Newyorkerbyheart

Boganmeldelse: Lokal Kærlighed – en kødbog af Nose2Tail + VIND bogen………..

Lokal Kærlighed – en kødbog af Nose2Tail………………..

Det er Martin “Guf” Becker Rasmussen (også kendt fra Go’ Morgen Danmark) og Teitur Christensen fra madbodegaen Nose2Tail, der står bag denne skønne kogebog. Hele konceptet bag spisestedet Nose2Tail er – som navnet siger – at bruge alt af dyret, så intet går til spilde. Men spisestedet går også op i råvarerne kommer lokale – gerne økologiske – landbrug.

Som titlen lover, så er det en bog med kødretter, MASSER af lækre kødretter. Der er simpelthen alt, lige fra grisetæer, andelever, grisehoved, kalvehaler og til pulled pork, kanin, kylling i asparges og hjemmelavede pølser.

Jeg er vild med stemningen i bogen, som er varm, hyggelig, indbydende og rustik – lige noget for mig – som ikke er så meget for det tuttenuttede. Smukke billeder, som virkelig giver mig lyst til at gå i køkkenet og prøve at genskabe nogle af opskriften – selvom jeg gerne indrømmer at jeg ikke er så meget for indmad – og nok aldrig bliver det. Jeg hylder dog princippet og tager virkelig hatten af for dem der kan fuldføre det…….

Det er en bog der giver rigtig god inspiration og jeg skal helt sikkert forbi madbodegaen, når jeg igen engang kommer til hovedstaden.

Lokal Kærlighed – en kødbog af Nose2Tail, 150 sider. Set hos Madwork til kr. 250,-

VIND BOGEN

Nu har du også chancen for at vinde bogen, hvis du skulle have fået lyst til selv at eje den. Det eneste du skal gøre, er at skrive en kommentar til dette indlæg om hvad det mærkeligste er – fra et dyr – du nogensinde har spist?? For mig var det da vi var i Firenze for et par år siden og havde bestilt komave – Trippa alla Firenze – uden at vi vidste det. Det gik først op for os bagefter.

Konkurrencen løber til 28. juli 2012, midnat.

Print Friendly
Tilbage

68 kommentarer


 1. Jul 9, 2012
  9:25 pm

  Joan

  Det mærkligste jeg har spist var engang jeg boede privat i Barcelona og en af de første retter spanske bedstemor lavede var en kæmpe velduftende paella, muuums hvor jeg glædede mig lige indtil hun hældte blæksprutte blæk i og alt blev sort og ja meget klamt. der gik lige nogle dage før jeg skulle ha noget at spise igen.


 2. Jul 9, 2012
  9:30 pm

  Camilla

  Tror det mærkeligste har været tyrenosser. De var lynstegt på en glohed pande og serveret på en lille grøn salat. Jeg har aldrig gentaget den “succes”.


 3. Jul 9, 2012
  9:33 pm

  Tinna Gunnersen

  Tja for mig var det nok da jeg på Island blev præsenteret for ret mange ting som for mig var ret underligt. Men et par af dem var da vi var til en Vikinge middag hvor der både var fårehoveder (med hele kraniet) og tyrenosser, det var ret grænseoverskridende. Jeg skal så straks sige at vi også blev præsenteret for fermenteret(nedgravet) hvalkød, der stank noget så frygteligt…det sprang jeg over. Jeg har rejst meget i østen men aldrig blevet præsenteret for noget så fremmed artet som det vi fik på den smukke dejlige ø.


 4. Jul 9, 2012
  9:36 pm

  Gitte Frigaard

  Ha ha jeg skal helt afgjort ind og læse hvad folk skriver herinde de næste par dage:O)

  Tror altså ikke at jeg nogensinde har spist noget helt usædvanligt. Det mest usædvanlige er vist Vinbjergsnegle. Og lige nu kravler de små pus omkring i min have og jeg kunne ikke drømme om at sætte tænderne i dem:O)


 5. Jul 9, 2012
  9:37 pm

  MARIA WH.

