Newyorkerbyheart

Nye gulerødder med honningdressing (Mad & Bolig nr. 7/2012) og Laks med honning, lime og chipotlesmør…….

Dressingen til gulerødderne…………

Gulerødderne grilles………..

De kommes i et fad og dressingen hældes over…….

Da jeg bladrede det seneste nummer af Mad & Bolig igennem, faldt jeg straks over denne opskrift. Der skulle også have været brugt nye pastinakker, men det er altså ikke muligt at opdrive her hvor jeg bor, så jeg nøjedes med nye gulerødder.

Det er en virkelig dejlig måde at få nye gulerødder på og dressingen klæ’r virkelig gulerødderne godt. Jeg skar lidt ned på sesamolie, fordi jeg ikke er så vild med det.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Nye gulerødder med honningdressing (Mad & Bolig nr. 7/2012), 2 pers.:

1 bdt. nye gulerødder, skrubbet

Dressing:

saft af ½ appelsin

2 tsk. blomsterhonning

1 spsk. sherryeddike

1 spsk. ristede sesamfrø

1 spsk. sesamolie

1 spsk. soya

½ spsk. sød chilisauce

Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem til de begynder at tage farve, pas på at de ikke bliver sorte. Lad sesamfrøene køle lidt af, inden de blandes i dressingen, sammen med de andre ingredienser. Skrub gulerødderne godt og dup dem tørre. Halver dem evt. Brug den udendørs grill eller varm en grillpande op til den er brændvarm. Læg dem på grillen og giv dem et par minutter på hver side. Tag dem af og kom dem på en tallerken eller i et fad. Hæld dressingen over og vend godt rundt.

 

Smør, limesaft, honning, salt og chipotle i abodo blandes sammen………..

Laksen steges og tilsidst hældes lidt af smør-blandingen over……….

Aftenens tallerken………..

Hos Handle the Heat fandt jeg en lækker opskrift på laks med chipotle, honning og lime – og den var helt som jeg forestillede mig. Honning, chipotle og lime går virkelig godt sammen med laks. Jeg grillede dog ikke laksestykkerne, men stegte dem på en pande. Jeg smeltede også smørret sammen med honning, lime og chipotle – men ellers ændrede jeg ikke noget.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Laks med chipotle, honning og lime, 2 pers.:

2 laksefileter uden skind og ben

lidt smør til stegning

20 g smør

1 spsk. honning

saft af ½ lime

1 tsk. chipotle i abodo paste

Maldon salt

Kom smør, limesaft, chipotle, honning og salt i en gryde og smelt det sammen, tag det af varmen. Fjern skindet fra laksestykkerne, hvis du som jeg ikke er til fiskeskind. Jeg fjerner også altid det brune lag, som ligger lige under skindet, fordi jeg ikke bryder mig om smagen af det. Fold evt. laksestykkerne, så de har samme tykkelse over det hele. Smelt lidt smør på en pande og steg laksestykkerne 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse, men de skal stadig være lidt pink indeni (synes jeg). Når de mangler ca. 1 minut, hældes lidt af smør-blandingen over og de steges færdig. Ved servering hældes resten af smørret over.

Vi fik bare nogle ovnstegte kartofler til, men det kan også være en salat.

 

Oveni smerter og træthed efter at have færdiggjort min del til kogebogen, er jeg nu også blevet syg. Sandsynligheden for det var selvfølgelig stor, men jeg havde alligevel håbet at jeg ville undgå det. Jeg har feber, er forkølet og i det hele taget bare utilpas. Nu håber jeg bare at det ikke sætter sig til noget som jeg skal have penicillin for, det synes jeg ligesom jeg har fået nok af i år. Ikke mindre end 6 gange er det blevet til indtil videre, så for min skyld kan det godt vente til næste år. Jeg krydser fingre og håber det bedste 🙂

I det hele taget er der ikke blevet til det helt store siden jeg blev færdig i lørdags. Jeg slapper af, ligger på sofaen hver eftermiddag og ser Tour de France, læser og så spiller jeg rigtig meget MindFeud på telefonen. Det er faktisk sjovere end Wordfeud synes jeg, hvis I spiller så tager jeg gerne mod udfordringer. Jeg hedder NYBH…….

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!