Newyorkerbyheart

USA-tur 2012: dag 8 – Andover, New Hampshire…….

Dagen startede med en lækker quiche med bl. a. svampe, som min Mama bagte til os. Lækker start på dagen 🙂

Lækker quiche fra morgenstunden…………

Efter at have siddet længe over morgenmaden og hyggesnakket, skulle vi ud og se på alle din ting min Mama har fået lavet, siden vi var der sidst for 4 år siden. Bl. a. har hun jo fået en hun mere, så nu har hun Lucy og Cordelia. Cordelia er den yngste og den nye, men i størrelse er hun langt den største. Med 2 store hunde løb hun ind i pladsproblemer om natten, for de ville gerne sove hos hende og det betød at der ingen plads var til hende i sengen. Derfor byggede hun sammen med Rick en køjeseng til de to hunde, som de nu ligger i. Lucy foroven og Cordelia forneden……..

Lucy (foroven) og Cordelia (forneden) i deres køjesenge…………..

Min Mama har også fået høns, nogle virkelig flotte høns og derfor skulle der jo også et hønsehus til, men ikke bare hvilket som helst hønsehus. Huset har hun selv designet og bygget sammen med Rick. Det er helt i stil med huset – og så er det på hjul – så det kan flyttes. Døren til hønsehuset styres af solceller, så hun ikke er afhængig af at lukke hønsene ud og ind. Døren går op om morgenen og i igen om aftenen – faktisk ad 2 omgange – så hvis de ikke når det første gang døren er åben, så åbner den igen 10 minutter senere, så de sidste kan komme ind…….

Det fine hønsehus. De bor altså standsmæssigt de høns………

Sådan ser det ud indeni………….

En af de fine damer………..

Til huset har der altid været en lille sø, men da jeg var der som au pair var den nærmest groet helt til. Dengang brugte vi den til at stå på skøjter på om vinteren. Nu har hun fået fældet en masse træer, lagt sten og lavet et bål sted. Søen er ren nok til at bade i, både for mennesker og hunde og er blevet et virkelig lækkert sted.

Søen med bålsted………..

En af hundene tog sig en svømmetur………..

Fra søen gik turen hen til “Sugarhouse”, det er der ahornsiruppen laves. Det er et meget klassisk lille hus, som man ser mange steder i New England (Vermont, Maine, Connecticut, Massachusetts, Rhode Island og New Hampshire) og huset er selvfølgelig omgivet af ahorntræer.

The Sugarhouse………..

Det store kar indvendigt, hvor den rå saft er i, derfra skal den igennem en del processer inden den bliver til lækker ahornsirup………..

Vi var også nede og se på laden. Min Mama’s far er næsten lige død, så hun havde nogle af hans møbler stående. Det var dejligt at gå rundt og se alt det nye – og det gamle – igen. Laden holdt vi rejsegilde på, kort tid efter jeg kom derover som au pair i september 1990.

I baggrunden ses den røde lade, det indhegnede er min Mamas køkkenhave, hvor hun gror alt det hun lever af hele sommeren og forrest leger de 2 hunde………..

Den fine lade i ægte New England-stil……….

Til venstre kan I skimte huset og til højre laden…………

Huset er fra 1785 og dengang blev der – på traditionel vis – plantet 2 “wedding trees” udenfor huset. I dag er de store og giver dejlig skygge om sommeren……..

Huset set udefra vejen, med den store veranda………

Den bakkede vej udenfor huset, det vækker minder at kigge på dette billede og jeg husker tydeligt den første gang jeg så det……..

Aftenens appetizer: Kefir yoghurt, Kalamata oliven, hakkede tomater, persille og olivenolie……….

Dagen blev bare brugt på afslapning og snak – og var lige hvad jeg havde brug for. Vi havde været i gang hele tiden indtil nu og selvom det er dejligt når der sker noget, så er det altså også dejligt bare at slappe af og bare være sammen. Det var dejligt at kunne snakke om stort og småt. Jeg nyder at være hjemme. Jeg betragter det som mit hjem, jeg føler mig hjemme med det samme jeg træder ind ad døren. Jeg ved hvor jeg skal gå hen, hvor jeg skal sove osv – det er på en eller anden måde så dejlig trygt.

