Newyorkerbyheart

Sprøde chips i microovn……..

En tallerken sprayes med olie og kartofler i skiver lægges……….

Efter 4½-5 minutter tages de ud og vendes………..

Efter endnu en tur i microovnen, får de farve………………

Så er der hjemmelavede chips………..

Vi fik sandwich til frokost i dag, men skinke og emmentaler ost og da vi jo altid får chips til vores sandwich, ville jeg i dag prøve at lave dem selv. Jeg så en opskriftMy Kitchen Treasures, hvor de blev lavet i microovn, så det ville jeg også prøve.

De er ret nemme at lave og så smager de altså virkelig godt, synes både kæresten og jeg. De bliver helt sprøde, hvad jeg faktisk ikke havde troet.

Der kan være noget forskel på hvor lang tid de skal have i microovnen, fordi der er forskel, også på microovne. Tiden afhænger også af tykkelsen på kartoflerne. Det vil nok være nemmere at bruge nogle større kartofler end jeg gjorde, men det var hvad jeg havde. Jeg skrubbede dem bare og lod skrællen blive på.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Sprøde chips i microovn, 2 pers.:

ca. 200 g kartofler

rasps- eller solsikkeolie

salt

Skræl eller skrub kartoflerne, alt efter hvad du kan lide. Skær dem i tynde skiver. Jeg kan personligt godt lide at chipsene er lidt tykke i det, men hvis du vil have dem helt tynde, så er det nok nemmest at bruge et mandolinjern. Tag en tallerken der kan tåle at gå i microovn og spray – eller pensl – olie på. Læg kartoflerne i et lag, de må ikke lægge ovenpå hinanden. Sæt i microovn og start med at give 3-3½ minut, kig til kartoflerne og se om de begynder at tage lidt farve i kanterne. Hvis ikke, så giv dem endnu 1-1½ minuts tid. Når de får en lille smule farve i kanterne, tages de ud og vendes, sæt i ovnen igen i 1-1½ minut. Tjek dem og se om de har fået farve ellers giv dem endnu ½-1 minut. Tag dem ud og læg dem over på en bageplade med bagepapir eller en tallerken og drys med salt, lidt eller meget alt efter hvad du foretrækker. De bliver sprøde mens de ligger og køler af. Forsæt med resten af kartoflerne på samme måde og server dem, når de er helt kolde. Der siges, at de kan holde sig i en lufttæt beholder i et par dage og stadig være sprøde – men jeg tvivler på at de holder så længe 🙂

 

Ellers er det ikke det helt store at berette herfra det lille hjem. Jeg prøver stadigvæk at give min krop så meget ro, som jeg nu kan, så den kan komme sig igen. Jeg har stadig ret mange smerter og er frygtelig træt, så jeg tager den lidt med ro. I går var vi på besøg hos kærestens mor, hvor vi fik lækker mad og rabarberkage. Det var en rigtig hyggelig aften og så var vejret jo helt perfekt, så vi kunne sidde ude hele aftenen og nyde det. Det er med at nyde de stille, lune sommeraftner der er, der plejer ikke at være så mange af dem.

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Jul 8, 2012
  4:45 pm

  louiogbearnaisen

  Har nu flere gange stødt på de der chips i mikroovnen og været meget skeptisk 😉 Men dine ser gode ud 🙂 Måske man skulle kaste sig ud i salt&vinegar udgave – min absolutte yndlingschips 🙂

  God søndag

  Mange hilsner

  Louise


  • Jul 8, 2012
   9:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Du må virkelig prøve dem, jeg er spændt på at se dem i din version 🙂 Jeg har endnu ikke fået købt den rigtige vinegar der skal bruges til at lave fish & chips, men jeg må hellere få det gjort, så jeg kan få det smagt……….

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jul 8, 2012
  5:13 pm

  sara

  Uhmm, kan jeg huske at jeg har prøvet en gang for meget lang tid siden- de smager så godt!


  • Jul 8, 2012
   9:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Ja, de smager virkelig skønt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jul 9, 2012
  9:25 pm

  Piskeriset

  God idé – de bliver jo unægtelig noget sundere end hvis de skulle koges i olie 🙂


  • Jul 9, 2012
   9:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   I hvert fald nemmere synes jeg og så smager de SKØØØØNT 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jul 9, 2012
  10:09 pm

  Bianca

  Nøjs hvor smart. Det lyder da super nemt og lækkert. Mums!
  Knus


  • Jul 9, 2012
   10:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   De er super lækre men pas på – de er stærkt vanedannende 😀

   KH
   Birthe


 5. Jul 11, 2012
  7:19 pm

  Marie

  Hej Birthe 🙂

  Disse chips hitter også herhjemme, så har lavet dem mange gange efterhånden. Jeg har dog aldrig brugt fedtstof til mine, men de bliver stadigvæk sprøde. Bare et lille tip hvis man gerne vil spare endnu mere på kaloriekontoen 😉

  HEJ herfra.


  • Jul 11, 2012
   8:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie!

   Tak for tippet, det må jeg prøve – og jeg skal nok huske bagepapiret 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Jul 11, 2012
  7:20 pm

  Marie

  PS! Hvis de er uden olie, skal man huske at komme bagepapir på sin tallerken. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!