Newyorkerbyheart

Tomatsauce med smør og kyllingekødboller……….

Løg sauteres og tomat og smør tilsættes………..

De brunede kødboller kommes i tomatsaucen og varmes godt igennem…………

Aftenens tallerken…………

Hvis dette indlæg bliver meget forvirrende eller fuld af stavefejl, så er det fordi jeg er helt færdig af træthed. Jeg har været i køkkenet det meste af dagen, for at finpudse opskrifter til kogebogen og det er altså hårdt arbejde, skulle jeg hilse at sige. Sådan kommer resten af ugen til at foregå, så det bliver nok ikke de lange – eller mest interessante – indlæg i skal forvente fra mig i denne uge. Beklager………

Efter jeg havde fået ryddet køkkenet, ved 18-tiden, skulle jeg så i gang med aftensmaden. Jeg løb simpelthen tør for kræfter, så derfor er der ingen grøntsager til dagens menu, det må I fantasere jer til 🙂

Menuen i aften bestod af en LÆKKER tomatsauce med smør i, fra Creative Culinary. Den kan virkelig anbefales, super lækker sovs, måske den bedste jeg nogensinde har smagt. Jeg brugte nogle lækre tomater fra Mutti (som er mit yndlingsmærke indenfor tomater), men brug det du kan finde. Jo bedre de er, jo bedre bliver saucen. Jeg lavede nogle kyllingekødboller som blev puttet i saucen, men den kan bestemt også bare spises som den er.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………..

Tomatsauce med smør (fra Creative Culinary), 4 pers.:

3 dåser af de bedste tomater du kan finde (jeg brugte 2 flådede, som jeg moste med hænderne og 1 med hakkede tomater)

85 g smør

1 stort løg, hakket

salt

1 tsk. rørsukker

lidt olivenolie til stegning

Desuden:

frisk basilikum, hakket

lidt fintrevet parmesan

Varm lidt olie i en gryde og tilsæt løg, lad dem sauter til de bliver bløde og nærmest gennemsigtige, men uden at de tager farve. Tilsæt tomaterne sammen med smør, lidt salt og sukkeret. Når det begynder at boble, så skru ned til lav varme, så det kun småsimrer. Lad det nu stå i en god times tid, uden låg, til vandet fra tomaterne koger væk og saucen bliver tykkere. Smag den til. Server saucen som den er sammen med friskkogt spaghetti eller tilsæt kødboller og server med fintrevet parmesan og hakket basilikum.

Kyllingekødboller:

450 g hakket kyllingekød

1 æg

salt, friskkværnet peber

1 spsk. mel

1 håndfuld basilikum, hakket

2 spsk. persille, finthakket

1 skalotteløg, finthakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

1 god håndfuld fintrevet parmesan

fintrevet skal af ½ økologisk citron

2 tsk. dijonsennep

½ tsk. chipotle pulver

Rør ingredienserne til kødbollerne sammen. Hæld olie på en pande og form til kødboller. Størrelsen bestemmer du selv, jeg kan godt lide at de er ca. på størrelse med en hel valnød. Steg dem i hold. De skal bare brunes på alle sider. I de sidste 15 minutter af saucens kogetid, kommes de i saucen og simrer med de sidste minutter.

 

I skal lige se min nye lille køkken-gadget, som jeg har købt på Find me a Gift, nemlig en Citrus Spritzer. Jeg prøvede den faktisk da jeg var i USA tidligere på året, men jeg fik ikke købt en, hvilket ærgede mig godt og grundigt. Den stikkes simpelthen ned i en citron, appelsin eller lime og så kan man spraye saft på salater, frugt eller hvad det nu skulle være – ret sejt – synes jeg.

Den stikkes ned i en citron (eller appelsin/lime) og så er man klar til at spraye…………

Her kan I danne jer et indtryk af hvor stor den er. Den grønne del er det der stikkes ned i frugten…………..

Jeg har givet omkring kr. 100,- inkl. porto for den.

 

Jeg kan også fortælle jer, at jeg er blevet inviteret til at lave mad på Bogmessen i Bella Centret. De laver en Madscene, hvor forskellige kommer og laver mad – og deri blandt altså mig 🙂 Jeg skal på fredag den 9. november kl. 12.30, så hvis du har tid og lyst, så kom ind og se mig lave mad – man ved aldrig om der skulle være en smagsprøve 😉

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 26, 2012
  11:47 pm

  Monsterscircus

  Endnu en dejlig pasta ret, uhm opskriften lyder også dejlig også på smøøøør 🙂 åh vi elsker kyllingekødboller og er klart favorit i forhold til alm. halv kalv/ svine kødboller. Åh hvad for en gadget, når man tror man har set det hele, har man bare alligevel ikke. Den er mega sej! Endnu engang forsat held og lykke med kogebogs projekte.


  • Jun 27, 2012
   10:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Jeg er også virkelig blevet vild med kyllingekødboller også her er de en klar favorit i forhold til kalv eller svin 🙂

   Jeg er vild med den lille citron sprøjte-ting, du må ind og købe en, de er heldigvis ikke så dyre……..

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 27, 2012
  11:40 pm

  Piskeriset

  Hehehe, det er altså en sjov opfindelse! Sådan en størrelse har jeg ikke set før 🙂


  • Jun 28, 2012
   10:51 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Den er ret sjov – og så virker den 😀

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!