Rick kom – som sædvanlig – ned og lavede drinks til alle (undtagen mig) og de blev nydt på verandaen. Verandaen er der hvor livet leves ligeså snart der bliver varmt nok. Der er myggenet over det hele – også i gulvet – så det er minimalt hvad der kommer ind af dyr. I forårs-månederne er der rigtig mange dyr i New Hampshire, black flies og myg er en plage, så det er et must at have myggenet ellers bliver man skør. Jeg elsker at sidde ude på den veranda. Der er behagelige møbler og så har hun fået en træ-sofa som hænger ned fra loftet, så man kan gynge i den. Den er SKØN!! Gyngestole står der selvfølgelig også derude, det er nok mit favorit sted i hele huset.

Min Mama er faktisk ret god til at lave mad og hun havde forberedt et festmåltid til os. Til før-middag-drinken fik vi kefir yoghurt med kalamata oliven, tomater skåret i tern, persille og olivenolie, sammen med pitabrød, det smagte FANTASTISK.

Dampede asparges (min Mama’s hjemmedyrkede)………

Salat med søde kartofler………

Marineret og grillet lam……………

Så er der mad…………

Hun havde været marineret noget lammekød i rødvin, rosmarin og appelsinmarmelade (tror jeg nok) og så blev det grillet inden vi fik det, det smagte gudeskønt. Aspargesene var ude fra hendes egen havde og det gjorde dem jo helt bestemt ikke mindre lækre. En skøn, skøn middag – som blev nydt i det bedste selskab der findes – der er en aften jeg gemmer i mit hjerte. Kæresten gik i seng før mig, jeg blev oppe og hyggesnakkede med min Mama. Det blev mine yndlingstidspunkter derover, at sidde og tale med min Mama, bare os to. Ikke fordi jeg ikke nyder at kæresten er sammen med os, men det er bare så sjældent at jeg er alene sammen med hende, så jeg nyder de timer mere end noget andet.

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Jun 6, 2012
  10:24 pm

  Elisabeth

  ååhh hvor ser det gude dejligt ud… når jeg læser din beretning er jeg næsten med, og kan føle hængesofaen og den dejlige stemning på terrassen. hvor ville jeg gerne ha smagt den dejlige mad din mama laver. hvor jeg under dig de skønne stunder 🙂


  • Jun 6, 2012
   10:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsabeth!

   Tak, jeg ELSKER det sted! Det er hjemme i mit hjerte 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 6, 2012
  10:27 pm

  Lone

  Spændende! Hold da op, hvor hende din Mama er et jern! Tænk at hun kan overkomme alt det! Hun må være noget ganske særligt! By the way – så kan du købe kefir i Lidl i Suder Lugum!


  • Jun 6, 2012
   10:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Ja, hun er dygtig, men hun har også altid meget at lave 🙂

   Tak for info., det skal jeg huske……..

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 6, 2012
  11:03 pm

  Piskeriset

  Den marinade lyder ret spændende – sjov detalje med marmeladen 🙂


  • Jun 7, 2012
   10:59 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det smagte helt vildt godt. Amerikanerne kan godt lide at bruge marmelade i marinader, da de jo godt kan lide kombinationen af det søde og der stærke 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jun 6, 2012
  11:17 pm

  Jinnie Jørgensen

  Årrrhhh sådan rigtig landelig USA idyl 🙂
  Drømmer stadig om at komme afsted 🙂 finanserne skal da bare Liiiiiiiige være til det…
  Dejlige hunde din Mamma har 🙂 jeg elsker Berne sennen hunde 🙂 desværre er de for store til mig…..
  Hun har da gang i meget din Mamma der, men kan da ikke andet end misunde hende 🙂
  Hilsen Jinnie


  • Jun 7, 2012
   10:58 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Jinnie!

   Ja, det er landlig idyl i høj grad. New Hampshire er en meget “landlig” stat 🙂
   Det er sådan nogle skønne hunde, som har et godt sind og er meget snakkesaglige – men ja – de er også meget store…..