  Ejjjj, det lyder som en god bog!
  Det underligste jeg har spist, var på en ferie i Thailand, hvor der blev serveret krokodille.. Nok ikke så underligt for dem, som for os 🙂


 6. Jul 9, 2012
  9:50 pm

  Pia Hansen

  det værste jeg nogen side har fået var grisetæer, fy for pokker det ku jeg ikke lide, bare synet var rigeligt og ikke specielt appetitligt, og ikke engang noget jeg kunne finde på at servere for selv min værste fjende 🙂

  men bogen i har, whauuu den kunne jeg virkelig godt tænke mig at vinde, det må være kræs for en madglad pige som mig 🙂


 7. Jul 9, 2012
  10:03 pm

  Inga Sejane Hansen

  Eihhh super nice bog !:)

  Vi var på bryllupsrejsen i Italien og da vi kom til Venedig på en lille lokal restaurant, ville vi spil lidt smart og bestilte “local food” a la surprise menu. Tadaa! Der fik vi noget af det klammeste ret – spagetti blandet sammen med sardine “saft “…eneste jeg kunne se og smage det var – sardin ben og ikke noget sardin ..så det spyttede ud konstant…anden ret på bord var – “cuttlefish” – ad —aldrig mere spille smart, kun bestil det man ved hvad indholdet er hehe..
  Så hvis man kan kalde sardin for en dyr, så YES, det var weird at spise det…Føltes som om vi fik serveret affald…
  (de grinede højlydt i baglokalet:) )


 8. Jul 9, 2012
  10:31 pm

  Maj

  Jeg har ikke spist særlig meget bemærkelsesværdigt kød. Ikke udover krokodille (i Kenya) og kænguru (i Australien), men jeg er frisk på at prøve nyt og ville nyde at teste en masse opskrifter fra Lokal Kærlighed 🙂


 9. Jul 9, 2012
  10:36 pm

  Camilla

  Det mærkeligste, som jeg nogensinde har spist var noget parfait af kalvehjerne, som min grandfætter havde tilberedt for os på en restaurant, som han ikke længere forpagter…

  Ham der Guf gør sig godt på TV, så jeg er meget nysgerrig efter at læse hans bog.


 10. Jul 9, 2012
  10:38 pm

  Camilla Toftlund

  Det mærkeligste jeg har spist, er et firben. Jeg var i Vietnam i 3 mdr, og uanset hvor man befinder sig, sidder der firben i lofterne. En dag, da vi overnattede lokalt, skød vores guide et ned med en elastik – vi “parterede” firbenet, vendte det i noget mel og smed det så ellers på panden. Jeg fik fornøjelsen af halen. Tidligere på dagen fik vi af vores vært serveret en kobrasuppe (eller grød var det nok nærmere) den indeholdt både brusk og slangeskind, og vi var allesammen ved at kaste op – det var en sær (mad)dag!


 11. Jul 9, 2012
  10:48 pm

  Anni

  Haggis – som en del af en “full Scottish breakfast” på et hotel på Shetlandsøerne – er det mærkeligste jeg har spist fra dyreriget. Smagte ganske udemærket.


 12. Jul 9, 2012
  10:49 pm

  Jannie

  Sugekopperne på en blæksprutte. Vidste ikke at man ikke skulle spise dem:-)


 13. Jul 9, 2012
  10:50 pm

  Jeannette poulsen

  Uuuh den bog kunne jeg godt bruge, er meget glad for indmad!
  Det mærkeligste jeg har spist er nok hjernen fra en alk. Jeg er opvokset på Grønland og der er alk en meget alm spise og hjernen er noget af det bedste 🙂 Ellers er hvalhud også en stor delikatesse på Grønland.


 14. Jul 9, 2012
  10:56 pm

  Lotte Boesgaard

  For en del år siden rejste jeg rundt i Sydamerika. Min veninde og jeg var nået til Peru, og kom ind på en lille, meget lokal restaurant. Vi satte os, og erfarede at der nok kun var én menu, for kort tid efter stod der en skål suppe til os hver. Hønsekødssuppe – med hønsefødder i! Suppen var nu ganske god, men fødderne blev tilbage i skålene!


 15. Jul 9, 2012
  10:59 pm

  Camilla

  Min mor kunne meget aktivt ikke lide indvolde, så vi fik ikke så mange besynderlige ting derhjemme.
  Min farmor lavede dog en superlækker hjerter i flødesovs.

