Newyorkerbyheart

Thailandsk kyllingesalat………..

Det fine Garlic Card, kan også bruges til ingefær…………

Ingredienserne til dressingen kommes på panden………….

……..og koger sammen til det bliver lidt tykkere……..

Kyllingebrystfileter steges i noget af dressingen…………

Masser af lækre sprøde grøntsager udgør salaten…………

Det stegte kylling og hakkede peanuts tilsættes, inden servering…………

Dressingen serveres ved siden af…………..

Gårsdagens tallerken………….

Det var svært at få armene ned i går efter at forsiden til min kogebog blev færdig og jeg modtog den. Da den dukkede op der på skærmen, udløste det bare så mange følelser på engang, hvilket endte i en masse tårer og det var svært at få holdt igen. Jeg tror at det var en blanding af ren og skær udmattelse – som jeg har døjet lidt med i de sidste dage – og så selvfølgelig en helt ENORM glæde og stolthed. En glæde over at se bogen lige pludselig blive meget virkelig og håndgribelig – og jeg måtte kigge på billedet mange gange i går. Jeg er også ret stolt, det må man måske ikke sige her i det danske, men jeg er faktisk stolt af mig selv. Der har været tider hvor det har været så hårdt, så jeg har været lige ved at droppe det hele, men det har været alle smerterne og træthed værd. Tænk at lille mig kunne gøre det!!!! Er det ikke ok at være stolt over sig selv sådan en dag??

 

Nå, men selvom der var stor glæde i det lille hjem i går, så skulle vi jo stadig spise. Da jeg så denne salat på How Sweet Eats, vidste jeg bare at den måtte jeg lave og den levede fuldt ud op til forventninger. Masser af lækre, sprøde grøntsager og så en SKØN og spicy dressing, som skabte den perfekte helhed. Selvom jeg har skrevet det her mange gange, så ER det her altså en salat som jeg vil lave igen. Den er lækker, nem og helt perfekt til varme sommerdage (hvis vi altså får nogen af dem :-)).

Jeg fandt ud af at det Garlic Card som jeg har fået tilsendt fra Hamonoya også er rigtig godt til at rive ingefær på, uden at være bekymret for mine fingerspidser. Det er super nemt at bruge, det fylder ikke meget og så kan det gå i opvaskemaskinen.

Vær opmærksom på at dressingen stærk. Ikke sådan super stærk, men den bider bestemt lidt i læberne (i hvert fald hos mig).

Jeg fulgte ingrediens listen (bortset fra frisk koriander), men ikke mængderne, så jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Thailandsk kyllingesalat (How Sweet Eats), 2-3 pers.:

Dressing:

1 dl sød chilisauce

½ dl riseddike

3/4 dl kokosmælk

3½ spsk. brun farin

3 fed hvidløg

1 spsk. peanutbutter

ca. 1 tsk. frisk ingefær, fintrevet

saft af 1 lime

1 spsk. soya

Desuden:

2 kyllingebrystfileter

salt, friskkværnet peber

en god håndfuld hvid- eller spidskål, fintsnittet

en god håndfuld rødkål, fintsnittet

4 forårsløg, fintsnittet

en god halv agurk, skrællet og skåret i kvarte stykker

5 gulerødder, fintsnittet (jeg skar dem i julienne)

½ pose edamame bønner, bælget

1 dl saltede paenuts, hakket

Kom ingredienserne til dressingen på en pande og pisk det sammen, til det bliver en ensartet dressing. Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 2-3 minutter, til det bliver tykkere. Tag af varmen. Kom kyllingebrystfileterne i et ovnfast fad og hæld halvdelen af dressingen over. Vend kyllingen godt rundt i dressingen, så den er dækket over det hele og lad det stå i ½ times tid. Krydr med salt og friskkværnet peber og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Tag dem ud og lad dem stå i 5 minutter, inden det skæres i mindre stykker eller rives fra hinanden med 2 gafler. Imens gøres alle grøntsagerne klare, kommes på et fad og blandes godt sammen. Tilsæt den stegte kylling og drys med peanuts. Server med dressingen til.

En skøn salat som fungerer til frokost, aftensmad og på en buffet.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jun 29, 2012
  12:46 pm

  Tina

  Jeg glæder mig til at holde din bog i hænderne “In real life”!
  Jeg er mange gange inde på dine opskrifter, og høster stor ros på dine vegne. Tak, fordi du er til – og overkommer at gøre det nemt for os andre, selv om du ikke altid har energien til det!


  • Jun 29, 2012
   3:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Tusinde tak for dine søde ord, det varmer mig meget 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 29, 2012
  3:38 pm

  foodfanatic

  Kære Birthe
  Den salat lyder bare skøn. Tillykke med bogen. Den forside er virkelig flot.
  Kh Nadia


  • Jun 29, 2012
   3:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Nadia!

   Tusinde tak. Jeg er overvældet over at mine læseret har rost forsiden så meget, men det glæder mig også yderst meget at en anden madblogger siger god for den. Så tusinde tak for det, Nadia. Du er den eneste 🙂

   Salaten kan virkelig anbefales og jeg ved jo at du også laver en del thailandsk mad.

   KH
   Birthe


 3. Jun 29, 2012
  3:43 pm

  Cook Valley

  Det er rigtig flot anrettet ud på tallerkenen og det lyder, som om det smager godt – også når det “bider” lidt, for det elsker jeg rigtig meget. Det skal prøves her i den kolde sommer. Tillykke med kogebogen og godt gået med det hårde – men garanteret spændende – arbejde.


  • Jun 29, 2012
   5:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Cook Valley!

   Det smagte super dejligt. Tak mht til anretningen, det er nu ikke noget jeg tænker så meget over 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jun 29, 2012
  4:03 pm

  Lykke

  Hej Birthe

  En dejlig salat, er også vild med thaimad. Glæder mig til at kunne købe din bog, tillykke med en flot forside 🙂

  Vh Lykke


  • Jun 29, 2012
   5:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lykke!

   Den smagte virkelig dejlig. Min kæreste er normalt ikke vild med thaimad, men han spiste gladeligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Jun 29, 2012
  4:41 pm

  Mette

  Hej Birthe.

  Stort tillykke med din kogebog, den glæder jeg mig til at læse.

  Er det ikke på tide at vi alle siger Fuck janteloven her i Danmark.

  Du har da alt mulig ret til at være stolt!

  Hav en hod weekend og tak for nogle gode opskriftet

  Mvh. Mette


  • Jun 29, 2012
   5:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   Tusinde tak, jeg glæder mig også til at dele den med dem der måtte have lyst 🙂

   God weekend til dig også.

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Sep 16, 2012
  11:12 am

  astrid

  Uhm det ser godt ud! hvor får du edamame bønner fra?


  • Sep 17, 2012
   12:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Astrid!

   Det er en skøn ret 🙂 Edamame bønner fås på frost mange steder, selv Fakta og Netto har dem af og til.

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Sep 17, 2012
  2:43 pm

  astrid

  Tak for det 🙂 Jeg tænker på at lave salaten uden kylling og så servere marinerede kyllingespyd til..men vil gerne have en ekstra ting på tallerkenen..noget kartoffel, ris eller andet..har du et godt forslag? 🙂


  • Sep 17, 2012
   2:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Astrid!

   Efter min mening har du ikke brug for mere, der er masser af mad og de bliver helt klart mætte. Det vil være synd at give kartofler eller ris til.

   Hilsen
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!