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Jun 7, 2012
  11:13 am

  Susanne

  Nej hvor ser og lyder det bare som en super familie, og et lækkert sted de bor, jeg kan godt forstå du er glad for det…


  • Jun 7, 2012
   11:16 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Det er en skøn familie og jeg elsker at være hjemme, det er det bedste der findes – og så er de lige så madglade som mig – så det kan jo ikke være bedre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Jun 7, 2012
  1:28 pm

  Elsebeth

  Paradis på jord, ikke mindst når hjertet også bor der!
  Du kunne vel ikke “diske op” med opskriften på salaten med søde kartofler, som er én af mine yndlings-grøntsager?!!!
  Husk, at du skal give én af dem et lillebitte forsigtigt skrab med en negl, inden du køber. Bare lige, så du kan se farven under skrællen. Det kan man godt gøre gennem plastik. De gule er ikke nær så gode som de orange.
  Elsebeth


  • Jun 7, 2012
   8:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Det har du ret i 🙂

   Jeg kan desværre ikke give dig opskriften på salaten, fordi det var en vi købte i Co-op supermarkedet’s delikatesse – men den var super lækker. Tak for tippet ang. de søde kartofler……

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Jun 7, 2012
  9:38 pm

  SushiStegen

  det lyder som det cooleste hønsehus
  kh SS


  • Jun 7, 2012
   10:03 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Det er i hvert fald det pæneste synes jeg 🙂

   KH
   Birthe


 8. Jun 8, 2012
  3:28 pm

  Elsebeth

  På billedet ser det ud til, at ikke var mayonnaise i (det putter de desværre i (for) mange af deres salater). Har du en forestilling, om hvad der var i, og hvordan dressingen smagte – så kunne det være, jeg selv kunne “skyde mig ind på den”, tak!!!
  Elsebeth


  • Jun 11, 2012
   11:28 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Det var bestemt ingen mayonnaise i. Jeg er ikke engang sikker på at der var en dressing, men måske. Jeg må indrømme at jeg ikke rigtig husker smagen, meget mærkeligt, men det gør jeg faktisk ikke.

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Jun 8, 2012
  3:41 pm

  Elsebeth

  Birthe, kunne det være noget i retning af den her: http://markbittman.com/roasted-sweet-potato-salad
  Læs også kommentaerne – de er ofte til at blive klog af, synes jeg, fordi der kommer mange gode idéer.
  Elsebeth


  • Jun 11, 2012
   11:27 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Det kunne godt være noget i den stil 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 10. Jun 8, 2012
  4:58 pm

  Lika

  Wow, jeg kan godt forstå dig, når du skriver hvor meget du savner det og elsker det sted. Det stråler jo af idyl, hygge, skønt selskab, skønne dyr og lækkert mad – whats not to like 🙂


  • Jun 11, 2012
   11:26 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lika!

   Det er lige præcis sådan 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 11. Jun 16, 2012
  9:57 am

  Bianca

  DER fandt jeg så drømmehuset. Ja tak – hvornår kan jeg flytte ind?! 😉
  Ej hvor ser det altså hyggeligt og idyllisk ud. Er især vild med det fine hønsehus. Genialt! Maden ser godt nok også lækker ud. Mon den følger med.. hmm.. 😉
  Lyder godt med en dag hvor I ikke foretog jer så meget. Man bliver jo hurtigt slugt af alle sanseindtrykkene på sådan en tur.


  • Jun 16, 2012
   11:38 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!
   Ja, det er et fantastisk hus og en skøn beliggenhed – og så er det HJEM for mig 🙂 Jeg elsker at komme der – og der er ALTID god mad at hente…..

   KH
   Birthe


 12. Oct 16, 2012
  9:32 pm

  sara theill

  Hejsa
  Sikke en fin Blog! Jeg er vildt imponeret over det hønsehus -hvor er det smart at solceller styrer hønsehuset. Jeg har lyst til at få bygget et herhjemme, men jeg kan ikke finde noget om det. Skal man være en lille opfinder for at få det til at virke? 😉

  Sara


  • Oct 16, 2012
   9:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Mange tak og ja, det er sådan et fint lille hønsehus. Jeg ved overhovedet ikke hvordan hun har fået det til at fungere, men mon ikke det er noget med en timer og så nogle små solceller. Det så ikke specielt vanskeligt ud, men jeg har ikke så meget kendskab til det – andet end jeg synes at det er totalt cool 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!