  Det mærkeligste jeg har spist var dog halvebrisler. De er efterhånden kommet på mode på div. restauranter, men jeg var noget betænkelig ved det alligevel.
  Vi var ude og spise på vores 8-års dag og havde bestemt os for at prøve en lidt mere særlig restaurant.

  Det viste sig i øvrigt at være noget af det lækreste jeg nogensinde har oplevet, og jeg tænker stadig på den madoplevelse som én jeg SAGTENS kunne gentage en gang om måneden, hvis det sku’ være. Giiid jeg selv kunne lave lige så lækker mad.


 16. Jul 9, 2012
  11:17 pm

  Jannik Sahlholdt

  Jeg har med glæde mange gange spist komave, gedemave, Mao de vaca, som er det nederst stykke fra en kos ben. Der er en del af kloven og det nederste af den store sene med.
  Hønsefødder har jeg også fået og et par kyllingehoveder samt hønsetarme i en suppe en enkelt gang. Men det mærkeligste er nok Andetunger i Vandmand (på Pak Ka på Halmtorvet)skarp forfulgt af noget kogt gedetarm med noget af geden gennemtygget planterester stadig i. (Mozambique)


 17. Jul 9, 2012
  11:18 pm

  Pernille

  Det mærkeligste jeg har spist, var en masse tykke hvide larver med sorte hoveder, som vi gravede ud af en træstamme, da jeg boede i Venezuela.
  Man kunne spise dem levende såvel som stegte, men hvis man spiste dem rå, skulle man bide hovederne af dem først, så de ikke bed én inde i munden.
  De smagte lidt nøddeagtigt, så det var ikke så dårligt, men tror nu ikke jeg ville gøre det igen, hvis jeg fik chancen 😉


 18. Jul 9, 2012
  11:20 pm

  Lise

  Kyllingefødder. De befandt sig i en suppe, som jeg fik serveret af min værtsfamilies bedstemor – og så måtte de jo spises.


 19. Jul 9, 2012
  11:52 pm

  Anne-Mette Henriksen

  Det er ikke så underligt, men mere grænseoverskridende (i hvert fald for mig). Det var en tur til Paris, hvor jeg på en lokal restaurant bestilte, hvad jeg troede var kylling, men det var frølår – dvs. hele frøens underkrop.


 20. Jul 10, 2012
  5:33 am

  jesper Hansen

  Hejsa

  Det mærkligste jeg har spist, er ca. 3-4 år siden. Da jeg var engros fiskehandler. Der fik jeg kontakt til en Caviar handler som skaffede mig SNEGLE CAVIAR. Æggene var helt mælkehvide, de lignede de var drysset med flormelis, de var klistret men tørre. De smagte af fugtig jord, rosmarin og græs. En oplevelse, dog nok en engangs oplevelse. Prisen var den samme som barii caviar. Sneglene gik på græs og urter i Frankrig, hvor en familie opdrættede dem. De samlede så æggene og rensede dem og solgte dem.

  Nu det bare håbe denne specielle oplevelse kan vinde mig en kødbibel.

  Mvh Slagteren
  Aka Jesper


 21. Jul 10, 2012
  6:21 am

  Charlotte Lund

  Bogen kan kun blive et hit.
  Det mærkeligste jeg nogensinde har fået, var på en australsk restaurant, hvor vi fik serveret zebra. Kødet smagte dog til vores store overraskelse skønt 🙂 Har også fået serveret hund i Thailand – smagte det dog aldrig, da jeg takkede pænt nej tak. Hvem der dog ville tage hundekød i sin mund :-/
  Held og lykke med bogen…


 22. Jul 10, 2012
  7:03 am

  Mini-hakkeren

  Lige en bog efter mit hjerte… alt der kan spises, skal spise (ialtfald en gang) ;-D

  Det mærkeligste ved et dyr, jeg har spist uden at vide det, er kalvetunge. jeg havde hårdnakket nægtet at spise noget, andre har haft i munden, men hvad man ikke ved, har man ikke ondt af 🙂 Og kalvetunge er noget nær det bedste pålæg, jeg kan få i dag.


