Newyorkerbyheart

Gratin med perlespelt og hårdkogte æg (Magasinet Mad! nr. 6/2012)………..

Kogt perlespelt lægges i bunden af et ovnfast fad………..

De halverede, hårdkogte æg lægges ovenpå………..

Tilsidst hældes saucen over, inden den sættes i ovnen………..

Lige fra ovnen………..

Klar til servering…………

Aftenens salat……….

Aftenens tallerken…………..

Jeg kan lige så godt indrømme det, i de her Tour de France-tider laver jeg ikke det helt vilde. Jeg har altid elsket at se Tour de France, at blive taget med på tur i det franske landskab og hører en helt masser “røver historier”, det synes jeg er ganske god underholdning. Jeg har set Tour de France siden jeg var en lille pige, jeg kan faktisk huske at jeg så Kim Andersen komme i gult. Jeg ser alt, optakt, nedtakt og etapen – faktisk ved jeg ikke hvorfor jeg er så fascineret af det. Da jeg arbejde optog jeg etaper og så dem når jeg kom hjem. Faktisk kan jeg stadig finde på at optage etaper som jeg tror bliver rigtig spændende og så se dem til vinter, hvor cykelsporten ligger stille – og hvor jeg har en af de mange dage, hvor jeg pga smerter – ligger på sofaen det meste af dagen. Ja, jeg er måske lidt mærkelig. Men hellere en original end en kopi, ikke? 😉

I disse dage nyder jeg især Tour de France fordi jeg har mange smerter og er meget træt, kroppen forlanger fred og det forsøger jeg at give den, så godt som jeg nu kan. I kender mig jo, lidt skal der laves………

Aftensmaden i dag bestod af en gratin fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 6/2012), som jeg synes så interessant ud. I bladet bruger de ris, men jeg skiftede det ud med perlespelt, fordi det kan jeg bedre lide. Jeg brugte også creme fraiche 18% i stedet for 9%, fordi det var hvad jeg havde. Anderledes men god ret, som også faldt i rigtig god jord hos kæresten. Vi fik en salat til.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Gratin med perlespelt og hårdkogte æg (Magasinet Mad! nr. 6/2012), 4 pers.:

2 dl perlespelt, godt skyllede

4 dl vand

salt

6 hårdkogte æg, halverede

Sauce:

1½ spsk. smør

1½ spsk. mel

3 dl skummetmælk

3 dl creme fraiche 18%

salt, friskværnet peber

Desuden:

1 pakke parmaskinke

persille, finthakket

Kom godt skyllet perlespelt og vand i en gryde, sammen med lidt salt. Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 15 minutter. Hæld vandet fra. Til saucen smeltes smørret i en gryde. Tilsæt melet og rør det sammen. Hæld mælken i lidt efter lidt mens der piskes, lad det koge op mellem hver gang. Når det hele er tilsat, så lad det småsimre i ca. 3 minutter, under omrøring, til det bliver tykt og melsmagen er væk. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tag af varmen og lad det køle en anelse, inden creme fraiche tilsættes og røres godt ud. Smag til igen. Smør et ovnfast fad let med olie og bred perlespelten ud over hele bunden. Læg de halverede, hårdkogte æg ovenpå og hæld tilsidst saucen over. Sæt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter, til den er let gylden. Tag ud og fordel skinke ovenpå og drys med persille. Server straks med en salat og evt. noget brød.

Vores salat bestod af blandede salatblade, rød og gul peberfrugt, agurk hvor kernerne er fjernet, lidt emmentaler ost i små tern, ½ galia melon og lidt soltørrede tranebær.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 6, 2012
  11:50 pm

  Monsterscircus

  Uff! Hvor ser det lækkert ud! Det var da en super idé med perlespelten istedet, god ret i den her lummer varme, håber ikke at det driller alt for meget i luftvejene. Ha en dejlig weekend 🙂


  • Jul 7, 2012
   10:48 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Det smagte også rigtig dejligt og så er jeg bare mere glad for perlespelt end ris, som jeg aldrig har været begejstret for 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!