Newyorkerbyheart

Chicken Lollipops (Marinerede kyllingelår)……….

Marinaden til kyllingelårene røres sammen………..

De marinerede kyllingelår steges i ovnen – eller grilles………..

Klar til servering…………

Coleslaw…………

Aftenens tallerken………..

Vi skulle faktisk have haft grillet i aften, men kæresten arbejdede sent og jeg havde ikke selv kræfter til at slæbe grillen frem, så kyllingelårene blev tilberedt i ovnen. Opskriften er fundet hos RamsaMalaysia og det er en virkelig skøn og velsmagende måde at tilberede kyllingelår på.

Selvom der egentlig står i original opskriften at de skal steges i ovnen, så er jeg sikker på at de vil være skønne på grillen. Som tilbehør fik vi en coleslaw lavet på spidskål. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Chicken Lollipops (Marinerede kyllingelår), 2-3 pers.:

1 bakke ferske kyllingeunderlår

Marinade med ingefær og hoisinsauce:

2½ cm. ingefær, fintrevet

2 fed hvidløg, knust og finthakket

2 spsk. hoisin sauce

½ spsk. sød chilisauce

½ spsk. soya

½ spsk. flydende honning

½ spsk. vand

Bland ingredienserne til marinaden sammen. Skær skind og sener over forneden på hvert lår og skrab og skub så skind og kød op i toppen (så det ligner en slikkepind). Mine blev ikke alle lige vellykkede, men de er faktisk nemmere at spise på den måde. Kom alle kyllingelårene i en frysepose og hæld marinaden ned i. Pres så meget luft som muligt ud af posen og slå en knude. Massér nu marinaden forsigtigt ind i lårene, så det hele bliver fordelt ligeligt. Læg på køl natten over, vend det gerne et par gange undervejs. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. ½ times tid, til de er gennemstegte. Server med salat, coleslaw eller kartofler af en art.

 

Som jeg skrev tidligere i dag, så er jeg fuldstændig “over the Moon” ang. min kogebog. Jeg ved godt at I sikkert er ved at brække jer i lårtykke stråler over at læse om det, men det fylder rigtig meget i mit liv 🙂 Jeg synes at det er så stort med alle de positive tilkendegivelser der strømmer imod mig i disse dage både herinde, på min mail og inde på min Facebook-side – også tak til alle jer som har delt linket til min bog med jeres venner – det er jeg super glad og taknemmelig for. I skal bare vide at jeg sætter pris på hver eneste kommentar og mail jeg får. TAK!

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 6, 2012
  12:41 pm

  Elsebeth

  De kan da holde længe, hvis det er meningen, at man kun må slikke!!!!!


  • Jul 6, 2012
   12:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Det er rigtigt, men det nøjedes vi nu ikke med 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jul 8, 2012
  9:35 pm

  Birte Poulsen.

  Må man være så dum at spørge: Hvad er Hoisin sauce???
  De ser ellers lækre ud 😉


  • Jul 8, 2012
   9:49 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birte!

   Det er ikke et dumt spørgsmål. Det er noget der bruges i det asiatiske køkken og har en lidt speciel smag, men jeg elsker det. Det kan købes i supermarkeder, som fører mærket Blue Dragon, men jeg synes at det mærkes hoisinsauce smager forfærdeligt. Jeg køber det altid hos http://www.shop-asia.dk, de sender til hele landet. Jeg køber nogle glas af gangen.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jul 8, 2012
    10:11 pm

    Birte Poulsen.

    Tak for tipset! – Altid spændende at prøve noget nyt….
    Og man må da sige, at DU, Birthe inspirerer til at prøve nye og spændende retter. Tak for det. Her i weekenden skulle vi prøve noget nyt. Nemlig varmrøget laks i Weber gas-grill. Det gik slet ikke! Det gik ild i bøgesmulden, så vi måtte slukke for brænderen – og laksen blev ikke røget 🙁 Men den smagte fantastisk alligevel. Havde rimet den med salt og sukker – og efterfølgende blev den penslet med en blanding af lime og akacie honning. MUMS! – Men kunne godt ha’ tænkt mig den varmrøgede smag.


    • Jul 9, 2012
     10:32 am

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Birte!

     Ej, hvor ærgeligt, for det lyder da helt vildt lækkert. I må prøve igen 🙂
     Tak for rosen, den værdsætter jeg meget.

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!