 23. Jul 10, 2012
  7:22 am

  Rikke

  Sikke en fin konkurrence 🙂
  Det underligste jeg har spist er kogte kyllingefødder, da jeg boede i Kina i ½ år. Man vil jo ikke være uhøflig- så spiste pænt som de andre. Men det tog LANG tid og gør det ikke igen! Til info suges “kødet” ud af fødderne 🙁


 24. Jul 10, 2012
  8:19 am

  Lars Rosengren

  Hyggeligt

  Det bringer minder tilbage, om da jeg for 15 åt siden var i Tyrkiet. Der bestilte jeg en mixet grill-platte. Blandt de mange ting på tallerkenen var 2 ovale klumper. Da jeg havde smagt på den ene, lettere grynede, klump, spurgte jeg tjeneren om hvad dette specielle stykke mon var. Han svarede, med et smil på læben, at det da var fåre testikler.

  Jeg spiste kun den ene.


 25. Jul 10, 2012
  8:37 am

  Mette L

  Det underligste jeg har spist var uden tvivl konkylie da jeg var på Bahamas. Den er naturligvis taget ud af skallen, hakkes så i mindre stykker, dyppes i dej og frituresteges. Det var en ret sær, smagløs og gummi-agtig oplevelse. Men da det nu var øens delikatesse, ja, så skulle det da helt klart prøves 😀


 26. Jul 10, 2012
  8:43 am

  Susanne

  Hej Birthe.
  Igen en super konkurrence fra din side… den gad jeg godt vinde 😉 Men min madoplevelse er nok ikke særpræget nok, men her kommer den…..
  For flere århundrede siden da jeg gik i gymnasiet var vi på gymnasietur til Berlin. En aften skulle vi spise på kinesisk restaurant og spisekortet var på kinesisk og tysk (ikke overraskende). Jeg fik stavet mig frem til en ret som bestod af and og skinke og bestilte den…. noget overrasket blev jeg da jeg fik serveret en sort andefod med ben og svømmehud, hvortil en strimmel skinke var snurret fast med noget der lignede andens hud….
  I en alder af 18 må jeg indrømme at modet svigtede og jeg kun spiste skinken 😉
  Mange varme hilsner
  Susanne


 27. Jul 10, 2012
  8:45 am

  helle bøgebo

  det er nok lammehjerne engang for 26 år siden i rom ,, vi var tre afsted og der var vild diskution om hvem der havde bestilt hvad da maden kom ind , og hende der faktisk havde bestilt hjerne ville ikk spise det så vi to andre delte de to resterende portioner ,, uffff


 28. Jul 10, 2012
  9:12 am

  Rasmus

  Det mærkeligeste jeg har spist var på nosetotail i november hvor jeg fik serveret lamme-nosser… meget lækkert, sjov konsistens!


 29. Jul 10, 2012
  9:13 am

  Leela

  Jeg har ikke fået specielt mange mærkelige ting, egentlig. Det mærkeligste må nok være den gang jeg (vist nok) kom til at tage nogle frølår fra en buffet. Jeg er stadig ikke sikker på, om det VAR frølår eller bare noget underligt kylling 😉

  I Belgien fik jeg engang kalvetunge i sådan en tomatsovs – det var VIRKELIG lækkert og mørt. I det hele taget gad jeg godt at blive bedre til at spise nogle af de specielle udskæringer 😀


 30. Jul 10, 2012
  9:20 am

  Asta Rønager

  Jeg ved desværre ikke hvilken del af dyret det var, men da jeg var på Trinidad med min familie, bestilte min far en burger. Jeg fik en bid og brød mig slet ikke om det. Da vi spørger hvilken slags kød det er, fortæller de os at det er delfin!!! En oplevelse for livet som jeg håber ikke gentager sig 😉


 31. Jul 10, 2012
  10:28 am

  Henriette

  Sikke en sjov konkurrence! Det er interessant at læse med.. Det mærkeligste, jeg har spist, var på en rejse til Hawaii her i foråret. Vi skulle til bryllup hos et par, der er halvt kinesisk og halvt dansk, så vi skulle selvfølgelig på kinesisk restaurant og fik dim sum i overflod. Blandt de små retter var marinerede hønsefødder, som faktisk smagte fremragende. Man skulle bare ikke tænke over, hvor de små fusser havde trådt…


 32. Jul 10, 2012
  10:33 am

  Gitte

  Århh synes ikke jeg har spist noget der mærkeligt…kun spændende, da min grundholdning derimod er, at det jo egentligt er noget svineri ikke at spise hele dyret op, ville jeg elske en kogebog der muligvis kunne gøre både finker og hachis o.l. mere “stuerent”.


