyllingekødboller

450 g hakket kyllingekød

1 bdt. purløg, snittet

1 æg, pisket let sammen

1 håndfulde panko rasp (almindelig rasp kan også bruges)

2 fed hvidløg, presset

1 håndfuld friskrevet parmesan (ca. 3 spsk.)

salt, friskkværnet peber

olivenolie til stegning

Minestrone:

1 stor porre, den hvide og lysgrønne del, skåret i ringe

2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

2 store gulerødder, halveret og skåret i skiver

100 g frisk spinat, godt skyllet og slynget tør

2 dl suppehorn eller anden småpasta

1½ liter vand

ca. 1½ spsk. grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare, fordi jeg synes den smager bedst) – se note

salt, friskkværnet peber

frisk basilikum, hakket

1 håndfuld friskrevet parmesan (ca. 3 spsk.) + lidt ekstra til servering

Start med at lave kødbollerne. Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør det sammen til en fars. Varm lidt olivenolie op på en pande, brug en dessertske til at forme små kødboller og brun dem på alle sider. De behøves ikke at være gennemstegte, for de skal i suppen senere. Stil dem til side. Tag en gryde og kom lidt olivenolie i, tilsæt porre og lad dem sautere til de begynder at blive bløde, men de skal ikke tage farve. Tilsæt hvidløg og lad dem steg med i et minuts tid, uden at de tager farve, rør i det. Hæld vand ved og tilsæt bouillon. Bring det i kog og tilsæt gulerødder og kødboller, lad det småsimre i et par minutter. Tilsæt suppehorn og efter endnu et par minutter tilsættes den friske spinat og parmesanosten. Når spinaten er faldet sammen og osten er smeltet, skulle det gerne passe med at pastaen er færdig. Smag til og server straks med basilikum og parmesan til at drysse på. Giv gerne noget lækkert brød til.

Note:

Suppen kan også laves med en god hønsefond/bouillon, det bruges der i original opskriften, men jeg kan godt lide at bruge grøntsagsbouillon.

 

I morgen drager vi mod Mors til Skaldyrsfestival, det glæder jeg mig rigtig meget til. Hav’ en rigtig god weekend alle sammen 🙂

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jun 16, 2012
  9:46 am

  Bianca

  Nøjs hvor ser den minestrone lækker ud. Den passer da også perfekt til det danske sommervejr 🙂
  Kan du nu få taget din medicin, så du kan blive frisk. (ved godt det er ved at være et par dage siden 😉 så skynder mig at læse videre om dit fotoshoot)
  Knus Bianca


  • Jun 16, 2012
   11:39 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Det smagte også virkelig godt og kan varmt anbefales. De kyllingekødboller er SÅ lækre 🙂

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!