Newyorkerbyheart

USA-tur 2012: dag 9 – Andover, New Hampshire……..

Den sidste hele dag hos min Mama blev også brugt til afslapning og som dagen i forvejen, var det lige hvad jeg havde brug for.

Jeg ankom til USA med hovedet fuld af kogebogs-forberedelser og med alle de ting vi har være ude og opleve og flyvninger frem og tilbage – så var jeg ved at være godt slidt. Disse 2 dage med ren afslapning og hvor vi absolut intet lavede, gjorde mig virkelig godt. Det fik mig helt ned på jorden og fik mig til at trække vejret ned i maven igen, det var en dejlig fornemmelse, for alt for længe har jeg været en anelse for stresset.

Kæresten slog græs for min Mama, på hendes lille havetraktor – og jeg tror egentlig at han hyggede sig ret godt 😀 Min Mama har virkelig meget græs at slå, så han sparede hende lige for en 3 timers arbejde og det var hun virkelig taknemmelig for. Han fik også cyklet en tur sammen med Rick, som ynder at cykle hver dag og de hyggede sig rigtig godt i hinandens selskab………..

Lucy, er hun ikke skøn???

Dagen blev brugt på snak, lege med de skønne hunde og at spise, bedre bliver det ikke. Det er nemt at forelske sig i de to skønne hunde, Lucy og Cordelia. Det er 2 STORE hunde, men de er ligeså gode som dagen er lang – og især Lucy ELSKER at bliver kløet på maven. De har heller ikke helt sans for hvor store de faktisk er, idet de rent faktisk prøver at sidde på skødet af min Mama, ret komisk. Lucy er udadvendt og slet ikke bange af sig. Cordelia – er langt den største – men lidt af en “kylling”. Det var først den i dag, vi kunne røre ved hende ellers stak hun af bare vi kiggede på hende. Hun er klumset og legesyg.

Til frokost lavede min Mama rejecocktail, efter mig ønske, fordi jeg ELSKER de store, lækre rejer der fås i USA. Vi fik også en halv avocado med balsamico vinaigrette, som smagte SKØNT og som er en af de ting min Mama spiser mest til frokost………

Store, lækre rejer………

Det veldækkede frokostbord………..

Sædvanen tro kom Rick ned og lavede drinks ved 17-tiden. Vi havde besluttet at gå ud og spise den sidste aften, på et lille sted i Franklin som hedder Asian Delight (330 Central St., Franklin, NH). Min Mama og Rick fortalte at de spiste der ofte fordi maden er god og priserne rimelige – og maden var GOD! Maden er koreansk, thai og lidt japansk (dog ikke sushi).

Vi fik at vide at vi bare kunne bestille alt det vi kunne tænke os at smage, for min Mama synes at det ville være skønt at få resterne med hjem til frokost dagen efter. I USA er det jo normalt at få evt. levninger med hjem og i den “stop spild af mad-ånd” der huserer så meget herhjemme, var det måske noget vi burde overveje herhjemme?? Maden bliver pakket pænt ind, så det er lækkert og indbydende at spise dagen efter.

Vi bestilte alle masser af mad og smagte så på kryds og tværs ved hinanden – og der var masser af rester at tage med hjem. Maden var virkelig skøn, frisklavet, smagfuld og i rigelige portioner……….

Små sprøde dumplings med soya-dippingsauce…………

Kæresten bestilte nogle små, sprøde forårsruller – som var super gode…………

Kyllinge-satay med en peanutdip og en chilidip………..

Sprøde green onion pancakes med dip………

De lækreste, friske forårsruller med rejer og masser af grøntsager. Måske de bedste jeg nogensinde har smagt, sikke en fantastisk smag de havde……..

Crispy Pad Thai, med store rejer og peanuts, meget lækkert…………..

Med i prisen følger en både ananas, dekorativt skåret ud. Den var moden på den helt rigtige måde og smagte skønt og en god måde at få renset munden på……..

Sikke en middag, vi var så mætte så vi knap kunne rokke med ørerne, da vi kørte hjem. Faktisk var det mig der kørte, både ud og hjem, for jeg var den eneste i selskabet der ikke havde fået drinks og vin. God afslutning på endnu en SKØN tur til USA. Jeg elsker disse ture, at komme hjem er for mig det bedste i hele verden og jeg elsker de omgivelser som huset i New Hampshire er omgivet af. Jeg elsker at køre rundt på de veje, som jeg kom til at kende så godt for over 20 år siden, da jeg kørte rigtig meget på dem. Det er veje og omgivelser, der rummer så mange minder for mig – og som betyder rigtig meget for mig.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 7, 2012
  8:18 pm

  T

  Nyder at følge Jeres USA tur


  • Jun 7, 2012
   8:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej T!

   Det glæder mig at høre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jun 7, 2012
  9:05 pm

  Louisa

  Årh elsker også og læse dine rejseindlæg, jeg lever mig helt ind i din fortælling 🙂 Jeg lider desværre af ekstrem flyskræk, så nok desværre aldrig derover 🙁 Men så er det godt du skriver så dejligt levende og med skønne billeder 🙂


  • Jun 7, 2012
   10:04 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louisa!

   Det glæder mig meget at du kan lide mine rejseindlæg. Det giver mig også stor glæde at skrive dem, for det er ligesom at opleve det hele igen – og jeg bruger dem selv til at læse igen og igen – når jeg har hjemve 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jun 7, 2012
  10:15 pm

  Lea

  Hej Birthe,
  Tak for turen 🙂 Jeg har virkelig nydt at læse om din tur hjem..
  Jeg vil også til USA!! 🙂
  Kærligst Lea


  • Jun 7, 2012
   10:21 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Det er et par indlæg endnu, men jeg er glad for at du har kunnet lide at læse om vores tur 🙂

   KH
   Birthe


 4. Jun 7, 2012
  11:55 pm

  Karin M.Jensen

  Sådanne ture, må du meget gerne ta mange flere af….det er som at väre der selv…når man läser dine rejse indläg..tak for det..knus


  • Jun 8, 2012
   9:29 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Årh, du er sød 🙂 Du kan tro at jeg hellere end gerne ville hjem hvert år, men desværre er det jo også ret dyrt…..

   Knus
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!