 33. Jul 10, 2012
  10:34 am

  Charlotte

  Nu er jeg selv sådan en kedelig en der bare elsker mørbrad og culotte, så jeg spurgte manden i stedet. Han svarede:
  Det underligste? Det må være da jeg var i Afghanistan (som soldat, red.), hvor vi købte 2 får af en lokal bonde, som vi skød, slagtede og grillede over åben ild – der var vist også ret tvivlsomme dele med (mend er var kun 2 ud af 50 der fik diarre!).


 34. Jul 10, 2012
  11:02 am

  Karen Engell Dalsgaard

  Uha, hvor I har spist mange mærkelige ting 😀
  Jeg har også prøvet Trippa i Italien ved en fejl, og jeg var ikke vild med det. Og haggis i Skotland – heller ikke vild med det. Maver er hundemad, synes jeg – og vores hund nikker bekræftende. I Hong Kong har vi spist slangesuppe med små stykker slange i – det både lignede og smagte som kyllingesuppe.

  Her er et forslag til en ny bog: en madparlør, så man kan tjekke, hvad det er, der står på spisekortet 🙂
  Mange hilsener og god dag fra Karen


 35. Jul 10, 2012
  1:19 pm

  Janne Skagbæk Jensen

  Mener ikke at have spist noget vildt usædvanligt eksotisk. Men en af mine danske ynglingsretter er frikassé med gulerødder, ærter, masser af lækkert nyt persille og så selvfølgelig “kalvetunge”. Det smager fantastisk og kan virkelig anbefales 😉


 36. Jul 10, 2012
  1:56 pm

  Pernille Ølbye

  Sjov lille leg.
  Har ikke selv spist noget synderligt mærkeligt, men har det svært med finker. Det handler vel i bund og grund om tradtioner. I dag kan vi mene at det er mærkligt at spise hønsefødder og grisetæer, men det har jo tidligere været normen at alt fra dyret blev brugt.


 37. Jul 10, 2012
  3:25 pm

  Birthe

  Et stykke sæl, med spæk og hår på. Faktisk smagte det fint, det ulækreste var nu nok det sovs der blev serveret til, der bare fik det til at se så uappetitligt ud.


  • Jul 19, 2012
   2:28 pm

   Birgitte

   Hvor sjovt Birthe – det har jeg også spist (godt nok som barn) og jeg synes det smagte så godt! Og lignede bare brun sovs – i hvert fald det jeg fik 😉


 38. Jul 10, 2012
  4:20 pm

  freja

  Min kæreste lavede engang mad til en fødselsdag, hvor der til forret fra Grisehaler med gremolata. Til hovedret var der lammeryg med brasseret hals og konfiteret lammenosser. Man må sige at dette var en menu, i nose2tails ånd. Han kunne helt sikkert bruge inspiration fra denne bog 🙂


 39. Jul 10, 2012
  4:42 pm

  Line

  Jeg var på charterferie med en veninde i Spanien, hvor vi fik lidt for mange øl og battle’de om at spise øjnene på nogle kæmpe rejer vi fik serveret… YYYYRDK! 😉


 40. Jul 10, 2012
  6:27 pm

  Hanne

  Den mexikanske suppe, menudo (http://en.wikipedia.org/wiki/Menudo_(soup)), indeholder komave. Indtaget på roadtrip i Californien. Det var ingen udsøgt fornøjelse, men et interessant kulturelt indslag på turen…


 41. Jul 10, 2012
  6:51 pm

  Birgit Kirkegaard Højsgaard

  I Grønland var der på en buffet, en gryderet med sæl der var så fedt så det var gyseligt, og det vandt bestemt heller ikke på udseende, men det hjælper heller ikke på det hele når man kan se den lille søde sæl med de smukke øjne for sig.
  Min mor lavede en fantastisk sylte, på grisehoved det er egentlig også en underlig tanke.


 42. Jul 10, 2012
  7:38 pm

  Mia

  Frølår. Uden tvivl det mærkeligste jeg nogensinde har spist – men egentligt også noget af det bedste.


 43. Jul 10, 2012
  7:41 pm

  Mie H.

