Newyorkerbyheart

Rabarbersaft, vol. 2 + bagt rabarberkompot………….

Rabarber rengøres, skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med vand………..

Det sigtes og saften kommes tilbage i gryden sammen med sukker………..

Hæld på skoldede flasker…………..

En af mine søde læsere tilbød at jeg måtte hente rabarber hos hende og det tilbud tog jeg imod. Jeg ribbede næsten hendes have for rabarber, tusinde tak Pia, det var sødt af dig 🙂

Jeg vidste jeg ville lave en ordentlig omgang rabarbersaft, fordi det er sådan en fantastisk drik. Den første omgang saft jeg lavede, var kun en lille bitte portion og den forsvandt hurtigere end jeg kunne nå at sige rabarbersaft! Så denne gang lavede jeg en endnu større portion.

Jeg fandt en opskrift fra den svenske kok, Leila Lindholm, som jeg prøvede. Ikke at det er nogen speciel rabarbersaft, men det er en saft hvor den fine, rene rabarbersmag kommer frem.

Rabarbersaft (fra Leila Lindholm), ca. 2 liter:

1 kg rengjorte rabarber

1½ liter vand

4½ dl rørsukker

saft af 1 citron

Skær de rengjorte rabarber i mindre stykker, ca. 2 cm. lange og kom dem i en gryde sammen med vandet. Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 15 minutter, UDEN at du rører i det, for så bliver det grumset. Sæt en sigte over en stor skål eller en anden gryde og læg et osteklæde eller et rent viskestykke i. Hæld saften igennem og pres så meget saft som overhovedet muligt ud af de kogte rabarber. Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og citronsaft. Bring det i kog igen, til sukkeret er opløst. Lad det køle noget af, inden det hældes på rengjorte, skoldede flasker. Drik det fortyndet med vand eller danskvand.

 

Rabarber kommes i et fad sammen med sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang…………

Den færdige kompot………….

Jeg syntes også at jeg ville lave en omgang kompot, som jo smager skønt. Jeg havde set at CPH Foodie lavede den i ovnen, så det ville jeg også gøre og det fungerede rigtig godt og er jo super nemt.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Bagt rabarberkompot:

500 g rengjorte rabarber, skåret i ca. 2 cm. lange stykker

100 g rørsukker

korn af 1 stang vanilje

Kom rabarber i et ovnfast. Bland sukker og vaniljekorn rigtig godt sammen, så kornene er godt fordelt. Hæld det over de udskårne rabarber og vendt godt rundt. Sæt i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 20-25 minutter, rør i det et par gange undervejs. Lad kompotten køle af, inden det bruges.

 

Sent i går aftes blev jeg færdig med alle mine tekster til kogebogen og jeg må ærlig tilstå at jeg nu er rigtig, rigtig træt. Den sidste uge har været hård. Alle opskrifterne er testen igennem igen (nogle både 4 og 5 gange), i løbet af ugen, for at være helt sikker på at målene passer. De sidste dage har min krop gjort voldsomt oprør, men jeg har ikke taget hensyn til alle de signaler den udsendte, det har der simpelthen ikke været tid til. Men nu skal kroppen passes og plejes, i de næste uger vil jeg bestræbe mig på at lave så lidt, som jeg overhovedet kan komme afsted med. Jeg vil prøve at få styr på smerterne og trætheden, inden kæresten går på ferie om et par ugers tid. Vi har ikke planlagt noget overhovedet i ferien. Kæresten har haft nogle lange dage på arbejde og trænger også til at slappe af, så vi tager det hele som det kommer og ser hvad vi finder på.

Skal I lave noget sjovt I jeres ferie??

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jul 1, 2012
  1:36 pm

  Monsterscircus

  Det er bare den flotteste farve den smukke rabarbersaft får, uhm ja det er en idé med ovnen, så det også og tænkte genialt. Lyder dejligt at du kan se en ende på det nu, så må der snart komme en velfortjent sommerferie til jer begge.


  • Jul 1, 2012
   7:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Monsterscircus!

   Helt enig – og det med kompot i ovn er simpelthen bare nemt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jul 1, 2012
  2:12 pm

  jette

  Jeg har tilgode at lave saft af rabarber, men jeg har prøvet at lave kompot i ovnen og det var der jo ikke mange ben i. 🙂
  Det undrer mig forøvrigt, at Leila Lindholm ikke er mere kendt i Danmark, end jeg tror tilfældet er, for i hjemlandet Sverige er hun nærmest en superstjerne. 🙂
  Jeg/vi skal ikke lave særlig meget sjovt i vores ferie. Vi skal male vores opholdsstue, som indeholder to bogreoler med over 1000 bøger i alt – og så det løse. Men vi skal lige hjemmefra nogle dage inden, vi skal bla. til Kirsebærfestival i Kerteminde – det kan godt anbefales!


  • Jul 1, 2012
   7:43 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jette!

   Åh, du må prøve at lave saft. Det har ikke bare den smukkeste farve, men det smager også helt fantastisk, synes jeg 🙂
   Jeg er helt enig mht Leila Lindholm. Hendes bøger er nogle af de smukkeste jeg har set og hun laver virkelig lækkert mad….

   Lyder hyggeligt med Kirsebærfestival, det kunne da godt være jeg lige skulle tjekke det ud – og 1000 bøger!!!! hold da op 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jul 1, 2012
  8:16 pm

  cphfoodie

  uhhh det ser lækkert ud. Elsker simpelthen raberber. Tillykke med kogebogen 🙂 Vi glæder os!


  • Jul 1, 2012
   8:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Cphfoodie!

   Tak – og tak for ideen – god måde at lave kompot på 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jul 2, 2012
  9:02 am

  Sabina

  Uhm… det ser da skønt ud, er glad for at jeg har flere poser rabarber i fryseren 🙂


  • Jul 2, 2012
   11:54 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Sabina!

   Tak, det smager også dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Jul 4, 2012
  12:44 pm

  Mad for Galleriet

  Hvor er det sjovt, at vi lavede næsten det samme blogindlæg på samme dag 🙂 Jeg lavede kold rabarbersuppe, der minder meget om din rabarbersaft. Det smager altså bare vildt godt – især med lidt vaniljeis. Og ja, så ser det også super flot ud 🙂


  • Jul 5, 2012
   12:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mad for Galleriet!

   Ja, det var da ret sjovt. Det den smukkeste farve i verden, tror jeg 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Jul 9, 2012
  9:32 pm

  Piskeriset

  Meget smuk saft – er glad for, at jeg også har nået at lave en række flasker, der nu ligger og hygger sig i fryseren 🙂

  Vi er lige hjemvendt fra ti dage i Provence, så jeg er i gang med at kigge billeder igennem, så jeg kan skrive om det de kommende dage. Først skal jeg dog lige finde efterårstøjet frem igen… *suk*


  • Jul 9, 2012
   9:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Så meget fik jeg desværre ikke lavet, jeg blev for grådig og vi har snart drukket det hele 🙂

   Åh, Provence der lyder skønt, glæder mig til at se billederne.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!