  En ferie i Italien hvor vi fik serveret kalvehjerne 🙂


 44. Jul 10, 2012
  7:54 pm

  Line Falck

  Det må være bæltedyr,som jeg fik ude i junglen i mexico da jeg leve hos indianerne.Det var kogt og det smage af kylling og gris, meget sejt. Det var sjovt nok godt ,for jeg havde levet af bønner og ris i næste 3 uger.kh Line


 45. Jul 10, 2012
  8:01 pm

  Line Falck

  Nå ja jeg har også spis hval og masse af sæl på Grønland da jeg var 12 år, da var min mor rejseleder. Kakerlak og græshopper i Thailand for et par år siden. Jeg tror ikke ,jeg skal tænke på mere ,hvad jeg har spist. Gad vide hvad der ellers vil dukke op. Kh Line


 46. Jul 10, 2012
  8:16 pm

  Nadia WH

  Det er måske ikke så mærkeligt, men fik engang krokodille da jeg var i Thailand.
  Det smagte sådan set bare af kylling.


 47. Jul 10, 2012
  8:53 pm

  Maria

  Jeg er ikke så kulturel hvad angår mad. Prøver gener nye opskrifter af – og gerne med inspiration her fra bloggen. Men kødmæssigt, så holder jeg mig til det jeg kender.
  Så det mest underlige jeg har spist er hjerter som min mor har lave til os jævnligt i min barndom. I dag kunne jeg ikke drømme om at spise det.


 48. Jul 10, 2012
  9:12 pm

  Birgitte

  Det mest mærkelige jeg har smagt på må helt klart være lamme hjerne serveret i Grækenland:-) Once in a lifetime og aldrig igen.


 49. Jul 10, 2012
  10:57 pm

  Trine

  Hrm, har været i nærheten av mange “sjove” ting, men ikke på langt nær så ekostisk som mange andre har^^
  For eksempel, på julaften derhjemme i Norge spiser vi alltid kogt torsk, hvor mig og min mor nesten slåss om at få øjene…
  Elgetunge smaker fortreffelig, men du skal for all del ikke SE at den ligger der inne i kjøleskabet… Det ser godt nok ikke spesielt lekkert ut (her blir den tilbredt hel, og så blir den bare lagt på et fat i kjøleskapet hvor vi deler den opp etterhvert…)
  Annen sjov ting må jo være smalahove. Svidd, røget og kogt fårehode. Igjen, som elgtungen.. Meget fint i smaken, men er sq svtr at spise når man ser på det…

  “Verste” madopplevelse jeg dog har hatt, var da jeg fikk serveret kanin hos min bestemor. Kanin i seg selv har jeg ikke det store imot, det er godt og mørt kjøtt som smaker foretreffelig. Det at jeg i ettertid fikk vite at det var “min” kanin de hadde slagtet og serveret… Det falt ikke i smak!


 50. Jul 10, 2012
  11:41 pm

  Karin

  Her oppe er der oftest syltede grisetäer på julebordet ,,det smager helt ok, bortset fra gele`n..grisahaler der er kogt med en gang brunkål og röget fläsk..hvorefter de lige får en tur under grillen i oven er supper godt,,den bog virker ganske intessant
  märkligste jeg har spist er nog havmåge..men smakte helt ok..


 51. Jul 11, 2012
  11:33 am

  Piskeriset

  Hm… det er et godt spørgsmål. Jeg tror, det mærkeligste var en tørret larve, som vores biologilærer i gymnasiet havde med hjem fra en Afrika-tur. Dernede spiste de tørrede larver som snack på samme måde, som vi spiser chips. Ret sær oplevelse – men den smagte nu ikke rigtig af noget.


 52. Jul 11, 2012
  12:37 pm

  Anne S.

  Det mærkeligste kød jeg har spist var fra en kamel. Har spist det en del gange efterhånden, men bestemt ikke fordi jeg er den store fan 🙂


 53. Jul 11, 2012
  1:14 pm

  MissMuffin

  Hmm… Jeg har også engang bestilt tyrenosser ved en fejl på en udlandsrejse for først at opdage hvad det var, da vi kom tilbage til hotellet. Det var ikke slemt, men heller ikke godt!
  På listen er også vinbjergsnegle, hestekød og hajkød. Min far kom engang med noget fersk kød fra en eller anden haj og det smagte hvertfald ikke ret godt!
  Glemmer heller ikke synet, der mødte mig hos den lokale slagter under en ferie i Spanien for et par år siden. I køledisken lå der noget, der lignede små fostre! Det vidste sig at være hele, flåede kaniner. Adr! Vi købte røde bøffer og ingen kanin, men det syn hjemsøger mig stadig engang imellem!
  Da jeg var barn prøvede min mor engang at malke vores hest, så vi kunne smage mælken. Jeg husker det som noget tyndt, sødt noget..


 54. Jul 11, 2012
  2:08 pm

  Stine Due Jensen

  Som barn kunne jeg vældig godt lide kogt grisetunge. Jeg tænkte faktisk ikke rigtig over, hvad det var. I dag kunne jeg ALDRIG drømme om at spise det. Er med alderen blevet alt for sart til at spise mærkelige ting:-)


 55. Jul 12, 2012
  11:29 am

  René Skjøtt

  For et par år siden var jeg nede at besøge min ven og hans famillie i Australien.
  Hans kæreste havde fået fat i to små bæltedyr som hun tilberedte, de smagte meget godt, enormt møre (men der er jo heller ingen pakkedato på når man få dem, så det kan jo godt være de er ”velhængte”).

  Et par dage senere var jeg inviteret på fødselsdagsmiddag med skildpadde tilberedt på lokel vis, minder meget om kylling, smagte ok men der er meget brusk og mange små knogler.


 56. Jul 13, 2012
  3:56 pm

  Dorte

  Jeg har i min tid spist masser af både ko- og fåremave. Og jeg elsker det stadig ikke. Jeg har heller ikke taget mig sammen til spise fiskeøjne, men jeg har suget fiskehoved, og det kan i den grad ikke anbefales!


 57. Jul 16, 2012
  12:38 pm

  Maria Johansen

  “It´s a black thing!”
  Listen er efterhånden lang over mærkelig ting jeg har indtaget, men det måltid som har sat de dybeste spor i mit indre, må være da jeg i Harlem, på en hyggelig familierestaurant som blandt andet Bill Clinton har spist på, spiste Chitterlings.
  Tjeneren, en ung afro-amerikansk kvinde, fortalte os at chitterlings var deres specialit og bestod af gris. Vi (mine to kusiner og jeg) sagde pænt ja tak til at smage retten og glædede os til denne kulunariske oplevelse.
  Da retten kom på bordet stod en dunst os i ansigtet – bogstaveligt talt lugtede det af afføring og det var tydeligt at se at retten bestod af tarm-skåret i mindre stykker.
  Så sad vi alle tre der og forsøgte at gnaske os igennem ildelugtende tarm, men uden held. Efter at have vurderet situationen og set at portionerne umuligt kunne være i vores håndtasker, var vi nødt til at “bekende kulør” til den søde tjener. Hun smilte, grinte og sagde “hmm-Chitterlings – It´s a black thing” og underholdt efterfølgende med histroier om hvordan hun blev sat til at rense grisetarme af mormoderen.
  Efterfølgende fandt jeg ud af at Chitterlings er noget man spiser i sydstaterne, som de kalder “soul food” cooking og at tjeneren åbenbart har ret i at det er en såkaldt “black thing”.
  Vi havde desværre mistet appetiten, men fik dog (nok mest af høflighedmæssige grunde) klemt en dåse-fersken med flødeskum ned.
  Jeg vender helt sikkert tilbage til Harlem, men Chitterlings må den afro-amerikanske del af befolkningen gerne holde for dem selv.


 58. Jul 17, 2012
  6:59 pm

  pia

  Efter jeg har læst de andre historier kan jeg godt se mit ikke er det mest mærkelige i verden :-), men det mest mærkelige jeg har spist var på en ferie i syd frankrig (marseille ) hvor min kæreste og jeg boede privat hos en tidligere fransk kollega. en aften sku vi på en lille lokal og lidt hemmelig reastaurant hvor vi til appetizer fik en fransk specialitet små hele fritterede fisk. jeg sku lige vænne mig til at spise dem med “hud og hår”. bare tanken om at der var øjne osv føj, men jeg spiste da nogle stykker. det smagte nu udemærket.


 59. Jul 19, 2012
  2:18 pm

  Birgitte

  Det mest mærkelige jeg har spist er ‘haggis’ – da jeg var i Skotland. Det smagte godt, men skulle lige se bort fra at det var fåreindmad 😉 Så kødet (lever, hjerte, nyre mv.) i slagterbutikkerne, hængende inde bagved i butikken, i fåremaven! Ikke et specielt lækkert syn. Men som sagt – det smagte helt fint 🙂


 60. Jul 19, 2012
  4:21 pm

  Dennis

  Jeg tror det mærkeligste jeg stadig har spist eller smagt må være grisehaler. Mindes stadig min bedstefar i bedste Morten Koch stil komme hjem fra arbejde gående ad grusvejen ind i gårdspladsen med en pose fyldt med grisehaler. Det er nu over 25 år siden og jeg har til dags dato ikke smagt grisehaler siden dengang. Tror heller ikke jeg skal igen.


 61. Jul 21, 2012
  2:58 pm

  svend nielsen

  Det underligste jeg har spist, må nok være griselever, det smagte ikke særlig godt!!!!


 62. Jul 27, 2012
  10:30 am

  Bianca

  Sikke da en genial bog. Den kunne jeg da godt tænke mig at snuse nærmere i.
  Det mærkeligste jeg nok har spist var snegle. Det er godt nok mange år siden, men mener endda at jeg plagede om flere. Hmm..


 63. Jul 27, 2012
  12:39 pm

  Dorte B

  Den mærkeligste dyredel jeg har spist, må være hajfinne. Det var meget svært at tygge i 😉


 64. Jul 28, 2012
  1:10 pm

  Betina Madsen

  Hej.
  Det mærkeligste jeg har spist, men tænkte at jeg ikke kunne sige var ækelt før jeg prøvede det var yver fra en ko.
  Jeg bor i Stavanger området, og en af mine kolleger havde det på en skive brød i december måned. Jeg fik besked på at det kun var noget man fik i den måned, og kun specielle pladser. Ikke lige min stil, men min kollega var helt i himmelen, mens hun spiste det.


 65. Jul 28, 2012
  5:34 pm

  Louise

  Jeg ved ikke om man kan kalde indmaden fra dyret, but here goes:

  Jeg og min kæreste er netop hjemvendt fra en tur til Korea hvor vi besøgte min biologiske familie. De var rigtig gode til ikke at servere retter som de havde fundet ud af europæere ikke spiste. En dag blev vi dog spurgt om vi ville smage en suppe. Da vi netop en time forinden havde snakket om en speciel suppe som kvinder fik efter fødslen og havde sagt ja til at smage den, troede vi at det var selvsamme suppe og takkede ja igen. Vi syntes dog godt nok at den smagte meget underligt den her suppe og der var nogle meget underlige røde prikker i den. Pludselig ramte min kærestes ske bunden, den var bare blød. Vi fandt ud af at man kunne løfte bunden op og da min kæreste gjorde det blotlagde der sig det stykke sammenklumpede blod som suppen var kogt på! Blodet var lige så stort som skålen og vi sendte lige hinanden et blik før min kæreste lagde den pænt ned igen. Heldigvis var der mange andre retter på bordet som vi kunne spise og familien opdagede aldrig hvad vi tænkte om suppen 🙂


 66. Jul 28, 2012
  10:52 pm

  Christina

  Det mærkeligste jeg nogensinde har spist er tissemyrer! Denne delikatesse fik jeg i regnskoven i Australien – jeg husker at vi skulle bide “numserne” af, fordi de havde en bitter eftersmag. De smagte egentlig “ok”, men man skal godt nok spise mange for at blive mæt 🙂


 67. Aug 1, 2012
  9:08 pm

  tina hansen

  Hej Birthe – for nogle år siden var jeg på Taiwan og fik –
  friturestegt græshoppe, smagte egentlig oh – indeil benene satte sig fast mellem tænderne – og vi fik meget speciel te serveret til, lignede chai latte med en masse små ckokoladekugler i bunden ag glasset – men det var bønner og det smagte fælt! Til desset fik vi kejserindens livret 15 forskellige kager og konfektagtigt – meget smukt tillavet – men smagte gyseligt – alt var lavet af bønner og tang og helt usødet.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!